Basso priznao saradnju sa Fuentesom

Sreda, 9. maj 2007
Basso priznao saradnju sa Fuentesom Ivan Basso je prvi  od osumnjičenih vozača za dopingovanje,  koji je napokon priznao da je sarađivao sa španskim doktorom Fuentesom.
"Nikada nisam koristio doping sredstva". Sa ovim rečima je Basso započeo pres konferenciju sledećeg dana nakon njegovog priznanja za umešanost u Fuentes aferu. Krv koja je nađena kod Fuentesa bila je namenjena za Tour de France 2006 (Basso, Ulrich i mnogo drugih vozača isključeno sa trke pred sam početak), međutim sve pobede kao i neverovatnu pobedu na prošlogodišnjem Giro de Italia gde je bukvalno gazio sve pred sobom, navodno je pobedio bez korišćenja nedozvoljenih pomagala.
Do sada Basso se izjašnjavao da uopšte ne poznaje Fuentesa.

Možemo očekivati dvogodišnju kaznu za Bassa, jer po pravilniku svetske antidoping agencije (WADA), i sam pokušaj nedozvoljenog dopingovanja je isto kažnjiv kao i samo dopingovanje.

Sada nakon Bassovog priznanja, još jedan vozač iz Italije, Scarponi, priznao je umešanost sa Fuentesom i njegovom doping mrežom i kao i Basso i on pruža potpunu saradnju nadležnim organima u slučaju protiv Fuentesa.

Jedino Jan Ulrich ne želi ništa da prizna. On ostaje pri svome da nikada nije koristio doping sredstva i da ne poznaje Fuentesa iako je dokazano da je krv koja je pronađena u španiji njegova. Ulrichu između ostalog prete sudski procesi zbog prevare i lažnog iskaza.
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem