Jump to content

Fotografije

Capriolo Roadster

roadster

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
25 odgovora na ovu temu

#1 tmrki

tmrki
  • Members
  • PipPipPip
  • 145 posts

Postavljeno 18 March 2015 - 08:43 PM

Mali rezime posle 1032km na Roadsteru (Speedster wanna be :) ). 

Bicikl je skroz utegnut, totalno bezčujno ide i sve radi perfektno.

Prezadovoljan sam kupovinom i sve pohvale za Capriolo tim.

Bilo je malo podešavanja, dotezanja i podmazivanja ali sve je to normalno.

Na biciklu sam zamenio:

• kruta viljuška od Speedstera
  • tanje gume 700*28 Rubena Flash
  • crne žbice i crvene niple
  • crveni bužiri
  • Wellgo ALU pedale
  • dodatni nosač za bidon
  • ALU nogara

Treba još da mi dođe bežični  brzinomer.

Mogu vam se požaliti da me opasno uhvatio virus biciklizma. Prijavio sam se na mali Brevet 200k.

Vidimo se na vožnjama. n:bye

Attached Thumbnails

• r1.jpg
  • r2.jpg

• 0

#2 grbic

grbic
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6665 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 18 March 2015 - 08:55 PM

Sa ovom viljuskom izgleda 5 puta bolje i funkcionalnije. Pozdrav za sitne detalje u vidu crvenih nipli ;)

• 0

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#3 tmrki

tmrki
  • Members
  • PipPipPip
  • 145 posts

Postavljeno 18 March 2015 - 08:59 PM

Ima i sitnijih.

Crvene kapice na krajevima sajli. :mrgreen:

• 0

#4 grbic

grbic
  • Members
  • 6665 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 18 March 2015 - 09:02 PM

Da si se javio pre promeni sajli dao bih ti krajeve buzira u crvenoj boji ;)

• 1

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#5 Psihopata

Psihopata
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 381 posts

Postavljeno 18 March 2015 - 09:09 PM

Ova kruta vila mu je super pala :) 
A kocnice kako rade?

• 0

#6 tmrki

tmrki
  • Members
  • PipPipPip
  • 145 posts

Postavljeno 18 March 2015 - 09:16 PM

Kočnice su Loganove i sasvim su korektne.

• 0

#7 pjesak1972

pjesak1972
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1130 posts

Postavljeno 18 March 2015 - 09:27 PM

Posto si spomenuo brevet imam neka pitanja.Volio bih da odgovori IgorN,posto mi je Laci86 rekao da se njemu obratim.Necu da pisem pp jer ce mozda jos nekog interesovati.Mozes li da mi kazes koliko kosta prijava,kako se placa,mogu li da idem sa mtb-om,moram li da se prijavim?Da li moze da se dode na start i da se prijavi i izvrsi uplata.Hvala.
  • 0

#8 tmrki

tmrki
  • Members
  • PipPipPip
  • 145 posts

Postavljeno 18 March 2015 - 09:42 PM

Meni je ovo prvi Brevet.

Sve sam se informisao na njihovom sajtu.

http://randonneurs-s...om/prijave.html

Pozdrav

• 0

#9 pjesak1972

pjesak1972
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1130 posts

Postavljeno 18 March 2015 - 09:51 PM

Hvala.Nasao sam sve odgovore.
  • 0

#10 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8952 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 19 March 2015 - 04:42 AM

Ova kruta vila mu je super pala :) 
A kocnice kako rade?

Kruta vila mu je poremetila geometriju. Uglovi viljuške i cevi sedišta su sada skoro 90% u odnosu na tlo, što čini bicikl bržim, nervoznijim na upravljaču i vožnju neudobnijom. Osim ako se stavi duža kruta viljuška, sa kompenzacijom za amortizer. Ili ako je ram za roadstera isti kao za speedstera, pa je sa amortizerom postao "zavaljeniji" nego što je optimalno.

Ja sam uradio slično na jednom bajsu, pa sam posle vijao "suspension corrected" krutu viljušku i tek tad je bajs išao kako treba.
  • 0

#11 tmrki

tmrki
  • Members
  • PipPipPip
  • 145 posts

Postavljeno 19 March 2015 - 08:26 AM

Jeste otišao nos malo dole što meni baš odgovara. n2:thumbsup

• 0

#12 damir78

damir78
  • Members
  • PipPipPip
  • 156 posts

Postavljeno 19 March 2015 - 10:35 AM

Dobro ti ide, kada si u nedelju mogao da pratiš tempo. Kao što sam ti rekao na vožnji, prelaskom na pravog drumaša, značajno ćeš se ubrzati. Sve ostalo, je čisto budženje.

• 0

#13 tmrki

tmrki
  • Members
  • PipPipPip
  • 145 posts

Postavljeno 19 March 2015 - 10:59 AM

Znam ali nekako me je bilo ´strah´ od drumaša jer ga nikad nisam vozio.

Ove godine upgrade motora pa na kraju sezone drumaš ako izdržim toliko. :)

• 0

#14 tmrki

tmrki
  • Members
  • PipPipPip
  • 145 posts

Postavljeno 04 April 2015 - 06:40 PM

Wellgo pedale posle 300km dobile luft pa sam ih zamenio za Wellgo sa industrijskim ležajem.

2015-04-04-110837.jpg 2015-04-04-123623.jpg - današnja vožnja do Ralje i Avale, http://ridewithgps.com/trips/4339073 - mora se raditi na kondiciji.

Bežični brzinomer stigao i ne baguje.speed.jpg

Aplikacija za merenje kadence super radi i uglavnom sam bio u okvirima normale pre instalacije.

https://play.google....g.cadence&hl=sr

• 0

#15 makitzar

makitzar
  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 26 April 2015 - 10:52 PM

Zdravo , nov sam clan i da ne bih otvarao novu temu , nadam se da mi necete zameriti sto pisem ovde. Inace , opasno sam zagrejan za konkretno ovaj bicikl i u pitanju su dani do kupovine .. Inace , jos se nisam konsultovao ni sa kim o konkretno ovom modelu , bicikl sam samo uzivo video u Zrenjaninu u Capriolu i to sam vec dva puta bio da ga zagledam. :) Elem , konkretno pitanje jeste da li ce bicikl zadovoljiti konkretno i road i offroad kriterijume voznje ? Ili da vam konkretno predocim da ja planiram kupovinu cross ili hybrid / trekking za 30-35.000 RSD. Mozda neki saveti ? Procitao sam za sada vecinu postova sa foruma vezano za ovaj bicikl. Al eto , voleo bih cuti konkretna misljenja pa cak i od vlasnika istog. Takodje dolaze u opticaj predlozi drugih proizvodjaca te klase biciklova ili pak i polovnjaci za koje znate da su provereni prodavci(ili mozda da ipak vremenom otvorim drugu temu vezano za ovo). Hvala

• 0

#16 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15741 posts

Postavljeno 26 April 2015 - 11:12 PM

Nece zadovoljiti offroad kriterijum, Roadster ima amortizer zbog udobnosti voznje a ne za offroad. Evo predloga http://www.capriolo.com/node/10629

• 0

#17 makitzar

makitzar
  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 26 April 2015 - 11:21 PM

Scenario "Sta bi bilo , kad bi bilo" , ako bih se uputio par puta sa Roadsterom(ili biciklom slicne klase) na takoreci blazi offroad? Uostalom zar "trekking" ako sam dobro upucen u termine ne znaci da je bicikl kao hybrid napravljen za road i offroad? Kada sam rekao offroad nisam mislio na teske terene, vec terene tipa nasipi , par uzbrdica , po koja rupica , nista znamenito. Ne zelim bas ni toliko predebele gume tjs MTB bicikl bas zbog takodje i "road" voznje , a MTB taj deo "ako se ne varam" bas i ne bi ispunio ako pricamo o brzoj voznji. Ili mozda predlog bicikla u klasi koju spominjemo a da istolerise i offroad ? Recimo da stavim deblje gume na Roadstera a opet ne toliko debele kao sto je slucaj sa MTB klasom biciklova ? Da li bi ova varijanta prosla ? 

• 0

#18 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15741 posts

Postavljeno 26 April 2015 - 11:52 PM

Prevario me tvoj "avatar" pa sam shvatio offroad kao offroad. Radice Roadster bez problema tako kako si opisao da ces voziti. Sto se tice ovih koje ti postavljam kao alternativu ako im stavis uze gume bice slicni Roadster-u. Ali kod ovih Bugarskih dobijes i disk kocnice i bolji amortizer pa mozes i u pravi offroad. Ovi sa tockovima od 29 inch-a su istih dimenzija kao i 28-ce na Roadster-u tako da im brzine nece faliti.

http://www.markonisp.../drag-zx-9r-pro

http://www.markonisp...g-29-zx-9r-comp

• 0

#19 makitzar

makitzar
  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 27 April 2015 - 12:14 AM

Fora je sto ja recimo sada u ovom slucaju nemam ni najmanju predstavu koliko meni u ovakvoj voznji znaci da posedujem hidraulicne kocnice i bolju amortizaciju ako nisam cesto u offroad varijanti (a nisam) , a jos manje imam predstavu o tome koje spoljasnje gume bi tu lezale tjs ako pricamo o "ZX 9R" , uostalom kakav je proizvodjac "DRAG" , i sta gubim a sta dobijam naspram Roadstera ako poredimo Capriolo kao proizvodjaca ? Mislim kontam ja dobro sta znaci bolja kocnica i amortizacija ali zar nije pomalo apsurdno uzimati MTB i staviti neke druge gume samo zato sto ima disk i bolji amortizer , zar mi tu ne skrnavimo konkretno MTB koncept tanjim gumama? 

• 0

#20 -Nikola-

-Nikola-
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 495 posts
  • LocationSubotica

Postavljeno 27 April 2015 - 01:01 AM

Nemoj da se zalećeš sa kupovinom. I ja sam tražio isto što i ti, nešto što ću 80-90% voziti na asfaltu ali da mogu bez problema da odem na neki makadam ili blaže terenske nizbrdice. Zalepio sam se u prodavnici za Scott Sportster-a na osnovu izgleda, bilo mi je kul što ima prednji amortizer a opet ne toliko debele gume, tačnije imao je hibridne (semislik) gume. Cena mi je bila oko 58000 i već sam računao od koga bih mogao da pozajmim novac a pošto nisam našao nikoga (na sreću), počeo sam da tražim na netu pomoć oko odabira bajsa i pored nekoliko stranih sajtovao nabasao i na jedan naš, konkretno ovaj: http://www.nemagresk...povina_bicikla/ nakon čega sam shvatio da onaj Scott ne vredi ni blizu toliko para na osnovu opreme koju poseduje i krenuo u potragu za bajsem na kupindu i kp jer nisam ni znao za ovaj forum. Posle par dana našao sam super očuvan trekking bicikl koji mi je savršeno odgovarao po veličini, boji i opremi i odmah ga rezervisao pa potom otišao da pogledam i kupio. Za duplo manju sumu od onog Sportstera našao sam bajs sa dosta boljom opremom i vrlo sam zadovoljan kupovinom.

• 1

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika