Borisavljević povređen na trci u Belgiji

Utorak, 5. mart 2013
Borisavljević povređen na trci u Belgiji

Oštru kaldrmu i neugodni vetar, karakterističan dekor belgijskih biciklističkih trka, imali su priliku da na koži osete Gabor Kasa i Miloš Borisavljević. Srpski obrtači pedala u redovima lokalne ekipe Melboteka učestvovali su u nedelju na poznatom klasiku Brisel – Ceperen (125 kilometara).

U konkurenciji čak 195 vozača, Kasa je izborio solidnu 40. poziciju. Slavio je Dan Minger. Belgijanac je član postave mlađih od 23 godine čuvene ekipe Omega Farma čije su prve violine u seniorskoj postavi svetski šampioni na drumu Tom Bonen i Mark Kevendiš, ali i dvostruki šampion planete na hronometru Toni Martin. Minger je kao junior bio nacionalni prvak.

Opasnosti na tradicionalno za bicikliste neugodnim belgijskim drumovima, međutim, nisu poštedele naše vozače. Borisavljević je zaradio težu povredu prilikom pada.

- Trka je bila prava i pun gas! Nažalost, Miloš je pao i to ozbiljno, tako da nije došao do cilja. Dosta se ugruvao, boli ga trtična kost i otekla mu je noga. Sigurno će propustiti prvu sledeću trku koja se vozi u sredu. Sportski direktor Melboteka uverio me je da bi srpski reprezentativac trebalo da se oporavi do nedelje, kad je novo takmičenje. Miloš je motivisan i srčan, izdržaće sve samo da nije prelom – preneo je Radiša Čubrić, selektor seniorske selekcije i Borisavljevićev trener u Metalcu iz Kraljeva. M. Ti.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem