Evo dosao dan da i mene neko zajebe
Prodavac se zove Stefan, sad zaboravih kako se preziva, a papiric od Bex-a izgleda bacih zajedno sa ambalazom, ale bese neko mesto pored Šapca.(u oglasu pise Sabac)
Uglavnom: http://cikloberza.co...member_Id=12169
Kako nisam umesto pogona dobio zapakovanu ciglu, neću coveka bas napljuvati kolko znam i umem,
nego onako umereno
Naime, dao covek oglas ovakav http://cikloberza.co...w.php?id=134284
Prodaje gomilu pogona, 10e po komadu. A ima gi razni.

Meni se bas sjebo postojeci, oblaznut navoj na srafu sto drzi mali sajbnu skroz popustio,
sraf jedan ispao, pa sam hitno trebao kakav kompletiran pogon za zamenu,
jer za vikend planirana voznjica.
Trazio sam nesto jeftino, a opet da lici na nesto. Dao bih i vise od 10e,
i u tom trenutku bese par ponuda pogona slicne klase, jedan LX batak, ko nov, sa sve patronom,
ali bez lancanika, koje ionako imam.
Al ovde covek za 10 prodaje za klasu nize, ali ima i lancanike, pa reko ajd mozda su jos za upotrebiti,
da ne mesam boje i to.
Bese negde oko 10h uvece, pa reko daj da pustim poruku, nema smisla da zovem tako kasno.
(na fotki druga poruka poslata nakon sto na Viberu nije bilo odgovora, iako je covek uredno bio online
kada sam mu poslao pitanje zasto sam dobio neki drugi, a ne pogon koji sam trazio)

Odgovara covek odmah putem Vibera(sa drugacijeg broja telefona nego onog iz oglasa), i tako se pismenim putem dogovorismo sta ja hocu i sve to.
Kao sve ok, ide u ponedeljak.

U utorak me nije bilo kuci kad me kurir trazio, ali preuzmem u sredu.
Vadi kurir paket, pogon odmah se vidi, jer zamotan samo u neki neprovidni najlon.
Pa reko to je, nije cigla, sta ima da otvaram pre neko platim, samo da zadrzavam decka.
Kad ja posle odpakujem, kad ono medjutim..dobijem prvi pogon ali sa druge fotke!
Ili to ovo ispod. Da se zajebao pa poslao bar taj Truvativ iza Acre, da samo zamenim ovaj Truvativ sto imam,
pase patrona i sve(ako je na powerspline, a ne cetvrtku)

Ovo fotkano malopre, posle sve drke i njake dok ka nisam kako tako zbudzio da mi odradi vikend.

Umesto onog hollowtec bataka(Deore non-series ?) na octalink patroni koja pasuje uz pogon,
dobih pogon Acera M361 na kvadratnu osovinu, uz pogon RPM patrona, koja oh gle cuda - veze nema sa ovim pogonom jer je osovina 110mm a ovom treba 118mm.
A to sam naravno oktrio kada sam sve zavrnuo, a ono pogon se nabio u ram lancanicima pre nego sto je i seo na osovinu kako treba.
Pride najmanji 22t lancanik ima one produzetke od srafova ka unutra, i naravno grebe o cauru pogona na ramu, cak i sa odgovarajucom osovinom.
Sreca pa sam sve lancanike imao svoje, koji su bez tog "jezicka" pa sam zamenio sve,
inace bi kurcinu vozio ikada...
Naravno Acera ko Acera - ima celicni najveci lancanik koji NIJE za 9 brzina,
jer ne moze da sedne na njega lanac jer je nesto siri od onih za 9 (ni ja nisam verovao, dok nisam probao) tako da mi lancanici u principu nista ne znace, jer nemam gde da ih metnem.
Imao sam jednu 113mm patronu na drugom bajsu, pa reko daj da probam,
al na oko bih rekao da ni to nece pomoci, al ajde skinem, namontiram na mtb, i naravno ne pase.
Nisu lancanici seli na ram, ali chanline ni blizu, i menjac ne moze da prebaci na najmanji lancanik.
Sednem na komp, reko daj da kupim patronu, jbg sta cu, kad ono (srecom) u Planetu nema 118mm a da nije ona za 2000+ dinara.
Reko ne pada mi na pamet
Al brate mili, pa jedva sam u 22/34 izvukao gore, sa 32 bi mogao samo da guram...
Onda sta cu, sibnem spejser (lockring od patrone sa soljicama za italijanski navoj, dakle nikad ne bacajte stare delove, uvek nesto zatreba
i tako da odmaknem dovoljno ka spolja da moze menjac da prebaci.
Naravno sad patrona s desne strane ne ulazi navojem koliko treba neko jedno 4mm manje,
s leve bog te pita dal naleze zavrtanj na patronu,
pa mogu da sjebem navoje u ramu, al jbg, reko daj da izvezem sta ima, pa kad se covek javi,
i posalje mi pogon koji sam hteo, i koji odgovara bez budzenja, ovaj vratim kako je bio,
spakujem i posaljem, a drugi bajs sa kojeg sam skinuo ovu 113mm patronu vratim u vozno stanej jelte.
Bitte schoen - Danke schoen sto bi rekli nemci.
Jos bi i platio postarinu u jednom smeru, jer kao ako covek plati u oba pa nista nece zaraditi (ja se kao brinem..)
mozda se covek ne razume, a ja nisam dovoljno jasno objasnio rekavsi daj mi prvi spreda sa prve slike, pa mogao sam reci naslovne slike naprimer
Kad ono medjutim, od coveka ni traga ni glasa, na poruke ne odpisuje, jednom sam zvao al niko se ne javlja.

I tako.. kontam proslo je dovoljno vremena da covek odgovori, izvini se (ili ne) i da eto bar neku komunikaciju imamo,
da mi kaze da se teram u tri lepe i da je to mi je sto mi je, da budem sretan sto nisam dobio tri glavice crnog luka, ili ciglu zamotanu u mastan papir,
ko me terao da porucujem s cikloberze na nevidjeno i to....al eto coveka boli kurbla, pa eto mu i zasluzenog hvalospeva ovde =D>
Pa ti druze Stefane, ako ti je stalo da se izvadis, lepo poslaji to sto sam hteo,
ja ti vrnem ovo sto nisam, i lepo te ovde nafalim kako si korektan prodavac i kako si ipak ispunio svoje obaveze i nisi me zajebo,
a to sto se nisi javljao, pa uvek mozemo reci da si recimo bio bas tad sa zenom/devojkom/svalerkom,
u romingu i tome slicno, a posle eto zaboravio da se javis i resis problem, desava se i najboljima zar ne