Miloš Borisavljević 13, na kraju druge etape Trke oko Sibija

Subota, 13. jul 2013
Miloš Borisavljević 13, na kraju druge etape Trke oko Sibija

U prvoj seniorskoj godini, Miloš Borisavljević pokazuje da je biciklista na koga Srbija može da računa u budućnosti. Sjajno 13. mesto na kraju druge etape Trke oko Sibija u Rumuniji visoke 2.1 UCI kategorije daje nadu da za koju godinu uzdanica CCN Metalca iz Kraljeva može do zapaženijih uspeha na međunarodnoj sceni.

Borisavljević je posle 183 kilometara voženih od grada Sibija overio liniju cilja na 1438 metara nadmorske visine vrha Paltinisa pri zaostatku od 57 sekundi u odnosu slavodobitnika Austrijanac Markusa Ajbergera iz kontinentalne formacije Gurmetfain Simpinon. Sledeći najbolje plasirani srpski vozač u dresu nacionalnog tima bio je Esad Hasanović, kao 47. Momak iz Novog Pazara domogao se finiša pet minuta i 55 sekundi kasnije. Nagib uspona dugog 15 kilometara bio je između deset i 14 procenata u proseku.

U generalnom poreku Miloš je 28. Njegov zaostatak je devet minuta i 14 sekundi i odnosu na lidera Davidea Rebelina, Italijana iz poljske ekipe CCC Polsta Polkovice. Borisavljević je četvrti u plasmanu mladih vozača.


- Šteta je što je prethodnog dana Miloš dobio defekt u najnezgodnije vreme, pa se dosta izmučio da uhvati grupu posle toga. Mnogo bi se bolje pokazao i na ovoj etapi. Uteha je da njemu tek predstoje velike trke, a da je ipak dovoljno pokazao da se od njega može očekivati dobrih rezultata u budućnosti – istakao je Radiša Čubrić, selektor reprezentacije.

Ivan Stević, aktuelni državni prvak na drumu, takođe se istakao na etapi do Paltinisa. Nedavni osvajač 53. Trke kroz Srbiju koji u rumuniji vozi u dresu lokalne kontinentalne ekipe Tušnad bio je preko 140 kilometara u begu sa još petoricom biciklista. Stević je kupio poene na prolaznim ciljevima u borbi za plavu majicu, namenjenu najboljem sprinteru. U ovom plasmanu Ivan je drugi, pošto ima svega bod manje od Litvanca Gediminasa Kaupasa (Diferdang – Loš).


Ivan Stević napada u Sibiu

KOMENTARI
 • cybernck

  Nikica A. (cybernck)

  14. jul 2013 00:34h

  "Diferdang – Loš"

  Tušnad - Dobar

  :D

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem