Lukavi prodavci i tako to na tu temu...
Posted 09 February 2012 - 06:05 PM
Posted 09 February 2012 - 06:59 PM
Cini mi se da sam skoro dosao do toga, ponudio sam samo da poklonimSledeci put pitaj:" A jel mogu da platim ja tebi, prosto mi je cast da imam takvog kupca"
jer je "kupac" imao "ubedljiv" argument da u PlanetBikeu imaju ali niple
za 20% manje novca nego sto sam ja nudio moje crveno eloksirane niple
ne znajuci da sam, dok sam "uradio domaci" kupio poslednje kolicine alu
nipli koje su imali na stanju, ali su bile sive (alu) boje, tj jeftiniji model.
Ne secam se da sam se toliko iznervirao...ju!
Jos se covek cudio sto sam tako reagovao
ops,
ovo je pre bio lukavi kupac nego sto sam ja bio lukavi prodavac
ili bih ja voleo tako da verujem
Posted 10 February 2012 - 06:39 PM
Ne znam samo kako se mlatišumama isplati da šalju takve poruke ili da zovu, dal' imaju besplatne minute ili već šta, ali takvih ima mnogo i sve više, ne samo na ovoj berzi.
Posted 10 February 2012 - 08:03 PM
Posted 10 February 2012 - 08:07 PM
Verovatno nisam dobro obavesten o cemu se ovde radi... A kod mene se samo radi o principu i tome da sam misljenja da su polovni delovi preskupi...da se ne gresi slucajno...da se obmanjuje s namerom da se neposteno zaradi. Opet ima izuzetaka, i svaka im cast.
Nisam ja zastitnik kupaca, to smo svi mi...
A od 321-323 stranice se preslo na kritiku kupaca, koji ne znaju sta hoce, hoce djabe, zivkaju bezveze, skupo im je, a delovi su kvalitetni jer se zna njihovo stanje, i nisu samo prosto skinuti sa nekog bajka ???
Bajkovi se rastavljaju u radionici, rade obuceni serviseri, radionica ima sve stalkove i potrebne alate + magacin gde je regulisana temperatura i vlaznost vazduha [ne radi se u supama i nekim garazama] pa i to utice na krajnju cenu skinutog dela, istina deo nije rastavljen, nisu mu zamenjeni dotrajali delovi, nije podmazan i ne zna se ko i kako ga je vozio i odrzavao u prethodnom periodu, ali su kao novi, u odlicnom stanju...samo ne znam koliko i traju ti delovi, nije ni vazno, vazno da su prodati nekoj deci od 14-20 godina, sta oni znaju...sada su trenutno bicikli u modi...sada je prilika...
Samo da citiram [misao od pre oko 150 godina] Dostojevskog: "nije problem u industrijskom razvoju covecanstva vec u njegovom moralnom preporodu".
Posted 10 February 2012 - 08:34 PM
Posted 10 February 2012 - 09:05 PM
Sad kad Vorda vec pomenu kupovinu kola.Kao po pravilu, tj barem zadnjih nekoliko ( i neku preko) godina, redovno slusam kako od x/y lika, da je kupio dobar a jeftin auto od "mitjka, pere, laze" iz "donje gornje leve desne omoljice, trtkovca" koji samo proverena kola dovozi i pre bi se ritualno samozapalio nego zajebao kupca, i podjednako redovno gledam na sta te super kupovine izadju u "neplaniranim troskovima" u toku samo prve godine.Tu je bas jasno ko dan, dobro je veoma daleko od jeftinog, a za razliku od bicikala, koje su spram kola veoma jeftina i pristupacna zezalica, ovde feleri kostaju zesce ...
Posted 10 February 2012 - 09:37 PM
Posted 10 February 2012 - 10:22 PM
Uglavnom cene su takve kakve jesu, zato se i isti oglasi ponavljaju na svakih 3-4 dana, ali ima i onih zanimljivih, pre nekoliko sati se pojavio recimo oglas za XT grupu (svi znamo o kom je reč
Posted 10 February 2012 - 10:33 PM
Ma to je nesumnjivo tako, to znaju ljudi koji prate desavanja ovde, ali krug kupaca je siri ...Mislim da su pojedini prodavci stekli vec super reputaciju i ja se kod njih nikad nisam zeznuo.E sad ima i onih drugih sto prodaju kante ali kad mi nesto treba znam kome da se obratim.Recimo Zolt ima uglavnom nove stvari i povoljniji je od svih prodavnica.Doduse i to je siva zona posto sve to ide na crno.Ali meni to ne smeta.A eto vidim da su i Svetu vec par njih pohvalili,STO JE ZA POHVALU.Ima tu par prodavaca koji su korektni.
Posted 10 February 2012 - 11:46 PM
Pošto su se (skoro) svi ovde ubacili u želji da nešto kupuju/prodaju, to treba imati stalno u vidu kao primarno. Veoma mi je drago što ovde nema nekog glupog ocenjivanja, već je razgovor o tome spontano nastao kroz ovu temu. Tako da sajt nikoga posebno ne podržava ili omalovažava, već mi sami o sebi donosimo ocene, kako javno, tako i privatno (PP). Tako i prodavci stiču svoj rejting. A ako oni govore o svojim negativnim iskustvima, ne znači da nije daleko veći broj pozitivnih. Zato i na nekorektne kupce (mada mislim da to i nisu ozbiljni kupci) treba skrenuti pažnju.
Kolega 1960, pošto vidim da imaš mali broj postova, treba da znaš da su one hiljade ispisanih kod pojedinaca ovde bile namenjene većinom pomoći i podršci neiskusnijim članovima koji su tražili savet ili preporuku. Zato i ako neko kritikuje kupca, sigurno ima debelog razloga za to. Ako je neko nešto oglasio da prodaje, ne znači da može bilo ko da krene da ga uznemirava ili verbalno maltretira zbog toga.
Posted 11 February 2012 - 12:59 AM
Verovatno nisam dobro obavesten o cemu se ovde radi... A kod mene se samo radi o principu i tome da sam misljenja da su polovni delovi preskupi...
".
pogledaj cenu u Hrvatskoj,Sloveniji,Austriji,Bosni itd pa ces videti da su delovi u SRB dzabe pratim sve strane berze,ocigledno da to ne pratis i pricas napamet
Posted 11 February 2012 - 10:20 AM
Verovatno nisam dobro obavesten o cemu se ovde radi... A kod mene se samo radi o principu i tome da sam misljenja da su polovni delovi preskupi...
".
pogledaj cenu u Hrvatskoj,Sloveniji,Austriji,Bosni itd pa ces videti da su delovi u SRB dzabe pratim sve strane berze,ocigledno da to ne pratis i pricas napamet![]()
+1 ali......Nasi ljudi ipak koce da po svaku cenu voze fox,xt,spec...Al im skupo da plate.Pa polovan xt pogon u savrsenom stanju je 3 puta jevtiniji od novog.Mislim da je to vise nego korektno.
Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!
Posted 11 February 2012 - 10:38 AM
Tipican primer domace "lukavosti"
Izvinjavam se zbog
Posted 11 February 2012 - 10:46 AM
Ja ih jurim po kraju i za pare i za pakete..StrasnoNe mogu da nadjem temu sa lukavim isporuciocima pa me interesuje ima li jos nako problema sa AKS-om ovih dana?Meni je trebao da stigne deo pre 5 dana i kada je prodavac nazvao rekli su mu da ne mogu da dodju zbog snega(?!)Inace zivim na Karaburmi,2km od njihovog magacina,niti su me zvali da me obaveste,nista...
Izvinjavam se zbog
Ja sam prinudjen da saradjujem sa njima jer kupcima tako vise odgovara zbog najnize cene povrata novca.
Posted 11 February 2012 - 10:49 AM
Ne mogu da nadjem temu sa lukavim isporuciocima pa me interesuje ima li jos nako problema sa AKS-om ovih dana?Meni je trebao da stigne deo pre 5 dana i kada je prodavac nazvao rekli su mu da ne mogu da dodju zbog snega(?!)Inace zivim na Karaburmi,2km od njihovog magacina,niti su me zvali da me obaveste,nista...
Izvinjavam se zbog
Imao sam ja takav problem sa Aks-om. Trebalo je paket da stigne u subotu, a nije, već su ga doneli u ponedeljak. Doduše, moja kuća je 16km od njihovog magacina i u subotu je baš padao sneg, ali makar su mogli da jave da neće da dođu
Posted 11 February 2012 - 11:03 AM
Vise ti se isplati da ti snosis trosak isporuke novca nego da lovis AKS "preduzetnike" danima. AKS je u svakom pogledu za izbegavanje u najsirem luku!Ja sam prinudjen da saradjujem sa njima jer kupcima tako vise odgovara zbog najnize cene povrata novca.
Posted 11 February 2012 - 11:13 AM
Posted 11 February 2012 - 01:35 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users