DA I TI DIŠEŠ NA DVA TOČKA

Trka Banja Luka - Beograd završena u Beogradu

Nedelja, 21. april 2013
Trka Banja Luka - Beograd završena u Beogradu

Mladi biciklista čačanskog Borca Jovan Zekavica, osvojio je 19. mesto u sprintu grupe do 27 biciklista na cilju druge trke „Banja Luka - Beograd“ vožene ne stazi od Bjenjine do Beograda od 123 km.

Na 34. i 35. mesto plasirali su se Marko Stanković i Miloš Borisavljevi obojica iz CCN Metalca iz Kraljeva sa 11 sekundi zaostatka.

- Nije mi odgovarala ovako kratka staza, bilo je bolje prvog dana kada sam osvojio osmo mestao i tri svetska boda- rekao je Jovan Zekavca koji je na ovoj trci bio deo kombinovane ekipe čačanskog Borac i Železničara MBN iz Niša.- Sprint je bio dugačak i jak, ali nisama uspeo da se probijem do čela.

Trener čačanskog Borca Predrag Prokić, nekadašnji sjajni biciklista, je bio ljut na svoje takmičare:

- Ništa što smo se dogovorili nisu poslušali. Sa takvim odnosom prema taktici, ne može se do visokog plasmana...

Marko Stanković iz CCN Metalca je na probušenoj gumi došao do cilj:

- Imao sam defekt na oko tri kilometra do cilja, zadnja guma je pukla i to me je omelo. Nije bilo šanse da sprintam. Bio je i jedan pad kod petlje Mosta na Adi tako da su nam se poremetili planovi ...

Defekt na zadnjem točku kod Beogradskog sjama imao je i Ivan Sević koji vozi za rumunski Tušnad, koji je u prvoj trci od Banja Luke do Brčkog bio sedmi i  osbojio šest bodova, prvi put u sezoni. Dok su mu promenili točak, izgubio je mnogo vremena:

- Sreća mi je okrenula leđa, ali jedan poljubac će mi sigurno popraviti respoloženje...

Dobio ga je na cilju od supruge i – sve je bilo lepše i bolje...

Sa karavanom je u Beograd stigao i Esad Hasanović iz kragujevačkog Radničkog koji je spektakularno pao u kriterijumu u petak kada je zakačio pedalom ivičnjak i potom udario u banderu:

- Skoro da nemam kost koju nisam lomio, a kažu da da je zarasla kost još jača, tako da sam prošao bez preloma. A i glava mi je tvrda tako da se sve završilo sa ogrebotinama i modricama- uspeo je i da se našali Esad Hasnović.

Pobedio je Slovenac Matej Mugerli koji je stazu prešao za 2:52,12 časova prosečnom brzinom od 42,1 km na čas. Odsprintao je dvojicu Austrijanaca Markusa Ejberga i Jana Sokola. Mugerli je bio treća, a Sokol drugi u prvoj trci.

- Ivan Stević nije imao sreće a ostali su pružili koliko su mogli u dosta jakoj konkurenciji i ipak smo upisali devet bodova –komentar je Radiše Čubrića trenera CCN Metalca i selektora seniorsk reprezentacije.- Subotički olimpijac Gabor Kasa se razboleo i nije startovao. Ova trka je još jednom pokazala da bolje funkcionišemo kao reprezentacija, jer kad god smo doveli nacionalni tim, osvojali smo više bodova. Klubovi, što je i normalno, gledaju svoje interese i teško se dolazi do visokog plasmana. Stević nije ima prvu podršku, ovo je druga postava Tušnada.

Direktor Partizana Branko Banović i direktor trke Dušan Banović podelili su trofeje na počasnoj bini. Asistirao je Strahinja Banović, sin Dušana Banovića i unuk Branka Banovića. Posebno je nagrađena ekipa saobraćajne policije MUP Srbije koju je predvodio Miloš Popović. Njemu je pripala i plaketa BK Partizan, kao i Ivanu Selaku iz klinike Anlave, komesaru UCI na trci Mladenu Durlanu (Hrvatska) i novinaru TV Vojvodina Lazi Bakmazu.

Pokrovitelji trka bili su Vlada Republike Srpske, Vlada Srbije, gradovi Banjaluka, Prnjavor, Derventa, Šamac, Brčko, Bijeljina i Beograd, dok je jedan od glavnih sponzora "Banjalučka pivara". Tehnički organizatori bili su BSK iz Banjaluke i Partizan iz Beograda

KOMENTARI
 • Vesa

  Ranisav V. (Vesa)

  22. apr 2013 21:21h

  Nista be Banovica.

 • Pistolero

  Minja H. (Pistolero)

  23. apr 2013 21:25h

  Bijeljine, ne, *Benjine* !

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem