Jump to content

Fotografije

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
8736 odgovora na ovu temu

#2641 sveta344

sveta344
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1673 posts

Postavljeno 22 November 2010 - 07:22 PM

E ovo nema smisla. Sta je covek hteo da kaze?
http://cikloberza.co...ow.php?id=27619

U prevodu:Nisam dovoljno pismen da vam docaram blagodeti moje robe,al`zato ubijam kako usmeno to radim.
  • 0

#2642 kuzo

kuzo
  • Members
  • PipPip
  • 33 posts

Postavljeno 22 November 2010 - 07:30 PM

Neznam dali ste nekad nekom opisivali neki deo preko sms poruke.Ja jesam i na kraju sam pozvao lika sa mu objasnim.Verovatno je i on popizdeo,ako mu pise u oglasu samo poziv.E sad to nije trebalo u oglase nego na forumu da napise.A da je faca nebi otvorio poseban nalog za jedan oglas.

+1

Slazem se,oko opisivanja preko SMS-a..moze da bude uzasno..
ja ga nazvah budalom(zato sto,sa jedne strane trazi da drugi postuju neko njegovo pravilo,a sa druge strane on ne postuje pravila ovog sajta,ja naravno nisam admin ovog sajta/foruma..ali objektivno je tako!! , zaista ne volim kada vidim takve prozivke u oglasima..koje su sve cesce..eto ti forum brate,,pa udri do odredjene granice
  • 0

#2643 karpkg

karpkg
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1810 posts

Postavljeno 22 November 2010 - 08:53 PM

Kad pametnjaković proziva debile, na kraju mu to izađe isto.
  • 0
"Nesposobni su jedino sposobni da onesposobe sposobne"

#2644 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 22 November 2010 - 09:05 PM

1.Dobra fotografija predmeta ponude,iz vise uglova. 2.Korektan opis 3.Ne uslovljavati kupca uslovima tipa:Fixno,bez sms-a,bez maila,"samo ozbiljni kupci".itd... 4.Ne potcenjujte kupca. Na osnovu mog dosadasnjeg iskustva sa prodajom(nevezano za biciklizam),tako treba raditi.Ja postujem samo kad prodavac kaze,od kad-do kad prima pozive,poruke i sl.Naravno svako ima pravo da radi kako hoce,ali nazivati ljude debilima,a pritom se ne predstaviti,to je u najmanju ruku nekorektno,da ne upotrebim neku jacu rec.....
  • 0

#2645 antiR3ality

antiR3ality
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 418 posts

Postavljeno 22 November 2010 - 09:31 PM

Pa lik je malo preterao , ali je u pravu. Ako pise "bez SMS-a", verovatno postoji dobar razlog, i ocigledno je. Kupcu je prelako da napise npr "U kakvom je stanju bajs?". Svako realan shvata da to nije moguce odgovoriti jednom recenicom, a postavite sebi pitanje koliko takvih pitanja moze da stigne.

Moja situacija: postavim po nekad oglas za prijatelja koji ne poseduje komp. Napisem lepo "Iskljucivo na mob, e-mail ne odgovaram" - iz ociglednih razloga. Stigne mi u proseku po 15 mail-a. Iz principa ne odgovaram, jer znam da ako je neko zaista zainteresovan, nece mu biti problem da pozove. Onda mi stigne mail od nezadovoljnog "kupca" koji me izvredja zestoko, i savetuje da ne koristim berzu ako sam dovoljno glup da ne znam da odgovorim na mail???
Kad bolje razmislim, povlacim ono sto sam prvo napisao. To je zaista debilizam i kretenizam.
  • 0
Sometimes you’re ahead, sometimes you’re behind. The race is long, and in the end, it’s only with yourself!

#2646 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 22 November 2010 - 09:52 PM

Pa lik je malo preterao , ali je u pravu. Ako pise "bez SMS-a", verovatno postoji dobar razlog, i ocigledno je. Kupcu je prelako da napise npr "U kakvom je stanju bajs?". Svako realan shvata da to nije moguce odgovoriti jednom recenicom, a postavite sebi pitanje koliko takvih pitanja moze da stigne.

Moja situacija: postavim po nekad oglas za prijatelja koji ne poseduje komp. Napisem lepo "Iskljucivo na mob, e-mail ne odgovaram" - iz ociglednih razloga. Stigne mi u proseku po 15 mail-a. Iz principa ne odgovaram, jer znam da ako je neko zaista zainteresovan, nece mu biti problem da pozove. Onda mi stigne mail od nezadovoljnog "kupca" koji me izvredja zestoko, i savetuje da ne koristim berzu ako sam dovoljno glup da ne znam da odgovorim na mail???
Kad bolje razmislim, povlacim ono sto sam prvo napisao. To je zaista debilizam i kretenizam.

A sta je po tebi zainteresovan kupac?Ispada da je neko ko posalje mail zgubidan,i neko ko iz zezanja cima prodavce.Nekada su ljudi slali pisma sa ponudama na svaki upit(to se zove poslovna korespodencija),a sada je nazovi"prodavcima"tesko da otkucaju par recenica,jer su sebi dali slobodu da ocene ko je "ozbiljan",a ko nije.
  • 0

#2647 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 22 November 2010 - 09:58 PM

Znaš šta, ako se neko uhvati trgovine, onda mora i dosta go..na da izjede! Ja sam se
u svom trgovanju nagledao i naslušao takvih monstruoznih lupetanja, da mi ovo ovde
stvarno izgleda kao dečja igra.
Ako ti je u radnju ušao neko za koga ne znaš šta bi sve mogao da uradi i na šta je spreman,
onda će ti biti jasno.
  • 0

#2648 antiR3ality

antiR3ality
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 418 posts

Postavljeno 22 November 2010 - 10:02 PM

A sta je po tebi zainteresovan kupac?Ispada da je neko ko posalje mail zgubidan,i neko ko iz zezanja cima prodavce.Nekada su ljudi slali pisma sa ponudama na svaki upit(to se zove poslovna korespodencija),a sada je nazovi"prodavcima"tesko da otkucaju par recenica,jer su sebi dali slobodu da ocene ko je "ozbiljan",a ko nije.

Za svoje oglase odgovaram na mail. Posaljem jos koju, sliku, iskucam par recenica...Za oglas koji sam postavio za prijatelja ne mogu da dam detaljne informacije, sve i da hocu. Poenta je da, ako stoji "Iskljucivo na mob" ili nesto slicno, verovatno postoji razlog.
A ljudi koji preko sms-a traze detaljne informacije, su vrlo verovatno "zgubidni" i neozbiljni.
  • 0
Sometimes you’re ahead, sometimes you’re behind. The race is long, and in the end, it’s only with yourself!

#2649 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 22 November 2010 - 10:05 PM

Bre ja kad vec pazarim preko telefona volim da cujem glas prodavcu.Ali dobro,ima svakakvih i trgovaca i kupaca.Najgori su oni sto udju u radnju 10 minuta pred zatvaranje ,iscimaju te i kazu dovidjenja :mrgreen: .
  • 0
puno znoja,malo krvi

#2650 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 22 November 2010 - 10:13 PM

Meni je potpuno jasno zašto šalju mejlove. Ipak je to najjefiniji način komunikacije, a i
brže se kuca nego poruka. Uz to mogu da se prikače dodatne slike i objašnjenja. Ali, živa reč
je ipak nezamenljiva. Poruku šaljem samo ako je kasno noću, da bi rezervisao to što me inte-
resuje i da pošaljem svoju adresu. A svoje podatke imam iskucane kao šablon poruke, pa samo
ukucam dodatno ono što bih da kupim.
Ali, kad god mogu, obavezno zovem!
  • 0

#2651 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 22 November 2010 - 10:26 PM

ja poslao mail jednom i nikad odgovor nisam dobio.Kad sam pozvao posle par sati deo ode.E od tad samo zovem.A i taj mail sam poslao u pola noci nebi li rezervisao deo.
  • 0
puno znoja,malo krvi

#2652 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 22 November 2010 - 10:36 PM

Drugi put, šalji poruku.
  • 0

#2653 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 22 November 2010 - 10:38 PM

Jeli, Vorda, jel' poznaješ mister "Coa" ili "Ja", ti si takođe iz ZR?
  • 0

#2654 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 22 November 2010 - 10:41 PM

Ja sam Zajecarac ali sticajem okolnosti sam ovde vec 12 godina.Cisto sumnjam da ga poznajem.Jel to onaj iz oglasa :?:
  • 0
puno znoja,malo krvi

#2655 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 22 November 2010 - 10:54 PM

Taj, taj... On je lik samo takav, tek oni koji su ga videli, pali su na glavu! On mi je
slao takve divne nepismene mejlove skoro na svaki oglas, a ovako kad pričaš s njim
telefonom, sasvim OK.
  • 0

#2656 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 22 November 2010 - 11:03 PM

he,stvarno neznam.Znam jednog lika ali on donosi polovnjake iz Austrije cini mi se.Taj je ziva prevara.Gledao ja kod njega neku NAKAMURU mtb.Ocuvan bio ekstra.Bio ful deore m510.Ma ko nov.Cena 220 eura.Ok reko ja dolazim cim dobijem platu.Pojavim se ja za 10 dana sa parama,kad lik prebacio na taj ram neku prastaru acera opremu.Ja reko staje ovo,kaze on to je to.Epa reko dovidjenja i prijatno.Pustim ja buvu po gradu,i eno lik sad prodaje samo matorcima teretnjace.
  • 0
puno znoja,malo krvi

#2657 pochetnik

pochetnik
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 324 posts
  • LocationČAČAK,Srbija

Postavljeno 25 November 2010 - 06:51 AM

Pogon SHIMANO LX,stanje EXTRA,oglas od 24.11.2010
Cena me ne interesuje(može da traži i 400 e),ali popizdim od ovakvih opisa,očigledno je da je pogon odradio bar 2 iljadarke(tako izgleda)
čovek je dao novi smisao izrazu EXTRA
Trebalo je da doda-GIGA,MEGA!
  • 0

#2658 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 25 November 2010 - 07:02 AM

Pa dobro 2000 nije nista posebno po meni.Ali mislim da su mu sajbne ok sa ove strane monitora.
  • 0
puno znoja,malo krvi

#2659 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 25 November 2010 - 02:29 PM

Posle male pauze,sampion je opet sa nama:http://www.limundo.c...-OPREMA/1928908
  • 0

#2660 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 November 2010 - 02:47 PM

Bog'te :D

-NAJBOLJA OPREMA U VIŠOJ KLASI(NE RAČUNAJUĆI PREMIJUM SEGMENT)

OVO NIJE FIXNA CENA OVO JE POČETNA CENA...OVAKAV NOV BICIKL(ovaj ko nov) KOŠTA 1200 EURA, ALI AKO SE PRODA I ZA OVOLIKO JA ĆU GA ISPORUČITI

Postavljena slika

ZA SVE MOJE LICITACIJE GARANTUJEM DA JE ONO ŠTO JE NA SLICI ONO ŠTO DOBIJATE I DA ONO ŠTO KAŽEM ISTINA I NIŠTA OSIM ISTINE

Rezime: Legenda ne umire :)
  • 0
Postavljena slika

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika