-Kao prvo sa rama se otklanjaju sve nalepnice grejanjem fenom.
-Nakon skidanja nalepnica na mestima gde su one bile ostaje poprilicno dosta lepka koji se otklanja Nitro razredjivacem.Pozeljno je da se lepak skroz skloni jer su kasnije operacije mnogo lakse.
-U farbarama nadjete sredstvo koje se zove SKID boja,proizvodi ga Duga i Body.Nanese se preko celog rama cetkom,onako da ostane vidiljiv sloj namaza.Temperatura prostorije gde se nanosi premaz bi trebala biti 18-20 stepeni,u suprotnom se boja teze skida.Nanesete uvece i ujutro spaklom skidate staru boju.Sredstvo skida po jedan sloj boje tako da mesta na kojima se boja teze skida ili ima vise slojeva slobodno mazite vise puta.POstupak ponavljati dok ne dobijete sasvim cist aluminijum .Normalno pozeljno je skinuti patronu srednjeg pogona jer se moze desiti da sredstvo nagrize gumene delove.Aluminijumu i metalnim delovima nece faliti nista
-Kada je ram cist od boje ukoliko imate rupe ili riseve zatvorite ih alu gitom,nikako obicnim.Sledi smirglanje sa 180 pa posle toga 220.Koliko dugo slajfujete toliko ce on biti lepsi.
-Sada dolazi najvazniji deo posla.U farbarama nabavite Body Fill 961 ETCH PRIMER koji je koristi za alu,zink podloge.NIKAKO ne uzimati plastic primer ili nesto trece jer u suprotnom dobijate ljustenje farbe.Ovaj ETCH primer je u Spray formi ali je za profesionalnu upotrebu.Nanosi se veoma lako i to u dve ruke.Tanki slojevi,razmak izmedju ruka je 5 minuta.Morate obratiti paznju da Primer dodje i na najmanje delice rama.
-Farbu koju hocete naneti mora biti spremna u pistolju za farbanje jer ODMAH posle druge ruke Primera nanosite Farbu to jest bazu.Zato se to u profi svetu zove farbanje na mokro.Nema spric gita,zapamtite ODMAH posle druge ruke se nanosi farba.Nema otezavanja rama spric gitom.Normalno posle nanoseca bazne farbe nanosite lak iz dve ruke i imate finalan proizvod koji izgleda fantasticno pod uslovom da onaj koji drzi pistolj zna sa njime da radi
Uputstvo je strogo profi,odradjeno pred mojim ocima od strogog profesionalca koji je ujedno moj ujak a mozda i najbolji limar u nasoj regiji.Ne hvalim se time to je jednostavno cinjenica a moja sreca da mi je rodjak