Te sh56 su ti dobar izbor za početak, ja imam iste. One se otkopčavaju u više smerova pa ti se neće dešavati da padaš i razbijaš se bespotrebno (kao mnogi )
Samo ih podesi na neku srednju nategnutost da otkopčavanje ne ide preteško ali i da ukopčavanje ne ide prelako, znači da trebaš malo da pritisneš i da jasno i glasno čuješ klik. Desiće ti se sigurno pre ili kasnije da se zamisliš i zaboraviš da iskopčaš ili imaš naglo kočenje kada ni ne stigneš da misliš o tome. I kad kreneš da padaš tada je (bar u mom slučaju) refleksni trzaj noge uvek na gore i ukoso što dovodi do iskopčavanja. Nekoliko situacija je bilo i svaki put se iščupala noga i nisam pao.za evo dve godine.
Jedina mana koja im se pripisuje je što je veća mogućnost da se slučajno iskopča noga u vožnji, i meni je nekad frka kad gazim sprint van sedišta ali rekao bih neopravdano. Više je to ono razmišljanje "šta ako ipak nekako..." nego što je realno... Direkt na gore nisam uspeo da iščupam ma koliko jako vukao (preventivno testiranje) a za ostalo ipak treba solidno zarotirati stopalo što se u vožnji ne dešava. Često sprintam svom snagom van sedla (~55 km/h) i snažno vučem pedale na gore i nije do sad bilo neželjenog iskopčavanja. Rekao bih da su inženjeri uradili dobar posao u ovom slučaju.
Verovatno ću i ubuduće koristiti isti model ako sve ostane nepromenjeno. Mislio sam se da pređem na sigurnije sh51 ali stvarno ne bih voleo da padnem i ugruvam se ili povredim/polomim nešto, izgrebem se/iscepam, izbalmiram... ne treba mi to. A rekao bih da je pad s njima neminovnost.