Jump to content

Fotografije

Viljuška FOX 1000 eur

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
25 odgovora na ovu temu

#1 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts
  • LocationSvuda tuda negde...

Postavljeno 02 September 2014 - 05:31 PM

Sad kada imam vašu pažnju n2:2vltpw7 , hteo bih da se posavetujem vezano za vilu na sledećem linku

http://www.2bike.rs/...cm#.VAX9rqPYP30

Vidim da ima neko oštećenje koje je sanirano i izgleda iščupan držač creva za kočnicu, drugo brinu me godine, iz 2008 je ovaj model. Vredi li za ove pare zanemariti ove činjenice? 

• 0

#2 grbic

grbic
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6665 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 02 September 2014 - 08:29 PM

Mogu samo da ti iznesem licni stav, a to je da bi za te pare pre kupio Rock Shox Toru i dobio 2 godine garancije nego davao za 6 godina staru viljusku bez obzira na firmu.

Kupovina polovne suspenzije je uvek macka u dzaku, spolja je sve vidno, ali se nikad ne zna sta je unutra, da li je doslo vreme servisa, u kakvom su stanju gumice, semerinzi...

Sa druge strane realno ovaj fox deluje da je u ok stanju spolja, ima tu i tamo neko ostecenje ali za svoje godine izgleda odlicno. Stapovi deluju da su u dobrom stanju, vrat sa donje strane krune nije pokriven rdjom, nosac za crevo moze da se nabavi ili da vezes vezicama.

• 1

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#3 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1721 posts
  • LocationVrsac

Postavljeno 02 September 2014 - 08:36 PM

Moje misljenje za kupovinu vile.
Potrosne stvari kao sto su vila, lanac, kaseta, pedale, sic... Nikada u zivotu nisam kupio polovno. Otkud ja da znam da li to predgodni vlanik menja zbog snekog defekta ili zeli nesto bolje.

Po meni je bolje kupiti ovu suspenziju http://www.totalbike...x-xc-28tk-black koja je nova i pored toga jeftinija od ove fox-ove. Ovaj fox sa oglasa sto si postavio je entry lvl fox nije to nista besno. Obicna vila od 80mm hoda. Ja bih uzeo ovu rock i da me ne boli glava sutra da se nesto desi sa vilom.
  • 1

#4 jakota

jakota
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 589 posts
  • LocationNovi Sad - Kikinda

Postavljeno 02 September 2014 - 08:46 PM

Sve zavisi sta tebi treba i kako vozis bajs. Ja imam isti amortizer koji se prodaje. Moj amort je u savrsenom stanju, sa par ogrebotinica, odradjen servis u RIS-u. Naravno da ukoliko se amortizer koristi u svakodnevnoj voznji mora imati ogrebotinice, ili da mu nesto fali (u smislu ogreborinice ali da ispravno radi). Prodavac je sa berze, pa mislim da mu nije u interesu da nekog zavrne za pare. Lepo pozoves i pitas sve sto te zanima. 

• 0

#5 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1721 posts
  • LocationVrsac

Postavljeno 02 September 2014 - 08:56 PM

Ok. Ali zasto bi ja kupio amortizer od 80mm hoda za 140e kada isti takav imam za 10k dinara samo druga marka jos uz njega dobijem granciju. Ako neko zeli da mu napred pise fox umesto neceg drugog onda uredu. Sem tog razloga ne vidim nikakv drugi razlog da se daju pare za viljusku koja preko pola decenije stara.
  • 0

#6 carobnica

carobnica
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 566 posts

Postavljeno 03 September 2014 - 07:14 AM

Ok. Ali zasto bi ja kupio amortizer od 80mm hoda za 140e kada isti takav imam za 10k dinara samo druga marka jos uz njega dobijem granciju. Ako neko zeli da mu napred pise fox umesto neceg drugog onda uredu. Sem tog razloga ne vidim nikakv drugi razlog da se daju pare za viljusku koja preko pola decenije stara.

Razlika je u tome sto nije isti takav.

• 1

#7 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Postavljeno 03 September 2014 - 10:17 AM

Moje misljenje za kupovinu vile.
Potrosne stvari kao sto su vila, lanac, kaseta, pedale, sic... Nikada u zivotu nisam kupio polovno. Otkud ja da znam da li to predgodni vlanik menja zbog snekog defekta ili zeli nesto bolje.

Po meni je bolje kupiti ovu suspenziju http://www.totalbike...x-xc-28tk-black koja je nova i pored toga jeftinija od ove fox-ove. Ovaj fox sa oglasa sto si postavio je entry lvl fox nije to nista besno. Obicna vila od 80mm hoda. Ja bih uzeo ovu rock i da me ne boli glava sutra da se nesto desi sa vilom.

Ajd uhvatiću tebe na quote iako bih vrlo rado svakom odgovorio, hvala momci. Ali ovde je zanimljivo što si mi bacio link. Ok je ova vila, ali je ovo ustvari dart model. Uzeo sam bajk, star godinu dana, sve je bilo ok ali od jednom je počela vila (Sr Suntour xcr Mg) da pušta ulje na desnom štapu. Vozio sam je tako, i pokazala se korektno za minimalne potrebe, ali je previše kruta + me taj detalj izluđivao. Odem kod majstora i kaže mi isto što i par ljudi, i da je servisiramo velika je verovatnoća da će opet isto da ti se desi jer si dosta težak. E sad, poenta ovog uvoda je to što bih kupovinom ovih novih RS dart verzija samo rotirao problem, najverovatnije. Sa druge strane, na bajsu koji sam ostavio ženi je ostala recimo Tora Sl (2011) sa kojom sam prezadovoljan u svakom smislu, uzgred kupljena polovna. Jedna ultra zahvalna vila koja uz to i lepo radi. ALi ne mogu da naletim na nju, čak sam i potražnju stavio.

Ovaj Fox mi je malo cenovno jači, ali vozim XC, 80 mm mi je dovoljno, ali po mnogo lošim putevima, jednostavno su takvi...

E sad, imao sam sličan duel sa jednim prodavcem početkom godine. Imao je baš nadrndane bajseve i delove i zovnem ga za istu vilu (Fox) i odbije me čovek, jer na moju konstataciju da bajs ima godina, on mi kaže, jbg ovi u RISU deru kožu, ako kod njih radiš to je tvoj problem itd itd..Ja se odmah pomislim, jbm ti vilu, treba dam 140 za nju i još do 50 eur za servis ispade me ko svetog Petra kajgana!

To je kao kod bajsa. Kupiš bajs kao za manje para, al nema bidon, nema nosač za isti, menjaj pedale, menjaj sedište i samo iskaču pare iz džepa, a u džep neće nikako n2:loony

• 0

#8 grbic

grbic
  • Members
  • 6665 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 03 September 2014 - 12:17 PM

Ajd uhvatiću tebe na quote iako bih vrlo rado svakom odgovorio, hvala momci. Ali ovde je zanimljivo što si mi bacio link. Ok je ova vila, ali je ovo ustvari dart model. Uzeo sam bajk, star godinu dana, sve je bilo ok ali od jednom je počela vila (Sr Suntour xcr Mg) da pušta ulje na desnom štapu. Vozio sam je tako, i pokazala se korektno za minimalne potrebe, ali je previše kruta + me taj detalj izluđivao. Odem kod majstora i kaže mi isto što i par ljudi, i da je servisiramo velika je verovatnoća da će opet isto da ti se desi jer si dosta težak. E sad, poenta ovog uvoda je to što bih kupovinom ovih novih RS dart verzija samo rotirao problem, najverovatnije. Sa druge strane, na bajsu koji sam ostavio ženi je ostala recimo Tora Sl (2011) sa kojom sam prezadovoljan u svakom smislu, uzgred kupljena polovna. Jedna ultra zahvalna vila koja uz to i lepo radi. ALi ne mogu da naletim na nju, čak sam i potražnju stavio.

Ovaj Fox mi je malo cenovno jači, ali vozim XC, 80 mm mi je dovoljno, ali po mnogo lošim putevima, jednostavno su takvi...

E sad, imao sam sličan duel sa jednim prodavcem početkom godine. Imao je baš nadrndane bajseve i delove i zovnem ga za istu vilu (Fox) i odbije me čovek, jer na moju konstataciju da bajs ima godina, on mi kaže, jbg ovi u RISU deru kožu, ako kod njih radiš to je tvoj problem itd itd..Ja se odmah pomislim, jbm ti vilu, treba dam 140 za nju i još do 50 eur za servis ispade me ko svetog Petra kajgana!

To je kao kod bajsa. Kupiš bajs kao za manje para, al nema bidon, nema nosač za isti, menjaj pedale, menjaj sedište i samo iskaču pare iz džepa, a u džep neće nikako n2:loony

Evo malo licnog iskustva sa kupovinom nove viljuske. Ranije ove godine kupim u prodavnici novu Rock Shox XC TK30, provozam se par dana i pucne da lupa, vratim je u garanciji, zamenim opet za XC TK 30, opet par dana i opet isto kao na prvoj, pre nego sto sam je opet reklamirao ispozivao sam sve koje sam poznavao i upoznao tokom pozivanja dok nisam dosao do glavnog servisera capriola (koji se izvanicni za rock shox kod nas) te me je covek posavetovao da uzmem XC TK32 cenovno malo jaca ali daleko bolja viljuska, tako i uradim, sad trenutno smo na blizu 3000km bez problema. Kod tih XC viljuski je samo razlika u debljini stapova XC TK28 je 28mm precnik stapa itd, tako da ako biras biraj jacu obzirom da pominjes neku licnu tezinu. Takodje XC serija dolazi sa medium oprugom.

Ako kupujes Toru polovnu opet treba da obratis paznju jer Tori stradaju tefloni a zamena kosta kao pola nove + servis u smislu zamene gumica i ulja... 

• 1

#9 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Postavljeno 03 September 2014 - 01:32 PM

TK 32 bi mi odgovarala samo tako, to mi je jedna od "voleo bih da mi naleti" vila.... Dobio sam od svih redom upozorenje da su ove ostale loše. Sa druge strane i na netu ih bije loš glas! Gde si kupio tvoju? Jedina stvar koja me odbija po svaku cenu, su pinovi za v break. Ne volim da ih vidim! Ne znam što!

Nažalost ovde u servisu su sve bajsevi sa suntour vilama, i ove cross i capriolo i polar...Srećom pa mogu ramove da probam, počinju polako da nadolaze 29 i 27,5...

• 0

#10 grbic

grbic
  • Members
  • 6665 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 03 September 2014 - 01:44 PM

TK 32 bi mi odgovarala samo tako, to mi je jedna od "voleo bih da mi naleti" vila.... Dobio sam od svih redom upozorenje da su ove ostale loše. Sa druge strane i na netu ih bije loš glas! Gde si kupio tvoju? Jedina stvar koja me odbija po svaku cenu, su pinovi za v break. Ne volim da ih vidim! Ne znam što!

Nažalost ovde u servisu su sve bajsevi sa suntour vilama, i ove cross i capriolo i polar...Srećom pa mogu ramove da probam, počinju polako da nadolaze 29 i 27,5...

XC TK32 imas i bez pinova za v-brake, uostalom pinove mozes da skines i da stavis cepove. No volim ni ja pinove ali mi nose kocnicu :)

To da ti "naleti" je tesko pogotovo polovno jer je u pitanju odlicna viljuska za prosecnog korisnika koju kupis novu za 90 evrica, a vec sutra vredi 50. Mada skoro sam je video ovde na berzi doduse vlasnik je verovatno iz neznanja prekrstio u toru.

Kupio sam u capriolu, i apsolutno sam zadovoljan kako su odreagovali kad je u pitanju reklamacija, sve je bilo super brzinom.

• 0

#11 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Postavljeno 03 September 2014 - 01:48 PM

Nije on iz neznanja krstio. Koliko sam ja ukapirao xc TK vile zu zamene za Dart 1,2,3 i Toru....Trebalo bi tim redom i da ide...

Tako da je XC32 faktički prekrštena Tora.

• 1

#12 grbic

grbic
  • Members
  • 6665 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 03 September 2014 - 01:52 PM

Nije on iz neznanja krstio. Koliko sam ja ukapirao xc TK vile zu zamene za Dart 1,2,3 i Toru....Trebalo bi tim redom i da ide...

Tako da je XC32 faktički prekrštena Tora.

Tako sam i ja mislio ali... XC TK32 pripada XC seriji opruga-ulje (na lock-u), naravno nastavak Dart serije

Postoji i serija XC TK32 Solo Air koja je ista kao Tora tj. vazdusna je. Lik na oglasu je prodavao obicnu XC TK32 (ulje-opruga)

Tora je serija za sebe iskljucivo vazdusna, do 2013 je pravljena sa pinovima za v-brake, sad ne moze da se nadje ni za lek jer je sve preslo na disk.

http://www.capriolo....-tora-318-black

Pogledaj da sramovom sajtu.

https://www.sram.com...oducts/xc-32-tk

http://www.chainreac...5/rp-prod109687

Da dodam vezano za Suntour... Znaci nikad je ne bih stavio, crkavaju rukavci (popularni sleeves) kod speedlockout crkava uljna patrona i to se sve desava relativno brzo, doduse 80% iz nepostovanja saveta proizvodjaca vezan za nacin upotrebe pa ljudi mahom pomisle do jaja sad imam amortizer i mogu da skacem sa kamena na kamen, a ne kapiraju da viljuske iz nizeg cenovnog ranga trpe tek ulegnuca na putu i poneki ivicnjak.

• 1

#13 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Postavljeno 03 September 2014 - 02:49 PM

Ahaaa, sada mi je jasan poredak stvari. Doduše kada sam gledao uglavnom sam viđao TK 32 solo air. 

To je prevara bez predumišljaja :D

Sada sam čačkao i ako bude imalo ove Tore 318 uzimam je.

To je isto jedna jako korektna vila. Meni kao xc vozaču nije bitno ono što Belgarath kaže, Fox radi prestiža itd...Samo mi treba vila koja će da me trpi i da me služi...Znam da Fox to ispunjava, ali srećom postoje i drugi proizvođači sa heavy duty opcijom a cenovno pristupačniji!

• 0

#14 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Postavljeno 04 September 2014 - 03:17 PM

Grbić ne reče mi gde si tačno kupio svoju TK32-ku...

• 0

#15 banne

banne
  • Members
  • PipPipPip
  • 116 posts
  • LocationBatajnica

Postavljeno 04 September 2014 - 07:18 PM

Da se ubacim i ja u temu.

grbic je mozda mislio na mene jer sam ja skoro prodavao RS XC/32/TK konkretno ovu vilu

DSC00003.JPG

I naveo sam u oglasu RS XC/32/TK (TORA). To sam naveo jer je viljuska u klasi sa Torom zbog 32 mm stapova, mislim da Dart ne postoji sa 32 mm stapovima.

Moj ti je savet ako si kao i ja tezi (100 +), cak ako si i preko 90 kg. da juris samo vazdusne viljuske.

Konkretno ova viljuska RS XC/32/TK sto sam prodao je na oprugu, i meni je bila mekana.

Sad mi je na biciklu RS Reba Dual Air 100 mm hoda i to je druga prica, za moju kilazu Reba radi ekstra.

DSC00007.JPG

• 0

#16 grbic

grbic
  • Members
  • 6665 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 04 September 2014 - 08:34 PM

Grbić ne reče mi gde si tačno kupio svoju TK32-ku...

U Capriolu. Kulturno. Racun. Garancija 2 god :)

• 0

#17 grbic

grbic
  • Members
  • 6665 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 04 September 2014 - 09:04 PM

Da se ubacim i ja u temu.

grbic je mozda mislio na mene jer sam ja skoro prodavao RS XC/32/TK konkretno ovu vilu

attachicon.gifDSC00003.JPG

I naveo sam u oglasu RS XC/32/TK (TORA). To sam naveo jer je viljuska u klasi sa Torom zbog 32 mm stapova, mislim da Dart ne postoji sa 32 mm stapovima.

Moj ti je savet ako si kao i ja tezi (100 +), cak ako si i preko 90 kg. da juris samo vazdusne viljuske.

Konkretno ova viljuska RS XC/32/TK sto sam prodao je na oprugu, i meni je bila mekana.

Sad mi je na biciklu RS Reba Dual Air 100 mm hoda i to je druga prica, za moju kilazu Reba radi ekstra.

attachicon.gifDSC00007.JPG

Mozda si to bio ti, ali ne mogu da odgovorno tvrdim da je tako jer nisam zapamtio ime prodavca :)

XC TK32 koju si prodao ne spada u klasu Tore. Tora je vazdusna viljuska. Viljuska XC TK32 soloair je u klasi Tore.

Ispravi me ako gresim ali nigde na viljusci koju su prodao ne vidim ventil za vazduh. Razliku sam vec objasnio nekom predhodnom postu objasnio. Ako te ne mrzi  poseti sram sajt.

Dart se razlikovao po funkcijama, a ne po debljini stapova.

To sto te viljuska koju si prodao nije ti odgovarala zato sto se fabricki isporucuje za medium oprugom 70-85 kg ako se ne varam, Tebi je trebala Hard opruga 90+kg, koje na zalost nema cak ni kod uvoznika. Svakako si napravio bolji izbor sa Rebom i ako je budes pazio (redovno odrzavao) trajace ti godinama. Meni Recon na drugom bajsu traje sad vec 4-ta godina uz godisnji servis zamene ulja i O ringova.

Viljuska koja je prekrstena u Toru

http://www.amazon.co...0CF16B1CBY0D8YJ

Viljuska koju si prodao:

https://www.sram.com...oducts/xc-32-tk

Ako gresim onda se svima izvinjavam.

• 0

#18 banne

banne
  • Members
  • PipPipPip
  • 116 posts
  • LocationBatajnica

Postavljeno 04 September 2014 - 09:25 PM

Ovaj amort RS XC/32/TK sto sam ja imao i prodao nije SoloAir, nego je na oprugu.

Mislim da je jaca klasa od darta, e sad mozda i ja gresim.

• 0

#19 banne

banne
  • Members
  • PipPipPip
  • 116 posts
  • LocationBatajnica

Postavljeno 04 September 2014 - 09:34 PM

Grbicu koliko si placao servis za RS Recon-a?

I gde si ga radio?

Ne znam dali i ja preventivno da uradim servis na Rebi.

• 0

#20 grbic

grbic
  • Members
  • 6665 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 04 September 2014 - 09:54 PM

Ovaj amort RS XC/32/TK sto sam ja imao i prodao nije SoloAir, nego je na oprugu.

Mislim da je jaca klasa od darta, e sad mozda i ja gresim.

Ne gresis, mada je XC serija nastavak ili naslednik Dart-a

I to je apsolutno isti amortizer koji imam i ja na biciklu, slika dole

Grbicu koliko si placao servis za RS Recon-a?

I gde si ga radio?

Ne znam dali i ja preventivno da uradim servis na Rebi.

Do sad sam radio u Nemackoj jer je bajs kupljen tamo pa sam bio u obavezi prve dve godine, ali sam posle i nastavio. Mislim da je bilo oko 40 evrica sa popustom jer sam kod njih radio sve (servis bajsa). Kod nas je to daleko jeftinije, ako ti bude trebalo dacu ti broj decka koji rock shox drzi u malom prstu i nije skup.

Preventivni servisi nakon kupovine polovne viljuske mislim da su pametni, u kranjem slucaju barem je otvoriti i videti u kakvom je stanju.

Attached Thumbnails

• 1111.jpeg

• 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika