Jump to content

Fotografije

Capriolo Roadster [treking]

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
25 odgovora na ovu temu

#21 laci86

laci86
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts
  • LocationKovin

Postavljeno 05 October 2013 - 05:51 PM

Iskoristio sam popust u PB-u i promenio neke stvari na biciklu.
Od delova su stavljene Shimano čeljusti, Baradine paknovi i Velo sedište sa rupom.
Od opreme držač bidona i bidon Cannondale, pumpa Giyo i još nešto sitnijih stvari.

Sedište je odlično, ali rupa u sredini baš nije neophodna kada je niža temperatura. :D
Ali paknovi... Prezadovoljan sam! Potpuno sam popustio obe kočnice jer je vrlo mali pritisak potreban da se uspori, a kada se jače stisnu bicikl se ukopava.

Na proleće bi trebalo neku vilu da kupim, neke bolje gume, sticnu, lulu i neko kvalitetnije prednje svetlo.

Postavljena slika
Postavljena slika
  • 0

#22 jebivetar

jebivetar
  • Members
  • PipPipPip
  • 120 posts
  • Location011

Postavljeno 06 October 2013 - 02:57 PM

Imam i ja takav isti bajs
Generalno je njemu dobar samo ram dobra geometrija a sve ostalo je qrac
Na mom sam promenio rucice menjaca 3x8 altus, kocnica v brake acera, volan i lulu richie i gripove ergo bontrager
Promenjena kaseta stavljena od 8 brzina kao i zadnja nabla, promenjeni prednji acera i zadnji alivio menjaci i naravno lanac
Sticna i sediste su takodje promenjeni kao i kocnice pozadi je sada shimano acera a napred privremeno avid sd3 dok ne promenim nablu pa cu da stavim tektro novela disk

U planu su jos promena pogona posto je ovaj em ruzan em los, naravno viljuske i felni posto imam 100 kg mislim da mi trebaju jace duplozidne felne

Od opreme je dobio prednje/zadnje svetlo cateye, brzinomer cateye, drzac bidona, gepek na sticni, zvonce pumpu.
E da i malo sam ga zafarbao mnogo mi je ruzan kontrast crne boje i belih slova
  • 0

#23 pekar

pekar
  • Members
  • PipPip
  • 37 posts

Postavljeno 14 October 2013 - 05:52 PM

Da na zalost sem geometrije rama na biciklu nista ne valja ja sam se mog resio brze bolje posle par nedelja jer kad sam stavio na papir sta sve treba da se menja, menjao sam ceo biciklo uz moju doplatu od 100 evra za ktm sa deore paketom i tek onda shvatio kolika je ovo drlanga
Biciklo sam kupio preko kataloga jer da sam ga uzivo probao i video nikad to ne bi uradio tek kasnije sam dosao na ovaj forum i onda mi se oci otvorile :)
  • 0

#24 jebivetar

jebivetar
  • Members
  • PipPipPip
  • 120 posts
  • Location011

Postavljeno 18 October 2013 - 02:54 PM

Evo ga, dobio je deore menjac, suntour viljusku, fizik sediste i gume schwalbe road plus
Meni njegov ram veoma prija, kao da je pravljen za mene, pa se meni ispaltilo da ulozim koliko sam ulozio (samo su felne originalne)
Promenicu mu jos prednju nablu da moze da prihvati disk posto diskove imam a i mehanicka kljesta

Po meni sada je to bicikl kakav treba da bude

Attached Thumbnails

• rsz_1dsc_0512.jpg
  • rsz_dsc_0511.jpg
  • rsz_dsc_0513.jpg

• 0

#25 laci86

laci86
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts
  • LocationKovin

Postavljeno 23 October 2013 - 07:26 AM

@ windfucker
Od fabricke postavke je ostao samo ram, felne i prednja nabla. :P
Bicikl + delovi + (mozda) ruke... Ovo je bilo skupo igranje. ;)
  • 0

#26 jebivetar

jebivetar
  • Members
  • PipPipPip
  • 120 posts
  • Location011

Postavljeno 23 October 2013 - 06:48 PM

Pa sad skupo ili jeftino, lepo ili ruzno, dobro ili lose sve je to relativno

Meni je estetika veoma bitna, takodje mi je veoma bitno da sve mehanicke komponente funkcionisu savrseno
Ali
J..es ti najbolji i najlepsi bicikl ako ti ram ne odgovara ako ti sve radi savrseno a ti posle 10 km voznje se osecas kao da si vozio metlu a ne bajs

Meni ovaj ram odgovara geometrija je za mene odlicna i onda vredi uloziti pare, vreme, delove i napraviti od tog rama dobar bicikl

Smatram da je u biciklizmu najveci problem naci odgovarajuci ram (kako god da se on zvao) i da se posle sve ostale komponente lako nadogradjuju
  • 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika