Kolika ce marza biti,stvar je prodavca i potraznje.Kad bih ja prodavao te rukavice,i ako bih procenio da mogu da ih prodam za 100.000eura,toliko bi ih cenio.Ne slazem se sa onima koji prodaju polovno kao novo ili divca kao original,ali sve drugo je legitimno.Ljudi su primorani da preprodaju,da bi PREZIVELI,ali bukvalno.Na kraju da kazem da nisam preprodavac,ovo je samo pokusaj da se stvari sagledaju iz drugog ugla.E pa evo da tema nebude bljak i ostalo http://cikloberza.co...ow.php?id=26910 ove rukavice imate kod kineza za mnogo manje pare cinimi se 250 kinti. Pa sada ko hoce nek izvoli mada nesto mi se smucili ovi tipovi sto idu kod kineza pa posle na limundo i dalje. Jes da su ljudi preduzimljivi ali marze su im bezobrazne pa ako kupis za 200-300 kinti prodaj za 400-500 ali brate 1000 mnogo ...
Lukavi prodavci i tako to na tu temu...
Postavljeno 16 November 2010 - 07:33 AM
Postavljeno 16 November 2010 - 08:26 AM
Uostalom, ima nekih oglasa koji se vrte od kako sam se uključio na ovu berzu, a njihovi oglašavači nikako da ukapiraju da su preterali. Ili znaju, pa čekaju budalu.
A što se zarade na nečemu tiče, evo da nešto pojasnimo. Što se trgovačke marže, ili prosto rečeno, zarade na uložen novac tiče, računalo se da je 20% pristojna zarada, koja pokriva troškove poslovanja
i to za registrovane trgovce. U ovim teškim vremenima, kada se preživljava, cene su stvarno skinute
do granice rentabilnosti.
Ako neko prodaje nešto dva ili više puta skuplje od realne vrednosti, to je bezobrazluk i samo tako može biti tretirano.
Postavljeno 16 November 2010 - 08:59 AM
U pravu si sto se tice glasa koji se vrte dugo vremena,pogotovo oglasi za garderobu.Ne znam zasto se dozvoljava tako agresivno postavljanje oglasa.Imam utisak da par ljudi svaki dan postavljaju ponovo brdo oglasa,ali to je vec stvar vlasnika sajta.Sta je pristojna zarada?To je diskutabilno,veruj da se moje,i misljenje recimo..Miskovica veoma razlikuju.U svakom slucaju ovo je super tema,a oprecna misljenja su uvek postojala.Mene licno najvise iritira kada kazu:"kao novo" ili "raspakovano zbog slikanja",a lepom se na fotografiji vidi da je poluraspadnuto,i tako na tu temu......Zato i postoji ova rubrika, da se ukaže na takve pojave. Pa ako nekom odgovara da ga ispljuju zbog toga, njegova stvar. Mene lično bi bila sramota.
Uostalom, ima nekih oglasa koji se vrte od kako sam se uključio na ovu berzu, a njihovi oglašavači nikako da ukapiraju da su preterali. Ili znaju, pa čekaju budalu.
A što se zarade na nečemu tiče, evo da nešto pojasnimo. Što se trgovačke marže, ili prosto rečeno, zarade na uložen novac tiče, računalo se da je 20% pristojna zarada, koja pokriva troškove poslovanja
i to za registrovane trgovce. U ovim teškim vremenima, kada se preživljava, cene su stvarno skinute
do granice rentabilnosti.
Ako neko prodaje nešto dva ili više puta skuplje od realne vrednosti, to je bezobrazluk i samo tako može biti tretirano.
Postavljeno 16 November 2010 - 04:01 PM
U pravu si sto se tice glasa koji se vrte dugo vremena,pogotovo oglasi za garderobu.Ne znam zasto se dozvoljava tako agresivno postavljanje oglasa.Imam utisak da par ljudi svaki dan postavljaju ponovo brdo oglasa,ali to je vec stvar vlasnika sajta.
Ma samo ti se cini.
Postavljeno 16 November 2010 - 06:13 PM
Postavljeno 16 November 2010 - 08:26 PM
Ne znam cemu to forsiranje "novo" "novo", kada se cak na slici jasno vidi da je pogon polovan (vozen).
Predlog za razmatranje:
jesi proverio sa covekom o cemu se radi?
Slika je nekad ipak varljiva.
Necu da navlacim ni na ciju stranu
ali verujem da bi ti voleo da te neko pita ako mu nesto nija jasno
vezano za tvoje oglase, a ne da sa strane "bocka".
Ako pocnem nesto da muljam
posaljem ti deo koji ne odgovara opisu
ili ti posaljem deo nakon 3 sedmice
a ti vec odustao i nabavio drugi
a ja te napadam...e to, to je onda vredno spominjanja.
I prodavca i familije i svega!
Ovako, mozda covek ima 5 komada
4 nova i 1 polovan pa je postavio pogresnu sliku?!
Ko zna? A ako ga nazoves sve ca da bude jasno.
Inace, nisam od Igora Antica do sada nista kupovao
iako sam bio zainteresovan za neke sitnice.
Delovao mi je suvisen uopsten i neodredjen
ali sa obzirom na cene mislim da je OK.
Postavljeno 16 November 2010 - 08:55 PM
O prodavcu mogu samo da kazem reci hvale. Delovi koje sam video da prodaje kada sam ja kupovao su bili u ekstra stanju, skinuti sa novog bicikla, na kome se vidi da je nevozen. Cene su mu sasvim korektne. Neodredjen nije, zavisi kako se kupac postavi prema njemu i kako ga sagleda.
2011: 6021 km
Google Picasa album: http://picasaweb.goo...avle.specijalac
Putopisi sa mojih ciklotura: http://pavlerandjelovic.wordpress.com/
Postavljeno 16 November 2010 - 09:02 PM
Ja samo ne mogu da razumem ljude koji celu sezonu prodaju nesto a nece i posle par meseci da spuste cenu.Evo recimo ovo http://www.cikloberz...ow.php?id=13492 ,a cena recimo na totalbikeu je http://www.totalbike...delovi/menjac/r ... gger-shift. Mozda nemaju taj proizvod ali sve jedno.Ne kazem da je cena velika ali ja bih ih poklonio posle toliko meseci oglasavanja.
Cudni su putevi gospodnji i nije svejedno:)
Ko zna, mozda nudi gratis ugradnju za deo koji kupis kod njega
pa te sa stelovanjem oba menjaca izadje znatno jeftinije
naravno ako si iz njegovog grada ili okoline.
To je bio udarni prodajni stos jedne prodavnice iz NS
(nazovi Dragana ili se provozaj po lepom vremenu
u subotu, blizu si, i proveri ovo:)
Mozda salje AKSom za 250 dinara a totalbike onaj jeftini DHLom za 2500?
Meni je totalbike odmah sumnjiv jer daje sliku jednog siftera a u tekstu 3/9!
Mozda ih je on platio 5000
ili ih je dobio na poklon od pokojne babe pa je vezan za njih
ili ni ne zna koliko kosta vec mu je cenu predlozio Joca pecaros,
ili je lud
ko zna sta je u pitanju.
Samo jedno je sigurno
NJEGOVA ROBA, NJEGOVA CENA!
PS:
Od sada pratim tvoje oglase i sve sto ne prodas
u roku od 120 dana ocekujem u svom sanducetu.
Sifra: Placam AKS
Postavljeno 16 November 2010 - 09:18 PM
Postavljeno 16 November 2010 - 09:29 PM
Znas kako kazu,"nije zadovoljstvo primati darove,vec davati" samo problem je sto nije svako u situaciji da ispadne "Dzek".E druze moj sad cu ti opisati moju trgovinu.Dve potpuno nove vile sr suntour xct sam prodao po 15 eura.Shiftere alivio 2 meseca koristeni 1200 dinara,kasetu shimano i lanac sram 8 faz poklonio.Tockove sa komoda poklonio.Pre 2 dana ugradio moje kocnice liku sve ukupno za 700 dinara.Rucice su avid fr5 a celjusti shimano m421.I danas sam konacno za 600 dinara uvalio truvativ isiflow sa power spline patronom i to sa ugradnjom.Sta da ti kazem ziv sam se opario.Ali evo Igore i javno da se zahvalim na spacerima za HT2 patronu, A NA PIVO SI UVEK DOBRODOSAO =D> .
Postavljeno 16 November 2010 - 09:41 PM
Zato i postoji ova rubrika, da se ukaže na takve pojave……Uostalom, ima nekih oglasa koji se vrte od kako sam se uključio na ovu berzu, a njihovi oglašavači nikako da ukapiraju da su preterali. Ili znaju, pa čekaju budalu…A što se zarade na nečemu tiče, evo da nešto pojasnimo. Što se trgovačke marže, ili prosto rečeno, zarade na uložen novac tiče, računalo se da je 20% pristojna zarada, koja pokriva troškove poslovanja i to za registrovane trgovce. U ovim teškim vremenima, kada se preživljava, cene su stvarno skinute do granice rentabilnosti….Ako neko prodaje nešto dva ili više puta skuplje od realne vrednosti, to je bezobrazluk i samo tako može biti tretirano.
Ja predlazem otvaranje nove teme: BEZOBRAZNO VISOKE CENE
U ovoj temi bih se radije zadrzao na onome sto oglasi ne pruzaju
za razliku od aukcija: neku vrstu OCENJIVANJE PRODAVACA!
Nemam nikakvo ekonomsko obrazovanje vec radim u prodaji, ali na trgovačku marzu od 20% nisam nigde naisao kao ekonomski isplativu zaradu, vec samo u izuzetnim slucajevima od “posebnog komercijalnog znacaja”. Nesto sumnjam da bi Bil Gates izgradio svoje carstvo na osnovu zarade od 20%. Da se ne gadjamo procentima samo bih dodao da poznata firma Dr. Oetker ima GP od 99%.
Ako neko PRODA nesto 2 ili vise puta skuplje nego sto bih JA to platio, prodavao ili cenio
onda treba da ga nazovem i pitam kako je to uspeo, sta im je sipao u sok i cime ih je omadjijao.
U trgovini nema bezobrazluka, nema emocija. Zasto mislis da je neko bezobrazan ako trazi vise novca nego sto bi ti cenio? Nemoj kupiti i gotovo! Nema emocija, ali nema ni prodaje:)
Mozda je nekome frka i mora odmah da resi nesto i nema vremena da trazi i/ili da se cenka.
Mozda je dobio na loto-u pa mu kinta nije problem. Zbog cega je on budala, kako si rekao?
Kako bi nazvao KUPCA koji mi je ponudio 10 EUR za nevozen volan STYLO RACE?
Ja ga ne bih nazvao BEZOBRAZAN vec bih ga nazvao NEOZBILJAN jer nije kupio volan.
Tako sam ga i pitao: Jel ti to ozbiljno. Da je odgovrio, jebi ga nemam za leba al bas zelim taj volan, pa poklonio bih mu volan ako je dotle doslo! Nije odgovorio, na zalost.
Da mi je trebalo za lek (ili za drogu
jer mi sa dan kasnije javio kupac koji je dao bolju ponudu. Sta da nisam mogao da sacekam?
Cilj trgovine nije druzenje i vaspitanje vec razmena dobara. U njoj ucestvuju ozbiljni igraci,
profi, i oni manje ozbiljni, koji bi malo da se „sigraju“. Treba prepoznati ko je ko.
Iskustvo pokazuje da je realna vrednost ona po kojoj se nesto proda!
Ne-realna vrednost ne donosi prodaju vec propast prodavcu.
U tome se slazem sa sveta344 kad pita:
Sta je pristojna zarada?To je diskutabilno,veruj da se moje,i misljenje recimo..Miskovica veoma razlikuju.U svakom slucaju ovo je super tema,a oprecna misljenja su uvek postojala
A ono dalje mu je tek na mestu
Laganje, muljanje, pajanje. Tome treba stati na put!
A cena… kome je skupo, neka ne kupuje!
Postavljeno 16 November 2010 - 09:47 PM
E druze moj sad cu ti opisati moju trgovinu...Shiftere alivio 2 meseca koristeni 1200 dinara...Sta da ti kazem ziv sam se opario...
Sta da ti kazem, ko zna zna,
oajdio si ga, derikozho!
Ja sam nedavno platio 900 dinara za
shiftere ALIVIO 3x8
na istoj ovoj berzi, HA!
Sta sad kazes:)
Lepo ti kaze sveta344:
ne moze svako i ne stoji svakome!
Postavljeno 16 November 2010 - 09:52 PM
Postavljeno 16 November 2010 - 10:01 PM
Postavljeno 16 November 2010 - 10:13 PM
biki_b kaze
Ne znam cemu to forsiranje "novo" "novo", kada se cak na slici jasno vidi da je pogon polovan (vozen).
Predlog za razmatranje:
jesi proverio sa covekom o cemu se radi?
Slika je nekad ipak varljiva.
Necu da navlacim ni na ciju stranu
ali verujem da bi ti voleo da te neko pita ako mu nesto nija jasno
vezano za tvoje oglase, a ne da sa strane "bocka".
Ako pocnem nesto da muljam
posaljem ti deo koji ne odgovara opisu
ili ti posaljem deo nakon 3 sedmice
a ti vec odustao i nabavio drugi
a ja te napadam...e to, to je onda vredno spominjanja.
I prodavca i familije i svega!
Ovako, mozda covek ima 5 komada
4 nova i 1 polovan pa je postavio pogresnu sliku?!
Ko zna? A ako ga nazoves sve ca da bude jasno.
Nisam proveravala o cemu se radi, samo sam prokomentarisala moje neko zapazanje. Generalo po oglasima ima svega i svacega, i onoga sto je precenjeno i onoga je je procenjeno manje nego sto kosta.
Po meni, licno, nije uredu da kazes da je nesto novo i u kutiji (sto se podrazumeva da nije vozeno nego u perfektnom stanju -mozda sam ja luda) a ono vozeno 200-500-ili koliko vec km - po recima drugih korisnika foruma. Sto se tice cene necu da komentarisem, jer je to "uredu" za polovno tj vozeno "malo" km ili kao novo ili kako vec.
Nikoga ne napadam, niti spominjem familiju i sl. Karikiras malo.
Onoga koga interesuje pozvace i popricati sa covekom, pa ce videti o cemu se radi, ne sporim.
Ovaj deo foruma i jeste za neku diskusiju oko prodavaca, nemam nameru da "bockam" nekoga. Svi smo razlicitih stavova i misljenja.
Postavljeno 16 November 2010 - 10:38 PM
Mislim, svaki čas menjaš formu teksta, od raspoloženja ili nečeg drugog?
Više mi se sviđa forma pesme, još kad bi i izrimovao, bilo bi haos.
A kad bi one nable sredio za road, bilo bi haos x 2.
Postavljeno 16 November 2010 - 10:44 PM
Po meni, licno, nije uredu da kazes da je nesto novo i u kutiji (sto se podrazumeva da nije vozeno nego u perfektnom stanju -mozda sam ja luda) a ono vozeno 200-500-ili koliko vec km - po recima drugih korisnika foruma.
Apsolutno se slazem!
Da li se slazes sa mnom da to ne mozes da saznas dok ne stigne kupljena roba,
Ili na bilo koji drugi nacin ne proveris?
Trebalo bi uvesti standardizovanu terminologiju:
novo u kutiji, novo bez kutije, montirano ali nevozeno, skinuto sa nevozenog bicikla,
novo-stare zalihe i slicno i onda bi se znalo "sta je pesnik hteo da kaze"!
Sto se tice cene necu da komentarisem,
jer je to "uredu" za polovno tj vozeno "malo" km ili kao novo ili kako vec.
Za cenu sam predlozio novu temu
Nikoga ne napadam, niti spominjem familiju i sl. Karikiras malo.
Ne karikiram malo vec mnogo, ali...
ni u jednom trenutnu nisam hteo da TEBE optuzim da SPOMINJES...
Ako sam ostavio takav utisak, veoma mi je zao te se izvinjavam!
Onoga koga interesuje pozvace i popricati sa covekom, pa ce videti o cemu se radi, ne sporim.
To je ono o cemu sam gore. Problem je sto mozda i nece. Mozda ce ovde procitati da je doticni LUKAV PRODAVAC pa ce da odustane i od zvanja i od kupovine. Ocenjivanje na aukcijama je mocan alat. Ko ima lose ocene dobija manji broj ponuda tako da kupci manje dizu cene jedan drugome pa prodavac dostize manje prodajne cene. Lepa paralela, po zasluzi! Ovde nije po zasluzi vec po fotoshopu ili subjektivnom osecaju, sto je po mom misljenju lose.
Ovaj deo foruma i jeste za neku diskusiju oko prodavaca, nemam nameru da "bockam" nekoga.
Samo se postavi u njegovu kozu ovim povodom, kako bi se TI osecala.
Ne verujem da bi ti bilo pravo. A mozda je pogon zaista nov, ne znam. Niti me briga.
Samo znam da ne bih voleo JA da budem okaraketrisan kao LUKAV PRODAVAC
zato sto...nemam dobar aparat...ne znam da slikam, imam plave oci ili sl
Vec zato sto sam nekoga prevario. Najlakse je "bocnuti" bez mnogo cinjenica.
Svi smo razlicitih stavova i misljenja.
Sva sreca, inace bi nam bilo dosadno
Postavljeno 16 November 2010 - 10:48 PM
Dobro, Igore, opredeli se konačno: hoćeš li da budeš romansijer ili poeta?
Mislim, svaki čas menjaš formu teksta, od raspoloženja ili nečeg drugog?
Više mi se sviđa forma pesme, još kad bi i izrimovao, bilo bi haos.
A kad bi one nable sredio za road, bilo bi haos x 2.
Kako stojim sa sadrzinom, pusti formu.
Forma je bitna kod nabli! U like?
Kako mislis SREDIO ZA DRUM?
Skratimo osovinu i to je to!
(Valjda!)
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika