Boonen - Neočekivan početak

Ponedeljak, 6. februar 2006
Boonen - Neočekivan početak

Retko se desava da svetski prvak započne sezonu dobrim rezultatom.
Pored silnih proslava i počasnih gala večeri tokom zime, nije ni čudo da bude manje vremena za kvalitetan trening.
Međutim uprkos svemu tome Tom Boonen je imao izvanredan debi  na ovogodišnjoj trcki kroz Katar, zemlji šeika i kamila, gde je bukvalno počistio sve pred sobom.

Nema sumnje da će Boonen voditi glavnu reč u predstojećim trkama. svi se slažu sa tom konstatacijom pa čak i Tomovi rivali. "U ovom trenutnku je jednostavno prebrz", izjavio je Erik Zabel, koji je u trci kroz Katar čak 5 puta bio među prva 3. Čak je i Bernhard Eisel, trenutno jedini vozač koij je pobedio čoveka u dresu boje duge, izjavio da sigurno ne bi pobedio Boonena da Boonen nije imao kvar na biciklu. Pri ovakvoj dominaciji već se čuju šapati nekih posmatrača da je Boonen suviše rano u dobroj formi.

"Trenutno sve ide odlično. Kad sve ide po planu onda je i moral veliki a noge vrte same od sebe. Ali februar je tek počeo, sezona je još pred nama. Nakon Trke kroz Katar mogu biti veoma zadovoljan. Ekipa funkcioniše izvanredno a i ja sam u dobroj kondiciji. Ali pored svega malo sam nervozan na početku sezone", rekao je Boonen.

Ali baš zbog te opreznosti mnogi cene Boonena. "Njegova opuštenost, taj smešak  - sve je to samo dobra fasada. Tom je i dalje veoma nervozan pred samu trku. Ali upravo to je znak da stoji sa obema nogama na zemlji", rekao je Johan Museuv, koji mnogo očekuje od Boonena: "Na trci kroz Katar se nije samo prepustio vožnji timskih kolega. I on je dosta radio što pokazuje da teži da postigne još bolju formu".

2005 Boonen je pobedio trku kroz Flandriju, Pariz-Rube, 2 Etape na Tour-u i osvojio svetsko prvenstvo. Videćemo koliko će uspeti ove sezone ali trenutno sve govori u prilog tome da će biti još dosta reči o ovom mladom vozaču.

 


(rsn) CikloBerza.com
n. j. aka ciklo_mod

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem