Jump to content

Photo

Isečena spoljna guma

• Please log in to reply
132 replies to this topic

#41 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8952 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Posted 11 June 2013 - 09:09 PM

Nije direktno vezano sa temom, ali pitacu ovde posto je delimicno povezano pa mozda neko zna.
Imam Tip Top komplet za reparaciju (flekice, lepak, itd). Pre neki dan sam probusio gumu i razmisljam se, da li da koristim taj lepak iz kompleta (kompelt sam kupio pre cirka godinu dana) ili da uzmem nezavisno jednu tubu tip-top lepka od 10gr?
Pitam iz razloga sto ne znam koliko tom lepku smeta stajanje, ako se stvrdne posle nekog vremena onda bolje da potrosim taj iz kompleta pa cu uzeti drugi za rezervu.

Ako nije skamenjen, trebalo bi i da lepi.
  • 0

#42 spaske

spaske
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 836 posts
  • LocationBor, Srbija.

Posted 12 June 2013 - 04:12 AM

Da li si resio problem? U tematiku necu da ulazim posto se ne razumem. Ali ako si resio za kevlar imam negde stare shawable lugano i blizzard kevlarske pa ti mogu poslati postom. Odsecem parce gume i posaljem ti u koverat ne bi trebalo da naplate postarinu nego kao obicno pismo. Hoces?

Ako imaš pošalji parče, mislim da će ići kao obično pismo, šaljem ti podatke na pp.
  • 0

#43 spaske

spaske
  • Members
  • 836 posts
  • LocationBor, Srbija.

Posted 12 June 2013 - 04:16 AM

Nije direktno vezano sa temom, ali pitacu ovde posto je delimicno povezano pa mozda neko zna.
Imam Tip Top komplet za reparaciju (flekice, lepak, itd). Pre neki dan sam probusio gumu i razmisljam se, da li da koristim taj lepak iz kompleta (kompelt sam kupio pre cirka godinu dana) ili da uzmem nezavisno jednu tubu tip-top lepka od 10gr?
Pitam iz razloga sto ne znam koliko tom lepku smeta stajanje, ako se stvrdne posle nekog vremena onda bolje da potrosim taj iz kompleta pa cu uzeti drugi za rezervu.

Ja imam isto takav komplet tt-o4 i stajao je oko 1,5-2 god i sad sam lepio sa njim nije bilo problema dobro lepi e sad koliko može da stoji ne znam ali mislim da je ok ako nije otvaran jer sam imao neki od onih red sun koji je bio otvoren i korišćen jedanput i onda stajao 1 godinu i posta redak kao voda i njega sam bacio.
  • 0

#44 bataya

bataya
  • Members
  • PipPip
  • 54 posts

Posted 12 June 2013 - 06:52 PM

Da se nadovezem na pricu, pronadjem koriscenu tubu staru 10-ak godina i zalepim gumu bez problema. Naravno stajala je na hladnom i mracnom mestu.
  • 0

#45 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8952 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Posted 12 June 2013 - 08:24 PM

Naravno stajala je na hladnom i mracnom mestu.

Where the sun don' shine! :lol:
  • 0

#46 bataya

bataya
  • Members
  • PipPip
  • 54 posts

Posted 12 June 2013 - 10:10 PM

Ja ozbiljan... :P
  • 0

#47 aleksandaraco

aleksandaraco
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts

Posted 04 August 2013 - 01:19 PM

Evo postavicu ovde pitanje da neotvaram temu, a imam isti problem, identicno sam isekao gumu danas na voznji... Ako sam dobro razume trebalo bi gazni deo neke druge kevlar gume da isecem pa da se skroz skine (izsmirgla) guma da ostanu samo vlakna?
  • 0
Specialized

#48 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Posted 04 August 2013 - 02:24 PM

Evo postavicu ovde pitanje da neotvaram temu, a imam isti problem, identicno sam isekao gumu danas na voznji... Ako sam dobro razume trebalo bi gazni deo neke druge kevlar gume da isecem pa da se skroz skine (izsmirgla) guma da ostanu samo vlakna?

Bas tako...
  • 0
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!

#49 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • 1721 posts
  • LocationVrsac

Posted 04 August 2013 - 02:39 PM

Da li ima neko resenje za road gume. Isekla mi se michelin pro race4. nije presla ni 500km.... Vracao se uvece umoran sa voznje i nisam bas gledao gde idem i predkem kumom preko ivice sahta i pricepim je. Rasekotina nije nesto velika ali malo nervira :)
  • 0

#50 zare

zare
  • Members
  • 4324 posts

Posted 04 August 2013 - 03:05 PM

Nema veze koja je vrsta gume. Sve se krpe na ovaj nacin.
  • 0
.

#51 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • 1721 posts
  • LocationVrsac

Posted 04 August 2013 - 05:12 PM

Znam zare da nema veze ali rekoh mozda je neko vozio iste gume i imao isti prob. Nije meni skroz guma probijena nego sao onaj gornji sloj do kelvara ako me shvaras?
  • 0

#52 zare

zare
  • Members
  • 4324 posts

Posted 04 August 2013 - 05:32 PM

Ako je samo guma isecena a platno nije onda nemas sta da krpis.
  • 0
.

#53 Brankezan

Brankezan
  • Members
  • Pip
  • 23 posts

Posted 25 October 2013 - 10:40 PM

Da ne otvaram novu temu , tice se isecene gume , ali unutrasnje. Kupio sam danas Weldtite lepak u Planetu i flekice , pokusao dva puta da zalepim, ali nikako da se stegne lepak. Kad se donekle stegne posle sat vremena pokusam da naduvam gumu i to ne jako , nego cisto do pola mozda , flekica odma pocinje da popusta i da "curi" vazduh sa strane... Da li je u pitanju los lepak ili sta je problem ?
  • 0

#54 atomic

atomic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 317 posts
  • LocationKikinda

Posted 26 October 2013 - 01:39 AM

Ili je loš lepak ili grešiš negde u postupku lepljenja. Da li si pročitao uputstvo na lepku?
Dobro očisti deo gume gde ćeš lepiti flekicu.
  • 0

#55 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Posted 26 October 2013 - 03:57 AM

Kad stavis lepak, sacekaj 1-2min da se prosusi, pa onda stavi flekicu. I nemoj da pumpas unutrasnju na suvo, vec kad je montiras. Pritisak ce je nabiti o zidove spoljne gume, pa ne bi trebalo da pusta.
  • 0

#56 gordan

gordan
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 517 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 26 October 2013 - 06:23 AM

Imao sam isti problem sa kombinacijom Weldtite lepak Tip-top flekice i to u dva navrata, iako sam, kao i uvek, postupio kao je "stolegrom" opisao.

Kombinacija Weldtite lepak i flekice, kao i Tip-top lepak i flekice rade savršeno.
  • 0
--

#57 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Posted 26 October 2013 - 08:57 AM

Osim ako nije intervencija na putu bez obzira na navode proizvodjaca gumu treba ostaviti 24 sata da se lepak odmori pre pumpanja...Inace koristim moment clasic lepak ili sintelan...
  • 0

#58 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Posted 26 October 2013 - 09:42 AM

Upravo tako, ako krpim gumu kuci okrpim je danas i tek sutra pumpam/vozim. I kad stavim lepak na gumu cekam skoro 10min pre nego sto stavim flekicu, naravno pritisnem je dobro, i nema problema.
Inace tip-top lepak koristim sa svakojakim flekicama i rezultat je uvek isti. Jedino sto ne uspevam da napravim valjanu flekicu od parcica stare unutrasnje, uvek mi pusta pritisak i guma ispusti posle 3-4 dana :)
  • 0

#59 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Posted 26 October 2013 - 06:36 PM

Upravo tako, ako krpim gumu kuci okrpim je danas i tek sutra pumpam/vozim. I kad stavim lepak na gumu cekam skoro 10min pre nego sto stavim flekicu, naravno pritisnem je dobro, i nema problema.
Inace tip-top lepak koristim sa svakojakim flekicama i rezultat je uvek isti. Jedino sto ne uspevam da napravim valjanu flekicu od parcica stare unutrasnje, uvek mi pusta pritisak i guma ispusti posle 3-4 dana :)

Samo je bitno da dobro izsmirglas flekicu da nema tragova talka i masnoce....
  • 0

#60 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Posted 26 October 2013 - 08:03 PM

Osmirglam je vema dobro, ali nece, uvek popusti :( Mozda je lepak slab da uhvati sa njima, star je preko godinu dana. Mada me cudi jer sa namenskim flekicama radi ok.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users