Pomoć pri izboru gravel/endrance bicikla
Postavljeno 06 May 2026 - 06:33 AM
Ako hoces nov jedino preko bike discounta. Druga opcija Beč. Tamo je najbliza radnja koja prodaje nove cube bicikle. Ja sam tamo uzeo bas decije cube.
Postavljeno 06 May 2026 - 07:04 AM
Radio je capriolo pre dosta godina deo MTB programa, uglavnom neki low end modeli. Ni to se nije prodavalo.
Postavljeno 06 May 2026 - 09:36 AM
Ako hoces nov jedino preko bike discounta. Druga opcija Beč. Tamo je najbliza radnja koja prodaje nove cube bicikle. Ja sam tamo uzeo bas decije cube.
Ima Cube dosta u ponudi u Hrvatskoj preko dilera, lakše je uglavnom nego baš Beč
Čak ih i u Bosni ima, ali nisam upoređivao cene sa EU.
Postavljeno 06 May 2026 - 09:54 AM
Ima Cube dosta u ponudi u Hrvatskoj preko dilera, lakše je uglavnom nego baš Beč
Čak ih i u Bosni ima, ali nisam upoređivao cene sa EU.
Ovde je u pitanju deciji bicikl ne standardan. Sve sto sam rekao, rekao sam iz iskustva kada sam ja kupovao cerci bicikl. Isto joj se svideo cube jedan rozi i zvao sam i Bosnu i HR svi mogu da poruce ali ne znaju kada ce doci koja ce biti cena itd. Svi oni drze standard modele a niko decije koji su dosta skupi a brzo se prerastu. Otisao u Cube oficijalnu radnju i kupio bicikl bez puno zezancije.
Postavljeno 24 May 2026 - 03:16 PM
https://planetbike.r...7z3pDTQCQwIIErx
Postavljeno 24 May 2026 - 07:22 PM
Alu vilu nikada ne bih uzeo. Bolje celik.
Postavljeno 24 May 2026 - 07:24 PM
Ja sam spazio ovaj Polar gravel bajs u PlanetBike, oprema je GRX a boja je stvarno atraktivna. Da li je neko imao iskustva s ovim bajsom ili ima neko mišljenje o njemu?
https://planetbike.r...7z3pDTQCQwIIErx
Za te novce odličan bajs. Odlični prenosni odnosi, napred 46-30 a nazad 11-36 kaseta. Ovo je idealna kombinacija i za asfalt a bogami i za dosta oštrije off road uspone.uz sve to hidraulične kočnice - odlično. Geometrija mi deluje izuzetno udobno, pravi bajs za celodnevne i višednevne ture. Jedina "mana" ovog bicikla bi bila težina od 12,5 kg ali i to je ok. S obzirom da se za 1-1,5 kg lakši bajk mora platiti duplo više novca.
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 24 May 2026 - 09:04 PM
Za te novce odličan bajs. Odlični prenosni odnosi, napred 46-30 a nazad 11-36 kaseta. Ovo je idealna kombinacija i za asfalt a bogami i za dosta oštrije off road uspone.uz sve to hidraulične kočnice - odlično. Geometrija mi deluje izuzetno udobno, pravi bajs za celodnevne i višednevne ture. Jedina "mana" ovog bicikla bi bila težina od 12,5 kg ali i to je ok. S obzirom da se za 1-1,5 kg lakši bajk mora platiti duplo više novca.
Ovaj, a i sa sličan Scott Speedster Gravel od istog prodavca, imaju alu viljuške, otud tolika težina. Nije obavezno problem, ali mislim da za sličan novac ima drugih opcija sa karbonskim vilama, ako je kupcu bitno.
Postavljeno 24 May 2026 - 10:47 PM
Sent from my CPH2747 using Tapatalk
Postavljeno 25 May 2026 - 07:26 AM
Mene u principu zabole za marku, ali i pored toga ne bih dao hiljadu evra za Polar. Ni blizu. Do par stotina evra za bajs za dete ili za odraslog koji će povremeno da se lagano provoza pored reke - to da - ali sve preko par stotina evra bi trebalo da povuče marku koja se koliko-toliko dokazala nekim kvalitetom.
Postavljeno 25 May 2026 - 07:34 AM
Ja bih rekao da je bicikl sam po sebi korektan, nisam ga probao, ali ovako na prvi pogled deluje ok što se opreme i svega tiče. Da li nekome odgovara marka, da li može da se nađe bolji polovni bicikl, sigurno da može uz malo cimanja i raspitivanja, ali je ovo varijanta "iz radnje". Ja sam davno vozio Polar bicikl koji je moj brat tada plation "astronomskih" 500 maraka i bio je sasvim korektan, uz opasku da sam naravno i sam znao mnogo manje o biciklima.
Inače podstaknut ovom diskusijom, bacih pogled šta može da se nađe u tom cenovnom rangu na oglasima i naiđoh na ovo:
I onda razmišljam kad prodavca bukvalno mrzi da opere bicikl i lanac i neki potencijalni kupac pogleda ovako zarđao lanac a ništa se ne razume mogu da shvatim kako otrči u prodavnicu i kupi šta god samo da je novo ![]()
Postavljeno 25 May 2026 - 08:00 AM
To je zlatan lanac
. Ako je lanac u ovakvom stanju uptino u kakvom je stanju ceo bicikl. Promeni lanac, kasetu, veoma verovatno i plocice i eto troska od laganih 30.000din samo za delove. Onda kupi polovno, jeftinije xD
Postavljeno 25 May 2026 - 06:37 PM
našao sam i jedan polovan Canyon u XXL velicini, sa skoro istom grupom opreme a i cena je skoro kao
za nov Polar
https://www.2bike.rs...-grail-al-2xl-1
Postavljeno 25 May 2026 - 10:58 PM
Čuo sam samo dobre stvari o prodavcu. Tvoji gabariti nisu česti, tako da mislim da imaš prostora za cenkanje. Samo imaj na umu da Grail ima agresivnu geometriju - više nego Endurace. Tako da ti preporučujem da probaš bajs pre kupovine . Mnogi automatski povezuju pripadnost grupi ( Aero, Endurance, gravel itd) sa zonom komfora ali to često nije tako - i među gravelom imaš agresivne položaje - Grail, 3T Exploro, Ridley, Santa Cruz Stigmata itdHvala na odgovorima. Pošto sam visok 202cm a pomenuti Polar se pravi samo do XL veličine
našao sam i jedan polovan Canyon u XXL velicini, sa skoro istom grupom opreme a i cena je skoro kao
za nov Polar
https://www.2bike.rs...-grail-al-2xl-1
Sent from my CPH2747 using Tapatalk
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika