Stević deveti na poslednjoj etapi "Istarskog Proleća"

Nedelja, 17. mart 2013
Stević deveti na poslednjoj etapi "Istarskog Proleća"

Ovog puta ni vetar im nije mogao ništa. Mnogo bolje izdanje Srba na trci „Istarsko proleće” ilustruje sjajno deveto mesto Ivana Stevića (33) na poslednjoj etapi voženoj 153 kilometara od Pazina do Umaga. Naš prekaljeni reprezentativac u dresu rumunske kontinentalne ekipe Tušnad stigao je u vremenu glavne grupe, 18 sekundi za pobednikom Matejom Marinom (Gurmetfain – Simplon). Sunarodnik etapnog slavodobitnika Slovenac Matej Mugerli (Adria Mobil) sačuvao je vođstvo u generalnom plasmanu nadmetanja koje pripada UCI Evropskom Turu (kategorija 2.2).

U napetoj završnici, uz mnogo kružnih tokova u Umagu i pad u poslednjih 500 metara, borbeni Marko Stanković najbolji je bio – 20 –od članova srpskog nacionalnog tima. Biciklista Metalca iz Kraljeva, stigao je poput Stevića, u glavnoj grupi. Jovan Zekavica i Stefan Stefanović zaključili su etapu na 52, odnosno 53. mestu, ali takođe u vremenu od 18 sekundi u odnosu na pobednika Marina. Dejan Marić, Esad Hasanović i Marko Danilović, nažalost, nisu završili etapu.

U generalnom poretku trke  Zekavica je najbolje plasirani Srbin na 107. mestu uz oko osam minuta zaostatka u konkurenciji od skoro 200 vozača.

Stević je posle dobrog rezultata ohrabren za naredna takmičenja.

- Bolest posle priprema u Španiji mi je poremetila početak sezone. Trka „Istarsko proleće” mi je više bila kontrolna, ali, naravno, da sam zadovoljan plasmanom poslednjeg dana. Pokazalo se da još mogu mnogo toga da izvučem na iskustvo, ali ovo je motiv i za nove treninge – komentarisao je Ivan.

Sledeća Stevićeva trka već je 23. marta u Mađarskoj, Košice – Miškolc.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem