U nedelju počinje „Dunavski kup”

Petak, 14. mart 2014
U nedelju počinje „Dunavski kup”

Trkom u Novom Sadu u nedelju 16 marta počeće 22. „Dunavski kup” najveće takmičenje amatera, rekreativaca i mastersa u regionu koji organizuje novsadski klub Elit.

- Po tradiciji, sezonu počinjemo trkom u ciklo krosu na stazi kod Filozofskog fakulteta i krug je 1.600 metara potpuno zatvoren za saobraćaj – kaže Tibor Tarjan direkor „Dunavskog kupa”. - Trka će se bodovati za Šampionat Srbije za masterse i amatere, ali će startovati u posebnim kategorijama poletarci, devojčice i dečaci ispod 13 godina, koji će se takođe boriti za medalje. U trkama za titule suorganizator će biti Biciklistički savez Srbije.

Otvaranje staze za trening je u 10 časova, kada počinje i prijavljivanje učesnika. Start trke poletaraca na 3,2 km je u 11 časova. U 11,15 časova startuje glavna trka, koja će trajati 40 minuta. Ceremonijal proglašenja pobednika je u 12,30 časova.

Osim domaćih takmičara koji će se boriti za titule šampiona države, očekuju se i gosti iz Hrvatske i BiH.

Prošle godine, pobednik „Dunavskog kupa” bio je Nebojša Sremac biciklista Šida. Pripale su mu, uz žutu, još tri majice - crvena za najboljeg na hronometar, plava za najboljeg na brdu i zelena namenjena najboljem sprinteru.

Belu majcu za najboljeg u ciklo krosu osvojio je Božo Ristić iz Progresiva.

Lane je najbolja ekipa bio beogradski Progresiv.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem