Kardoso pozitivan na EPO / Diskvalifikovan sa Tur de Fransa 2017

UCI (Union Cycliste Internationale) objavila je da se Andre Kardoso vozač tima Trek-Segafredo neće trkati na predstojećem Tur de Fransu. Kardoso je suspendovan zbog upotrebe Erythropoietin-a poznatijeg kao EPO, supstance koji potpomaže produkciju crvenih krvnih zrnaca.
Četvrtak, 29. jun 2017
Kardoso pozitivan na EPO / Diskvalifikovan sa Tur de Fransa 2017

Kardoso je uzorak dao na eliminacionom testiranju 18. juna čime je sebe diskvalifikovao sa najpoznatijeg biciklističkog događaja, Tur de Fransa koji počinje 1. jula.

32-ogodišnji portugalski biciklista ima pravo da traži i učestvuje u testiranju B uzorka, što je u skladu sa pravilima UCI antidoping pravilima, ali privremena zabrana nakon testiranja A uzorka znači da za njega nema učešća na TdF-u.

Zastupnica Trek-Segafredo tima rekla je da će Kardosovo mesto popuniti Haimar Zubeldia. Tim je momentalno odreagovao obraćanjem javnosti, objavljujući da je Kardoso suspendovan iz tima.

“Duboko smo razočarni saznanjem da je naš trkač, Andre Kardoso, pozitivno testiran na zabranjenu supstancu. U skladu sa našom politikom nulte tolerancije, on je istog trenutka suspendovan.”

Kardoso je u Trek prešao ove sezone nakon četiri godine provedene u Slipstream-u.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem