Jump to content

Fotografije

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
8736 odgovora na ovu temu

#4861 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 11 February 2012 - 01:50 PM

Izgleda da u velikoj meri utisak zavisi i od toga ko radi u tvom reonu.Naime imam potpuno obrnuta iskustva.Sa PE sam veoma zadovoljan, uvek su tacni i nemam nikakvih primedbi, dok onog Gonza iz AKS-a bih rado "obesio za m00d@" na Terazijama.Em sto ga mrzi da zivi pa me je uvek cimao da izlazim ispred zgrade, em sto ga ne mozes ni lupom da nadjes kad treba da donese lovu, al' sto sam imao bar dva puta priliku da se sudarim sa njim u autu jer genije vozi kombi kao da niko na planeti sem njega ne postoji ...
  • 0
Postavljena slika

#4862 tota

tota
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 275 posts
  • Locationsremska mitrovica

Postavljeno 11 February 2012 - 03:13 PM

Dexpres je po meni ekstra,kurire nezovem dolazi svaki dan u 12h pokupi ako ima sta ili donese kintu,usluga ide dan za danom nekasne,ako polome nesto plate odstetu bez problema.
  • 0

#4863 modestmouse

modestmouse
  • Members
  • PipPip
  • 41 posts

Postavljeno 11 February 2012 - 04:18 PM

Moj prvi susret sa kurirom AKS-a:

ON: Nabijem te na *****, sto nisi umesto bajka uzeo skije? (padao je sneg)

Kulturica na nivou :)
  • 0
My ego is like my stomach, it keeps shittin' what I feed it...

#4864 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 11 February 2012 - 05:04 PM

Da je rekao "uzela" umesto "uzeo", dao bih mu za pravo, ovako je zaslužio nabijanje na aperkat.
  • 0
"Nesposobni su jedino sposobni da onesposobe sposobne"

#4865 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5805 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 11 February 2012 - 05:30 PM

Sto je najgore za takvo ponasanje imaju podrsku menadzmenta,jer su im povremene musterije(u ovom slucaju mi) skoro nebitne,gledaju da ispadnu korektni sa vecim firmama jer im je tu najveca zarada.

S jeseni cimnem AKS da pošaljem ortaku koji radi u Dimitrovgradu jednu stručnu knjigu (koja je koštala 360 dinara btw).

Oni ne isporuče knjigu TRI NEDELJE.

Čovek je u međuvremenu čak i došao do Bg i mogao sam da mu knjigu dam na ruke, nego rekoh 'ajde, treba mu što pre pa bolje za 2-3 dana nego za 10-15, jel'.

Posle dve nedelje neisporuke napišem pisamce AKS-u i tražim da mi vrate paket jer su usr* čitav koncept ekspres kurirske službe i predložim da ubuduće pri dogovoru oko preuzimanja za slanje daju ETA paketa (msm razumem da je farma u planinama iznad Dimitrovgrada bogu iza leđa i da treba osmisliti raznošenje paketa da to bude isplativo) pa ako je 100 godina, da se snađeš na drugi način.

Naravno, ne dobijem nikakav odgovor.
Nedelju dana kasnije, ortak mi javi da je stigla knjiga i da su mu naplatili uslugu 350 dinara.

Time sam zaključio saradnju s AKS... a da ova zemlja podleže pravnoj regulativi, popili bi tužbu za obmanu mušterija.
  • 0

#4866 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 11 February 2012 - 05:52 PM

BEX su ekstra.Ali su malko skuplji.Ali zato pare sutra oma stizu.
  • 0
puno znoja,malo krvi

#4867 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 11 February 2012 - 06:27 PM

BEX su ekstra.Ali su malko skuplji.Ali zato pare sutra oma stizu.

U cetvrtak mi je covek poslao bajs a stigao je u utorak uvece u 8 i normalno nije imao kusur da vrati i bio je nervozan jer je radio ceo dan itd itd :) a isao sam po njega 10 km jer ga mrzelo da dolazi po mene
  • 0
Potpis

#4868 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 11 February 2012 - 07:30 PM

BEX su ekstra.

Zvao sam ih u sredu oko podne, kurir već tada nije mogao da dođe, pa zakažem za četvrtak. Čekali smo ga na smenu od ujutro do 16.45, a onda sam ga otkazao, prošetao do pošte i poslao Post Expressom. Paket je sutradan pre podne uredno uručen u Vršcu.
Svi su oni super dok im posao ne krene i dok se srpsko-preduzetnički ne proalave...
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#4869 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 11 February 2012 - 07:49 PM

JA MISLIM DA JE TRENUTNO STANJE IPAK PRESUDNO.Ja obicno sav posao resim do 14 h,a radim napolju sve vreme.Zadnjih par dana ne stignem ni do 16 h da zavrsim pa posao ostane 2.smeni.Ja ne kazem da PE nije ok,ali me u Zrenjaninu nikad nisu pozvali telefonom vec dodju vicu i ako me nema zabode mi u sanduce porukicu :shock: .Jednom prilikom sam video kako odlazi,jer nisam mogao da izadjem brze.
  • 0
puno znoja,malo krvi

#4870 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 11 February 2012 - 10:52 PM

JA MISLIM DA JE TRENUTNO STANJE IPAK PRESUDNO... Zadnjih par dana ne stignem ni do 16 h da zavrsim pa posao ostane 2.smeni.

Ma nije bre, nego si omatorio i ulenjio se :D
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#4871 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 12 February 2012 - 06:39 AM

ima i toga Srdjane :D
  • 0
puno znoja,malo krvi

#4872 spaske

spaske
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 836 posts
  • LocationBor, Srbija.

Postavljeno 12 February 2012 - 09:12 AM

Pre par dana sam naručio neke sitnice iz totalbike-a i pošiljka poslata u četvrtak a stigla u petak BEX-om bez problema, ja lično kad šaljem šaljem stvari postexpresom jer mi je lakše da odnesem u poštu kad meni odgovara nego da se jurim sa kuririma a i pare stižu 2 dana od isporuke, kada meni neko šalje postekspresom odgovara mi to što se oni penju na 4 sprat i to je ok, ostali me zovu da siđem ali ne zovu tel. pa ako nije primalac kući onda mora da se juri sa njima.
  • 0

#4873 djape48

djape48
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1050 posts

Postavljeno 12 February 2012 - 09:35 AM

Kakve veze sve to ima sa lukavim prodavcima? Ali evo da dodam i ja malo offtopica, cekao sam 2 dana Aks kurira da dodje po paket za slanje, dosao je tek treci dan. I na par minuta zaglavio kombi u snegu (po Sapcu vecina ulica nije ociscena kako treba, vec samo razgrnut sneg u stranu). Treba nekad imati i razumevanja
  • 0

#4874 mirkokovac

mirkokovac
  • Members
  • 6 posts

Postavljeno 12 February 2012 - 04:05 PM

Pozdrav svima,

Vidim da svi imaju po koji problem sa brzim postama.
Ja duuugoo saradjujem sa AKS-om (privatan posao) i zaista nisam imao nikakvih problema,ne znam kako je u ostalim gradovima,ali u Sapcu su uveli smenu koja kupi od 19 h pa do 22h,sto je dodatno smanjilo trckaranje za njima.

Kada se bex otvorio hteo sam da vidim kako ce to funkcionisati i iskreno nisam bio zadovoljan,jer sam po par puta dolazio u situaciju da me kurir tek sutradan zove i da pita gde treba da preuzme paket,jer navodno ne moze da nadje ulicu.

Sto se tice ostalih sluzbi iskreno nisam radio sa njima,za sad ovako mi odgovara.Mada vidim da su misljenja podeljenja,cinjenica da dosta zavisi od kurira,kako je ovde jedan momak napisao " mrzi ga da zivi" tako se to odrazavaa na celokupno poslovanje.Jer zbog jednog idiota ne verujem da cela firma ne valja.
  • 0

#4875 1960

1960
  • Members
  • PipPipPip
  • 82 posts
  • LocationN.Beograd

Postavljeno 12 February 2012 - 04:50 PM

Nisam toliki ekspert [nazalost] da preko oskudnih fotografija, koje se daju u oglasima, procenim detaljno stanje polovnog dela ili samog bicikla. Misljenja sam da je najveca odgovornost na svakom prodavcu !!! Pa bio on aktivan “clan” ovoga foruma, CikloBerze ili ne. I to je sustina mojih tekstova u ovoj temi.
Davno sam prvo cuo a zatim i shvatio; “tek kada mnogo znas, ustvari shvatis koliko malo znas”.
A broj tekstova, pa i od mene samoga, nije neko merilo kvaliteta i smisla istih tekstova, opet po mome misljenju...ali nemam nista protiv da se obaraju rekordi po broju pisanja tekstova.
Pa moze ponovo da se ode od teme, kao u poslednjih par stranica [otislo se na kupce… kurirske sluzbe…meni to ne smeta…], pa da se sustina ove teme opet negde zagubi.
Prodavac je jedini odgovoran za prodaju polovnog dela, pocev od ispravnosti/neispravnosti, opisa stanja, fotografija koje stavlja i cene. On jednostavno za ucinjenu obmanu nema opravdanja…to je ucinjeno sa namerom, a ne predlozeno obajsnjenje “da svako moze da pogresi”.
Vise necu pisati o ovoj temi, sasvim mi je svejedno, radi se samo o principu...
  • 0

#4876 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 12 February 2012 - 09:40 PM

Ne, čile, nemaš nikakvih razloga da izlaziš iz teme ili bilo kog učešća na forumu, svi smo u principu prošli neke početne teškoće i nesporazume, a tačno je to što kažeš da tek što više znaš, sagledavaš problem sve šire i detaljnije. SVAKO može da se zezne i tu nema diskusije. Samo je pitanje kako takav zez može da se ispegla. Ja, recimo, imam dosta delova i opreme koji su plod zeza i ćute po ćoškovima. Ali tako se najbolje uče neke stvari, ako hoćeš da naučiš. A najsigurnije je da pitaš ko zna, samo ako hoće da kaže. E, to je značaj tih nekih hiljada postova, samo ako neko hoće da čita. Mislim da komunikacija ovde može svakom samo da koristi, pa i "lukavim" trgovcima.
  • 0
"Nesposobni su jedino sposobni da onesposobe sposobne"

#4877 tota

tota
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 275 posts

Postavljeno 13 February 2012 - 04:32 PM

http://www.cikloberz...ow.php?id=61467 Nije Deore, a nije ni Hollotech1
  • 0

#4878 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 13 February 2012 - 04:35 PM

zar octalink nije isto sto i ht1
  • 0
puno znoja,malo krvi

#4879 tota

tota
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 275 posts

Postavljeno 13 February 2012 - 04:47 PM

Pomislio sam da je alivio on je cetvrtka,identicni su
  • 0

#4880 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 13 February 2012 - 04:50 PM

Pa da kad ima srafova onda se ne vidi :D .Mada nije deore svakako.
  • 0
puno znoja,malo krvi

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika