Boki na Havajima - Ironman SP 2007

Četvrtak, 11. oktobar 2007
Boki na Havajima - Ironman SP 2007

U subotu 13. Oktobra odrzace se Ironman Svetsko prvenstvo na Havajima.
Ironman je vrsta triatlona i moze se svrstati u sportove ekstremne izdrzljivosti.
Tokom trke takmicari preplivaju 3.8km,  prevezu 180km biciklom i istrce ceo maraton od 42km, naravno bez stajanja.

Ironman svetsko prvenstvo se svake godine odrzava u Koni na Havajskim ostrvima. Da bi se triatlonac kvalifikovao na svetsko prvenstvo mora da se visoko plasira u svojoj starosnoj grupi na nekoj od 28 kvalifikacionih trka koje su rasporedjene po celom svetu.

Ove godine po prvi put imamo takmicara iz Srbije. Bojan Maric je dugogodisnji Ironman takmicar i priznati trener. Bojan se kvalifikovao 24. juna na Ironman Switzerland trci u M35 starosnoj grupi sa rezultatom od 9:50:06 i prvi je drzavljanin Srbije koji ce ucestvovati na Ironman Svetskom prvenstvu. Kao sto rece jedan triatlonac, "samo ko poznaje Bojana zna koliki znacaj ima ova kvalifikacija i ako bi postojala nagrada za upornost Boki bi bio sampion u apsolutnoj kategoriji. Malo njih je spremno da zrtvuje sve ono sto je on zrtvovao."
Bojan sam finansira svoje trke i pripreme, kao i ovo putovanje na Havaje za koje su mu dodatno pomogli prijatelji, koliko je ko mogao. Nije se jednom desilo da je prodao auto kako bi otisao na trku zbog cega je i  veca tezina njegovog uspeha. Za njega, ironman nije samo sport, vec nacin zivota.

Trku mozete pratiti preko sajta www.ironman.com Start je u 7h ujutru po Havajskom vremenu. Ako razumete nemacki i imate satelit, mozete pratiti Live prenos u nedelju ujutru od 0:15h na ARD-u.www.3coach.com
www.3bojan.com
 

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem