Teška II etapa za Srpsku reprezentaciju na trci "Istarsko Proleće"

Subota, 16. mart 2013
Teška II etapa za Srpsku reprezentaciju na trci "Istarsko Proleće"

Lepše vreme, ali loš dan za srpske bicikliste bio je pretposlednji na trci „Istarsko proleće“. Na kraljevskoj etapi voženoj 165 kilometara od Vrsara do Motovuna slavio je Nemac Patrik Sinkevic. Vođstvo u generalnom plasmanu zadržao Slovenac Matej Mugerli čija se ekipa Adria Mobil trudila da kontroliše situaciju na najtežoj deonici trke koja pripada UCI Evropskom turu.

Nemilosrdan po karavan na dva točka bio je uspon prve kategorije četrdesetak kilometara do cilja. Lupoglav je razneo peloton, a naši biciklisti ostali su u grupi na začelju.

Najbolje plasiran Srbin na etapi bio je Ivan Stević koji vozi za rumunsku kontinentalnu ekipu Tušnad. Trostruki učesnik Olimpijskih igara upisao je zaostatak od šest i po minuta u odnosu na etapnog pobednika. Od članova državnog tima, ponovo se najizdržljivijim pokazao Jovan Zekavica, koji je oko sedam i po minuta kasnije stigao u odnosu na Sinkevica.  

- Nema opravdanja, momci su slabo vozili danas. Očekujem da utisak poprave na poslednjoj etapi koja se vozi 153 kilometara od Pazina do Umaga – komentarisao je selektor reprezentacije Radiša Čubrić.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem