Kao prvo ljudi su rekli da sam lud, jer vozim vece razdaljine sa celicnim ramom i debelim gumama. To sam znao i bez njih
Prvo sam razmisljao kakav bajs da uzmem. Mislio sam da idem na trkalice polovne. No ja sam iz malog mesta. Zeznuto mi to narucivanje preko neta. Pojma nemam sta ce mi stici. Sto puta sam uzimao preko neta ali bajs mi je bas skakljiv. Svaki izgleda dobro.... i tako gledam ja nove bajsove.
Odlucio sam se za treking (aluminijumski ram / rogovi) Scout Discovery Fitness. Imaju i trkalice, sa rucicama ali ne znam koliko sam ja dobar za trkalice. Nisam ih vozio nikad. Odlucio sam se za treking. Rute bi bile 100-200km na dan. Recimi proslo leto sam svaki dan vozio prosecno 40 km vrlo tezak bajs. Rekord mi je 200 (2x100).
Pa imam par veoma amaterskih pitanja.
1. Da li je najbolje uzeti treking za amatersku voznju u proseku 50km na dan ?
2. Da li je Scout Discovery okej za amatere ? Ima li nesto bolje ? (cena na netu oko 33000 u Veneri, u mom malom mestu isti 23000)
3. Nasao sam neke "dobre celicne bajsove" preko neta, ali iz mog amaterskog iskustva veoma su teski za voznju na duze staze. Znaci da cimam samo aluminijum ?
4. Moze li mi neko upucen reci koji profil guma da vijam za drumsku voznju ? Necu bas zimske, ali ni one ultra tanke.
5. Ako uzmem neki alu bajs sa tanjim gumama koji ima ravan korman, da li mogu eventualno da kasnije kupim rucice kao na trkalici i nadogradim ga ? Eto ovi Scout Discovery se najvise i razlikuju po kormanu/rucicama.
Mozda se setim jos neceg