Nestao Scott Scale 30 [Novi Sad]
Posted 24 October 2010 - 03:41 PM
Posted 24 October 2010 - 08:33 PM
Bitno je da je svako svestan da vezivanjem bicikla uz gelender, u podrum, za banderu nosi veliki rizik od krađe, bitno je da se zna da kupovina polovnog bicikla često može biti kupovina ukradenog bicikla, i bitno je da se obrati pažnja na krađu bicikala i kradene bicikle. Bitna je i solidarnost biciklista. I bitno je da lopov ili preprodavac ukradenog bude ovako ili onako kažnjen. Nasilje je u nedostatku policije po meni opravdano.
Posted 24 October 2010 - 10:59 PM
Posted 26 October 2010 - 07:08 PM
Da mi nisu ukrali nikada ni jedan bajk, onda ne bih imala ovakav "topao savet" za druge.Tebi ocigledno nijedan bajk nije dobio "noge",ne daj boze da ti se to i desi pa ces videti da ti nista odjednom nije jasno "...pa kako??pa zar moj??ma samo sam ga ostavio na 2min??pa gde je sad??..."
Ukrali su mi barem 5 bajka u životu, i to jednom čak iz zaključane garaže, pa zato danas i imam takav odnos prema čuvanju istog. Ako nemaš mogućnost da imaš dva bajka (jedan "skrnavi" za prodavnicu i posao) onda bolje idi peške, nego da zaključavaš neki skup bajk od 300-400-500 (i više)eura! Ili tvrdoglavo teraj po svom, pa daj lopovima šansu. Nemam više šta da dodam na ovu temu. Svako je čuvar svoje sreće.
Posted 29 October 2010 - 12:47 AM
Posted 29 October 2010 - 09:24 AM
U ns,bg,vojvodini gde je biciklizam razvijeniji u odnosu na ostatak srbije postoje organizovane grupe za kradju vrednih bajkova.(na stranu narkosi,romi i sitni lopovcici).grupe prate sva bic desavanja-sajtovi,forumi,takmicenja,ulica,kvartovi.imaju potpuni info o vlasnicima bajkova,planiraju akcije,prate i cekaju svojih 5 minuta(tipa:bajk nestao samo sto sam se okrenuo).neki broj tih bajkova sa promenjenim delovima zavrsi u biciklistickim slabo razvijenim krajevima,juzna,istocna srbija.najveci broj bajkova zavrsi u zemljama u okruzenju.grupe su povezane sa istim takvim grupama iz tih drzava pa se rade zamene bajkova,delova.ovi ovde trguju crnom robom iz hr,bih,slo,rum,madj,a srpski bajkovi,delovi zavrse u tim drzavama.nepostoji tu nikakva slucajnost(naleteo neki narkos pa ukrao bajk od 1000€,moguce, pa opet taj bajk zavrsi kod onih glavnih). To je postao veliki posao pogotovo sto je policiji to smesno i neozbiljno(za njih je bicikl-bicikl,nesto sto je novo oko 100€,i jos da se cimaju za nesto takvo polovno,boze sacuvaj.na nedavnoj trci u arandjelovcu pitaju neki panduri jednog klinju-takmicara sa nekim giantom koliko vredi bic?mali kaze 800€,a panduri se smeju izmedju sebe,kazu dodao mali jednu nulu vise.toliko o tome.
Apsolutno se slazem sa tobom i to spada u domen organizovanog kriminala na koji bi morala da obrati vise paznje...
*KUPUJEM GIRVIN VECTOR ILI NOLEEN SUSPENZIJU
Posted 07 December 2010 - 07:38 PM
To sto si sad rekao,zove se "Naknadna pamet".Kad saznas rezultate nedeljnih utakmica,tada 100% znas sta je trebalo da odigras.Coveku je vec dovoljno lose i bez onoga: Znas trebao si......brate mili da ti ukradu takvu biciklu...trebao si bolje da je cuvas..ja bi spavao sa njom da je imam...imam aspect 55-nije ni ona losa al scale 30...jbg...verovatno ce je pronaci posto nema takvih bicikala u srbiji,mozda desetak....
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users