Jovana Crnogorac pobedila u Hrvatskoj

Ponedeljak, 5. avgust 2013
Jovana Crnogorac pobedila u Hrvatskoj

Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) najbolja srpska biciklistkinja na planinskom biciklu, koja se priprema za Prvenstvo sveta u Južnoj Africi krajem meseca, pobedila je C 2 trku u mestu Sveti Martin na Muri u Hravatskoj.

- Jovana je trijumfovala ubedljivo ispred dobro znane Mađarice Barbare Benko sa oko 2:30 prednosti, dok je treća bila Andrea Kiršić iz Hrvatske sa oko sedam minuta iza naše reprezentativke – zadovoljan je Nemanja Vajs selekor srpske reprezentacije.- Startovala je iz punog treninga posle Kranjske Gore gde je provela pet dana posle Svetskog kupa u Ansdori na kome je osvojila sjajno deveto mesto. Veoma sam zadovoljan formom i borbenošću Jovane Crnogorac u ovoj trci, iako se nije osećala sveže na zagrevanju.

Startovali su i šampion Srbije u eliti Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog, kao i troje mladih takmičara Milica Rakić i Aleksandar Mijatović iz BK Novi Sad i Aleksandar Roman iz Jednote iz Šida.

- Đurđić je imao problema sa vrućinom i loše se osećao u prva dva kruga, bodrio sam ga da nastavi i sa 21. pozicije do kraja trke došao je na 13. Jednostavno planiski biciklizam je takav sport i mora da se izdrži i kada je teško. Junior Aleksandar Roman je opet imao bledo izdanje stigao je peti, ali je zabeležio minut lošije vreme od Jovane što je jako slabo na 20 dana do svetskog prvenstva. Moraće mnogo da radi sledeće dve nedelje kako bi formu podigao za najbitniju trku sezone. Kod kadeta Aleksandar Mijatović je bio šesti a Milica Rakić, koja je vozila sa dečacima, deseta. Takođe slabi rezultati, posle državnog prvenstva uzeli su preveliki odmor i to ih je koštalo. Čeka nas kamp na Goču od 10. do 31. avgusta koji BSS organizuje u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Srbije gde ćemo pokušati da neke stvari popravimo – zaključio je Vajs.


KOMENTARI
 • Ciklo

  Nikola J. (Ciklo)

  5. avg 2013 02:02h

  Bravo, samo napred

 • mOral

  Miloš (mOral)

  5. avg 2013 04:50h

  Navikni se na mesto u sredini, jer siguno to i zaslužuješ ! x) Svaka čast.

 • gamzzy

  Branislav M. (gamzzy)

  5. avg 2013 12:04h

  valjda Andrea Kiršić?

 • Ciklo

  Nikola J. (Ciklo)

  5. avg 2013 12:50h

  Fala Gamzi

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem