Borisavljević 78. junior na SP sa 13 sekundi zaostatka za pobednikom

Nedelja, 25. septembar 2011
Borisavljević 78. junior na SP sa 13 sekundi zaostatka za pobednikom

Mladi srpsksi reprezentativac Miloš Borisavljević, član kraljevačkog Metalca zauzeo je 78. mesto u juniorskoj trci na Šampionatu sveta u Kopenhagenu sa 13 sekundi zaostatka u odnosu na pobednika Francuza Pjer Enri Lekusinea.

 Drugi srpski reprezentativac Đorđe Stevanović član niškog Železničara MBN plasirao se na 128. mesto sa 8,31 minut zaostatka.

Lekusine je stazu od 126 km (devet krugova po 14 km) u okolini Kopenhagena prešao za 2:48,58 časova (prosek 44,7 km na čas) po dosta hladnom vremenu (temperatura je bila 14 stepeni u toku trke). Pobednika je odlučio sprint grupe od trojice vozača. Drugi je stigao Martijn Degreve (Belgija), treći Steven Lamertink (Holandija). Potom je naišla grupa od 71 vozača sa dve sekunde zaostatka, a zatim i grupa u kojoj je bio Borisavljević.

- Imamo samo pehove u Kopenhagenu, nekako nas je poterao maler – kaže selektor Radiša Čubrić.- Dan uoči trke Borisavljević je pao na treningu i povredio lakat, a pao je i dobro ugruvao koleno i rame i naš jedini biciklista u trci za elitu u nedelju 25. septembra Ivan Stević. Kao se Borisavljević vozio, zaslužuje čestitke, kao i Stevanović koji je u početku bio stalno u prvim pozicijama, ali je kasnije posustap. Staza je samo na prvi pojgled lagana, pokazalo se to i u juniorskoj trci gde je odustalo 34 bicklista među njima i Aranđelovčanin Aleksa Veličković, naš treći predstavnik. Na okrepnoj stanici na 40 km do cilja. pao je, ali na sreću nije se povredio.

U juniorskoj trci startovalo je 170 biciklista iz 52 zemlje. Završilo je 146 vozača.

Čubrić ne može da prežali peh Kase u trci za bicikliste do 23 godine u petak:

- Izvanredno se vozio, stalo je bio u prvih 20 pozicija, ali je na 15 km pre cilja, kada je krenula „pljaba“ dobio defekt, zaostao je i kasnije nije mogao da uhvati priključak. Zekavica je učestvovao u masovnom padu, nije se doduše povredio, ali je dok se gomila raspetljala, grupa odmakla...

Za šlager Šampionata sveta, drumsku trku za elitu u nedelju 25 septembra prijavljeno je 210 biciklista iz blizu 70 zemalja. Titulu brani Norvežanin Tor Hušovd. Staza je 266 km i ta dužina brine Čubrića:

- Stević je poslednji put tako dugačku trku vozio pre dve godine u Filadelfiji i kilometri će biti, uz konstantan vetar, najveći neprijatelji učesnika. Otežaće mu posao sigurno i povrede, odveli smo ga kod jednog od najboljih lekara iz tima CSC da mu pogleda rame. On je borac i ako se nešto ne iskomplikuje uveren sam da će pokazati šta može...

KOMENTARI
  • GoranLe

    (GoranLe)

    25. sep 2011 18:54h

    svaka čast momci sve čestitke od naskod kuće a Steviću puno sreće danas.

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem