Jovana druga na trci u izraelskom Malotu

Subota, 16. mart 2013
Jovana druga na trci u izraelskom Malotu

Naporna nedelja treninga, kao i rano vreme starta u pola devet ujutru, uticali su da Jovana Crnogorac još ne upiše het trik trijumfa na trkama kojima tokom marta podiže formu u Izraelu. Naša najbolja biciklistkinja, koja vozi za britanski kontinentalni tim Oranž Manki, daleko da je, međutim, nezadovoljna drugim mestom na kros – kantri nadmetanju u Malotu, kao i sa novih 20 poena koji će joj se dodati na UCI svetskoj rang listi.

Na trci C2 kategorije voženoj u subotu 16. marta slavila je iskusna Holanđanka Ane Terpstra, dva minuta i 20 sekundi ispred Jovane. Ruskinja Elena Gogoleva bila je treća uz zaostatak od tri minuta u odnosu na srpsku prvakinju u brdskom biciklizmu, na drumu i u ciklo – krosu.

- Veliki problem za Jovanu bilo je suviše rano vreme starta. Organizatori su se bojali velikih vrućina. Samo dan ranije, jedan učesnik maratona u Tel Avivu preminuo je od posledica toplotnog udara. Jovana je, dakle, morala da ustane pre pet. Mučila se prva dva kruga i zaostala preko tri minuta iza Holanđanke Terpstre – komentarisao je selektor srpske MTB reprezentacije Nemanja Vajs.

Kad se konačno „probudila“, Jovana je smanjila razliku i bila bolja iz kruga u krug.

- Sama staza nije joj mnogo odgovarala, jer je dosta ravna i sa puno kamenja. Zahtevala je konstantnu promenu ritma. Istina je i da Jovana nije imala svežinu za takmičenje u Malotu, jer je previše trenirala za trku C1 kategorije u Misgavu sledećeg vikenda, koja je mnogo važnija u ovom trenutku – objasnio je Vajs.

Selektor je naglasio i da je Crnogorac još u pripremnom periodu, a da formu tempira za prve okršaje Svetskog kupa u Nemačkoj i Češkoj na programu u maju.


KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem