E pa evo i ja da se javim naovu temu, doduše reč koja bolje opisuje ovog prodavca je prevarant, a ne lukav.
Od
Milana Perića iz Novog Bečeja sam kupio Genesis Theseus koji je na slikama, a i po njegovom opisu bio "kao nov" i u odličnom stanju. Očekivao sam blagu devijaciju od istine kad je sam spustio cenu sa 170 na 150 evra, tako da sam ponudu prihvatio i bicikla je stigla danas.
Pa, krenimo redom:
-Na svim čeličnim površinama je prisutno dosta korozije jer je bicikla ko zna gde stajala, što potvrđuje i voda koja je istekla iz rama kad sam izvadio šticnu i okrenuo ram naopako
-Stavljen je novi lanac, koji je za 7/8 brzina, a na bicikli je 9-brzinska Deore kaseta
-Kočnice i pripadajući šrafovi su potpuno korodirali, a paknovi skroz istrošeni
-Srednja i velika šajbna na pogonu su iskrivljene do neupotrebljivosti, pogon ima svuda površinsku koroziju
-Isprva mi se učinilo da je samo kuka iskrivljena, međutim detaljnijim pregledom sam utvrdio da je i ram iskrivljen tako da lanac ne može ni da priđe do 9. brzine jer udara u ram
Pošto sam tu već video koliko sam se zajebo i gde sam bacio novac, nadao sam se da je tu kraj problema, međutim malopre sam podigao volan na gore dok sam držao točak i štapovi amortizera su se skoro potpuno izvukli iz donjeg dela amortizera

. Otvorio sam da vidim šta je problem , i dugačak šraf koji prolazi kroz elastomer je puko na nekom mestu. A ja još išo na test vožnju s takvim amortom...
Jedino što ovde radi kako treba su Deore šifteri, Deore prednji i zadnji SLX menjač, i točkovi.
Kad sam ga pozvao, klasika, bio je zbunjen, pa kako ne valja ovo, kako ne valja ono, kod mene je to sve odlično radilo, meni je samo stajao bicikl, ja sam ga tako dobio, nemam pojma, jebi ga, i slično. Ne znam da li je ovaj prodavac lukav ili nešto malo više od toga?