Jump to content

Photo

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Please log in to reply
8736 replies to this topic

#4841 Vorda

Vorda
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Posted 09 February 2012 - 06:05 PM

Da da to su ti radovi.Mene lik cimao i cenkao se pa je nudio i zamenu.I vrhunac je bio sto je hteo da menja za delove na koje on nije hteo da smanji cenu vec samo ja da smanjim moju.Pa sam ja jos trebao da doplatim.Ja moje prodao pre par meseci a njegovo se jos vrti na berzi :mrgreen: ..
  • 0
puno znoja,malo krvi

#4842 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5628 posts

Posted 09 February 2012 - 06:59 PM

Sledeci put pitaj:" A jel mogu da platim ja tebi, prosto mi je cast da imam takvog kupca" :D

Cini mi se da sam skoro dosao do toga, ponudio sam samo da poklonim
jer je "kupac" imao "ubedljiv" argument da u PlanetBikeu imaju ali niple
za 20% manje novca nego sto sam ja nudio moje crveno eloksirane niple
ne znajuci da sam, dok sam "uradio domaci" kupio poslednje kolicine alu
nipli koje su imali na stanju, ali su bile sive (alu) boje, tj jeftiniji model.
Ne secam se da sam se toliko iznervirao...ju!
Jos se covek cudio sto sam tako reagovao #-o

ops,
ovo je pre bio lukavi kupac nego sto sam ja bio lukavi prodavac
ili bih ja voleo tako da verujem #-o
  • 0

#4843 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Posted 10 February 2012 - 06:39 PM

Jbg Igore, što se kaže: "Vajdičica i prst u du.e!"
Ne znam samo kako se mlatišumama isplati da šalju takve poruke ili da zovu, dal' imaju besplatne minute ili već šta, ali takvih ima mnogo i sve više, ne samo na ovoj berzi.
  • 0
"Nesposobni su jedino sposobni da onesposobe sposobne"

#4844 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Posted 10 February 2012 - 08:03 PM

cudan neki FOCUS http://www.cikloberz...ow.php?id=62257 Sve u svemu nista mu ne fali.
  • 0
puno znoja,malo krvi

#4845 1960

1960
  • Members
  • PipPipPip
  • 82 posts
  • LocationN.Beograd

Posted 10 February 2012 - 08:07 PM

Do stranice 321 su se kritikovali prodavci - radilo o "lukavim prodavcima" , znaci 321 stranica !!!
Verovatno nisam dobro obavesten o cemu se ovde radi... A kod mene se samo radi o principu i tome da sam misljenja da su polovni delovi preskupi...da se ne gresi slucajno...da se obmanjuje s namerom da se neposteno zaradi. Opet ima izuzetaka, i svaka im cast.
Nisam ja zastitnik kupaca, to smo svi mi...
A od 321-323 stranice se preslo na kritiku kupaca, koji ne znaju sta hoce, hoce djabe, zivkaju bezveze, skupo im je, a delovi su kvalitetni jer se zna njihovo stanje, i nisu samo prosto skinuti sa nekog bajka ???
Bajkovi se rastavljaju u radionici, rade obuceni serviseri, radionica ima sve stalkove i potrebne alate + magacin gde je regulisana temperatura i vlaznost vazduha [ne radi se u supama i nekim garazama] pa i to utice na krajnju cenu skinutog dela, istina deo nije rastavljen, nisu mu zamenjeni dotrajali delovi, nije podmazan i ne zna se ko i kako ga je vozio i odrzavao u prethodnom periodu, ali su kao novi, u odlicnom stanju...samo ne znam koliko i traju ti delovi, nije ni vazno, vazno da su prodati nekoj deci od 14-20 godina, sta oni znaju...sada su trenutno bicikli u modi...sada je prilika...

Samo da citiram [misao od pre oko 150 godina] Dostojevskog: "nije problem u industrijskom razvoju covecanstva vec u njegovom moralnom preporodu".
  • 0

#4846 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Posted 10 February 2012 - 08:34 PM

Samo bi ja voleo da vidim Dostojevskog kako bi on preziveo od morala danas :mrgreen: .Ako kupis deo iz 2011 i izgleda ko nov,radi ko nov sta ima tu da ne valja,a pri tom platis duplo manje nego u radnji.Vodjjeni tom politikom ne treba kupovati ni polovne kuce,pa ni automobile.
  • 0
puno znoja,malo krvi

#4847 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 10 February 2012 - 09:05 PM

Kupovina polovnog je siva zona, i tu pre svega mislim na povoljnost same kupovine.Naravno da moze biti daleko isplativija, no neretko se desi i totalan zajeb.Sve zavisi od okolnosti, znanja kupca, integriteta prodavca, i srece.

Sad kad Vorda vec pomenu kupovinu kola.Kao po pravilu, tj barem zadnjih nekoliko ( i neku preko) godina, redovno slusam kako od x/y lika, da je kupio dobar a jeftin auto od "mitjka, pere, laze" iz "donje gornje leve desne omoljice, trtkovca" koji samo proverena kola dovozi i pre bi se ritualno samozapalio nego zajebao kupca, i podjednako redovno gledam na sta te super kupovine izadju u "neplaniranim troskovima" u toku samo prve godine.Tu je bas jasno ko dan, dobro je veoma daleko od jeftinog, a za razliku od bicikala, koje su spram kola veoma jeftina i pristupacna zezalica, ovde feleri kostaju zesce ...
  • 0
Postavljena slika

#4848 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Posted 10 February 2012 - 09:37 PM

Mislim da su pojedini prodavci stekli vec super reputaciju i ja se kod njih nikad nisam zeznuo.E sad ima i onih drugih sto prodaju kante ali kad mi nesto treba znam kome da se obratim.Recimo Zolt ima uglavnom nove stvari i povoljniji je od svih prodavnica.Doduse i to je siva zona posto sve to ide na crno.Ali meni to ne smeta.A eto vidim da su i Svetu vec par njih pohvalili,STO JE ZA POHVALU.Ima tu par prodavaca koji su korektni.
  • 0
puno znoja,malo krvi

#4849 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 10 February 2012 - 10:22 PM

@ 1960 sad ga i ti pretera :D Fora je u tome da su (velika) većina učesnika u ovoj "raspravi" zapravo stalni prodavci na berzi tako da je potpuno razumljivo na koju vodenicu ide voda ali da ima onih koji bi hteli da stave oglas i prvi poziv koji dobiju (po mogućnosti u roku od par sati) bude prodaja bez bilo kakvih pitanja oko robe ili, ne daj Bože, cene, ima...
Uglavnom cene su takve kakve jesu, zato se i isti oglasi ponavljaju na svakih 3-4 dana, ali ima i onih zanimljivih, pre nekoliko sati se pojavio recimo oglas za XT grupu (svi znamo o kom je reč :mrgreen: ) i mislim da 220€ nije loša cena, kad se saberu cene novog izađe skoro 3 puta skuplje a sudeći po slikama roba izgleda vrlo primamljivo :D !!! msm, nije da mi treba, samo sam gledao :mrgreen: po sistemu: šta je babi milo to joj se i snilo n2:Heristical
  • 0

profilepic.gif

#4850 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 10 February 2012 - 10:33 PM

Mislim da su pojedini prodavci stekli vec super reputaciju i ja se kod njih nikad nisam zeznuo.E sad ima i onih drugih sto prodaju kante ali kad mi nesto treba znam kome da se obratim.Recimo Zolt ima uglavnom nove stvari i povoljniji je od svih prodavnica.Doduse i to je siva zona posto sve to ide na crno.Ali meni to ne smeta.A eto vidim da su i Svetu vec par njih pohvalili,STO JE ZA POHVALU.Ima tu par prodavaca koji su korektni.

Ma to je nesumnjivo tako, to znaju ljudi koji prate desavanja ovde, ali krug kupaca je siri ...
  • 0
Postavljena slika

#4851 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Posted 10 February 2012 - 11:46 PM

Zar Cikloberza nije berza, tj mesto za kupoprodajno oglašavanje? Ako joj je to osnovna namena, onda ovaj forum na kome lepo divanimo mu dođe kao kafanica na buvljaku.
Pošto su se (skoro) svi ovde ubacili u želji da nešto kupuju/prodaju, to treba imati stalno u vidu kao primarno. Veoma mi je drago što ovde nema nekog glupog ocenjivanja, već je razgovor o tome spontano nastao kroz ovu temu. Tako da sajt nikoga posebno ne podržava ili omalovažava, već mi sami o sebi donosimo ocene, kako javno, tako i privatno (PP). Tako i prodavci stiču svoj rejting. A ako oni govore o svojim negativnim iskustvima, ne znači da nije daleko veći broj pozitivnih. Zato i na nekorektne kupce (mada mislim da to i nisu ozbiljni kupci) treba skrenuti pažnju.
Kolega 1960, pošto vidim da imaš mali broj postova, treba da znaš da su one hiljade ispisanih kod pojedinaca ovde bile namenjene većinom pomoći i podršci neiskusnijim članovima koji su tražili savet ili preporuku. Zato i ako neko kritikuje kupca, sigurno ima debelog razloga za to. Ako je neko nešto oglasio da prodaje, ne znači da može bilo ko da krene da ga uznemirava ili verbalno maltretira zbog toga.
  • 0
"Nesposobni su jedino sposobni da onesposobe sposobne"

#4852 sveta344

sveta344
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1673 posts

Posted 10 February 2012 - 11:52 PM

+1
  • 0

#4853 tota

tota
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 275 posts
  • Locationsremska mitrovica

Posted 11 February 2012 - 12:59 AM

Verovatno nisam dobro obavesten o cemu se ovde radi... A kod mene se samo radi o principu i tome da sam misljenja da su polovni delovi preskupi...
".

pogledaj cenu u Hrvatskoj,Sloveniji,Austriji,Bosni itd pa ces videti da su delovi u SRB dzabe pratim sve strane berze,ocigledno da to ne pratis i pricas napamet [-X :!:
  • 0

#4854 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Posted 11 February 2012 - 10:20 AM

Verovatno nisam dobro obavesten o cemu se ovde radi... A kod mene se samo radi o principu i tome da sam misljenja da su polovni delovi preskupi...
".

pogledaj cenu u Hrvatskoj,Sloveniji,Austriji,Bosni itd pa ces videti da su delovi u SRB dzabe pratim sve strane berze,ocigledno da to ne pratis i pricas napamet [-X :!:

+1 ali......Nasi ljudi ipak koce da po svaku cenu voze fox,xt,spec...Al im skupo da plate.Pa polovan xt pogon u savrsenom stanju je 3 puta jevtiniji od novog.Mislim da je to vise nego korektno.
  • 0
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!

#4855 MarkoD

MarkoD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
  • LocationBGD

Posted 11 February 2012 - 10:38 AM

Ne mogu da nadjem temu sa lukavim isporuciocima pa me interesuje ima li jos nako problema sa AKS-om ovih dana?Meni je trebao da stigne deo pre 5 dana i kada je prodavac nazvao rekli su mu da ne mogu da dodju zbog snega(?!)Inace zivim na Karaburmi,2km od njihovog magacina,niti su me zvali da me obaveste,nista...
Tipican primer domace "lukavosti"
Izvinjavam se zbog n:sign0006
  • 0

#4856 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Posted 11 February 2012 - 10:46 AM

Ne mogu da nadjem temu sa lukavim isporuciocima pa me interesuje ima li jos nako problema sa AKS-om ovih dana?Meni je trebao da stigne deo pre 5 dana i kada je prodavac nazvao rekli su mu da ne mogu da dodju zbog snega(?!)Inace zivim na Karaburmi,2km od njihovog magacina,niti su me zvali da me obaveste,nista...

Ja ih jurim po kraju i za pare i za pakete..Strasno :shock: :shock: Sto je najgore za takvo ponasanje imaju podrsku menadzmenta,jer su im povremene musterije(u ovom slucaju mi) skoro nebitne,gledaju da ispadnu korektni sa vecim firmama jer im je tu najveca zarada.
Ja sam prinudjen da saradjujem sa njima jer kupcima tako vise odgovara zbog najnize cene povrata novca.
  • 0

#4857 mihajloalasp

mihajloalasp
  • Members
  • 835 posts
  • LocationNiš

Posted 11 February 2012 - 10:49 AM

Imao sam ja takav problem sa Aks-om. Trebalo je paket da stigne u subotu, a nije, već su ga doneli u ponedeljak. Doduše, moja kuća je 16km od njihovog magacina i u subotu je baš padao sneg, ali makar su mogli da jave da neće da dođu :? Ceo dan sam blejao čekajući da uzmem paket jer sam bio sam kući, da posle ne bih morao da idem do magacina.
  • 0
.

#4858 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 11 February 2012 - 11:03 AM

Ja sam prinudjen da saradjujem sa njima jer kupcima tako vise odgovara zbog najnize cene povrata novca.

Vise ti se isplati da ti snosis trosak isporuke novca nego da lovis AKS "preduzetnike" danima. AKS je u svakom pogledu za izbegavanje u najsirem luku!
  • 0
Postavljena slika

#4859 OldMountainMTB

OldMountainMTB
  • Members
  • PipPipPip
  • 134 posts
  • LocationZajecar

Posted 11 February 2012 - 11:13 AM

Moj izbor je BEX
brzi i korektni
zakazete kurira online

http://www.balkanaut...ex_cenovnik.php
  • 0

#4860 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 11 February 2012 - 01:35 PM

Moje iskustvo sa AKSom je totalno drugačije, doduše više su mi paketa donosili nego što su odnosili ali stvarno moram onog lika Mladena što radi za njih da častim, nikad nije zakasnio, štaviše čak je par puta i pre isporučio nego što sam ja očekivao, kad nisam kući kažem mu gde sam i on donese tu bez obzira šta piše na paketu samo reči pohvale =D> , s druge strane, post expres bi najradije zapalio svaki put kad im vidim pikap n:anim_08 ...
  • 0

profilepic.gif

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users