Jump to content

Photo

Capriolo Roadster [treking]

• Please log in to reply
25 replies to this topic

#1 laci86

laci86
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts
  • LocationKovin

Posted 14 June 2013 - 02:41 PM

Posle 12-13 godina, više hiljada kilometara iživljavanja na mtb-u vreme je bilo da se kupi novi bicikl. :)
U cenovnom rangu do 250 eura sam nalazio kvalitetne polovnjake, ali je pitanje koliko su prešli i kako su održavani.
Naleteo mi je po više nego povoljnoj ceni Capriolo Roadster koji je vožen možda 50km.
Kod mene je prešao zabeleženih 366km, možda još 80-100 km koji nisu evidentirani.
Do sada sam zadovoljan kupovinom. :)

Od opreme je pri kupovini imao samo prednje i zadnje svetlo. Torbicu i brzinomer sam ja kupio.
Brzinomer je Fox, kinez, ali ima dosta funkcija, preživeo je užasan pljusak i meni završava posao. :)
Ovih dana idem do PB-a da pogledam bidone, držače bidona i rogove. Pumpu imam, ali nije montirana.

Evo i slicica:
http://www.cikloberz...p?img=18931&t=n

http://www.cikloberz...p?img=18928&t=n

http://www.cikloberz...p?img=18927&t=n
  • 0

#2 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Posted 14 June 2013 - 03:17 PM

Samo to sedlo prvo ispravi, nije valjda da si tako vozio do sad? :D
  • 0

#3 laci86

laci86
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts
  • LocationKovin

Posted 14 June 2013 - 10:39 PM

Nisam sve vreme, to samo nesto isprobavam. ;)
Nikako da nadjem polozaj koji mi 100% odgovara.
  • 0

#4 budza

budza
  • Members
  • PipPipPip
  • 112 posts

Posted 14 June 2013 - 11:07 PM

U svakom slucaju tesko da takav polozaj moze da ti odgovara :) U principu drzi se vodoravno potpuno, mozda neki % gore dole ako nekome bas odgovara.
  • 0

#5 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15774 posts

Posted 14 June 2013 - 11:07 PM

Uh, Geri sad ima da povileni, Roadster sa "spojlerom"
  • 0

#6 laci86

laci86
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts
  • LocationKovin

Posted 15 June 2013 - 02:18 PM

Ako podesim po pravilu visinu, nagib i polozaj napred/nazad ne odgovara mi.
Cini mi se da bi mi vise odg. ram 20", ali cu se i ovako snaci. :-)
Mozda promenim sic...
Danas je testiran Kovin-Beograd (62km) i samo leti. :-)
  • 0

#7 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts
  • LocationBeograd, Zvezdara

Posted 18 June 2013 - 09:06 AM

Sjuris se nizbrdo sa ovakvim nagibom sica, zakocis srednjom i ne gine ti pad na njokalicu :D
  • 0

#8 Rade_NS

Rade_NS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 18 June 2013 - 10:30 AM

"zakocis srednjom"... :?: :?: :?:
Stoji da mi mozak ne radi na ovoj vrucini, ali ja ne kontam sta je pisac hteo da kaze... :mrgreen:

aaaaaaa, verovatno je trebalo da bude prednjom... :D

A i da padne, boze, pa i to je za ljude... :mrgreen:
  • 0
Vidimo se kad se vidimo, cujemo se kad se cujemo...

#9 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts
  • LocationBeograd, Zvezdara

Posted 18 June 2013 - 03:04 PM

Greska u koracima! Prednjom, prednjom :) Ma da, evo ja danas padoh dva puta zbog dve budale :P
  • 0

#10 Allex

Allex
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1475 posts
  • LocationBeograd

Posted 18 June 2013 - 03:30 PM

Ma da bre,odličan bajs. :)
Samo skini tu nogicu,kvari opšti utisak kod takvog bajsa,a i nije baš od nekog krucijalnog značaja zar ne :wink:
p.s da predjes i uzivaš hiljade i hiljade km sa njim :)
  • 0

#11 Fiery

Fiery
  • Members
  • 2272 posts

Posted 18 June 2013 - 04:12 PM

Ako podesim po pravilu visinu, nagib i polozaj napred/nazad ne odgovara mi.
Cini mi se da bi mi vise odg. ram 20", ali cu se i ovako snaci. :-)
Mozda promenim sic...
Danas je testiran Kovin-Beograd (62km) i samo leti. :-)

Koje pravilo koristiš za podešavanje visine i položaja napred-nazad?

Inače, ako ti je sedlo neudobno kad je ravno ili pod minimalnim nagibom, vreme je da se traži novo :wink:
  • 0

#12 Geri

Geri
  • Members
  • 1795 posts
  • LocationJebeni, Nigeria

Posted 18 June 2013 - 11:10 PM

Uh, Geri sad ima da povileni, Roadster sa "spojlerom"

:mrgreen: :D ...sutra treba nov da pazarim ! :D
  • 0
Don't take life too seriously, you'll never get out alive...:D

Postavljena slika

#13 Geri

Geri
  • Members
  • 1795 posts

Posted 19 June 2013 - 09:54 PM

https://www.facebook... ... 2925400173 :D
  • 0

Postavljena slika

#14 Geri

Geri
  • Members
  • 1795 posts

Posted 20 June 2013 - 03:24 PM

:)

https://www.facebook.com/milosopris/posts/679502925400173 :D

Da li je neko zainteresovan za kupovinu mog novog Capriolo Roadster - a za 220 evra (25000 din), ipak je meni veliki ram 23 inča, ako ne uspem da ga zamenim, u radnji je nov 31000 din. Ima garanciju. Prešao 12 km, star jedan dan, u perfektnom stanju.
  • 0

Postavljena slika

#15 laci86

laci86
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts
  • LocationKovin

Posted 20 June 2013 - 03:55 PM

Koje pravilo koristiš za podešavanje visine i položaja napred-nazad?

Inače, ako ti je sedlo neudobno kad je ravno ili pod minimalnim nagibom, vreme je da se traži novo :wink:

Gledao sam na YT gde prava koja prolazi kroz pedalu mora da dodiruje casicu kolena.
A sto se tice visine da ugao kada je noga u najnizoj tacki mora da bude kao na klipu...

Znam u cemu je problem, moram da pravim neke kompromise. :)

Sediste je super, nije dotrajalo. Bicikl je bukvalno bio nov kada sam ga uzeo. Gledao sam gume, paknove, lanac, zupcanike...

Ma da bre,odličan bajs. :)
Samo skini tu nogicu,kvari opšti utisak kod takvog bajsa,a i nije baš od nekog krucijalnog značaja zar ne :wink:
p.s da predjes i uzivaš hiljade i hiljade km sa njim :)

Zamenicu nogaru nekom mat crnom, da ne bude tako upadljiva. ;)
  • 0

#16 laci86

laci86
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts
  • LocationKovin

Posted 10 August 2013 - 11:03 AM

Mislim da bi bilo lepo da posle 3 meseca i nesto vise od 1000km podelim svoje utiske o biciklu. :)

Da pocnemo sa manama... ;)
Nulti servis je uradjen uzasno. Kocnice nepodesene potpuno, menjaci menjaju glatko samo na petak 13., nable jedva da imaju masti u sebi, lula labava pa je korman imao lufta. Pedale su se tesko okretale i bile poprilicno bucne.
Inace nulti servis je odradjen u Resavskoj. To bi bilo to kada su serviseri u pitanju.

Delovi:
Amortizer je cista glupost. Da stavim krutu vilu vise bih dobio nego sto bih izgubio.
Kocnice su ok, mogu da posluze. Posle ciscenja felni i pakni alkoholom stanje se malo poboljsalo, ali mi smeta sto je kontrola sile kocenja vrlo losa.
Gume su RUBENA 700X35C FLASH APS 37-622 i zadnja se bas brzo istrosila. Ostalo je oko 1mm, mozda malo vise. Pod prstima vise podsecaju na plastiku nego na gumu.
Amortizer u sticni je brzo poceo da skripi iako vozim samo po asfaltu.
Dva puta mi se desilo da pukne po jedna zica. Prvi put sam sa malo vise truda skinuo kasetu, a drugi put (juce) sam se posteno namucio i pri pokusajima da odvijem kasetu pukle su mi jos dve zice.

Dodao sam rogove, stavio ergo gripove i zamenio pedale. Nastelovao kocnice i menjace, podmazao nable. Posle ovih radova uzivanje u voznji je drasticno povecano. :D
Osim sticne nista se ne cuje u voznji. Menjaci su zahtevali malo vise vremena za podesavanje, ali zato sada bukvalno rade savrseno. Bez problema menjam prenos sa oba menjaca istovremeno i promena je trenutna i glatka.
Posebno bih pohvalio kvalitet izrade felni. Zadnja je trpela dosta velika opterecenja i za sada se odlicno drzi. :)

Mislim da je bicikl super za neku rekreativnu voznju i da nije par iritantnih sitnica bio bih potpuno zadovoljan. :)
U svakom slucaju sa svake voznje se vracam :D sto i jeste poenta... :wink:
  • 0

#17 zare

zare
  • Members
  • 4324 posts

Posted 10 August 2013 - 11:29 AM

Ako zice cesto pucaju treba da promenis majstora za centriranje tockova.

Rad nasih ovlascenih "servisa" je vec antologijski. Pade mi na pamet, da li ima svrhe obavestiti neku organizaciju za zastitu potrosaca o "kvalitetu" rada servisa? Jer ocigledno je da taj "nulti" servis ne sluzi nicemu sem uzimanju para a nov bicikl i dalje nije u voznom stanju.
  • 0
.

#18 laci86

laci86
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts
  • LocationKovin

Posted 10 August 2013 - 12:36 PM

Tocak je cetriran od strane majstora samo na nultom servisu.
Posle toga sam 2 puta ja nekako odradio cisto da izguram sezonu. Kada zahladni nosim tocak kod lokalnog majstora koji lepo uplete tocak i nemam problema. Ima dosta posla i jedina mu je mana sto je potrebno po nedelju-dve da se dohvati mog bicikla. :)

Capriolo nema Bog zna kakve bicikle, ali ne razumem kako mogu da dozvole da njihovi ovlasceni servisi ofrlje rade servisiranje i unistavaju im i ovako slabu reputaciju. Mozda bi bilo vajde da se direktno kupac obrati proizvodjacu sa konkretnim zamerkama na odredjeni servis...
  • 0

#19 sashinho_almighty

sashinho_almighty
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 185 posts
  • LocationVetroviti Banat

Posted 10 August 2013 - 01:45 PM

Posedujem isti takav dve sezone, i ono na sta bi trebao da obratis paznju je upravo ta uboga sticna koju sam ja posle par desetina kilometara skinuo i stavio krsteni Truvativ. Cim dobije luft mora da se otvara i steze zavrtanj da se ne raspadne slucajno u voznji. Amortizer je nepotreban i ja cu ga prvom prilikom zameniti krutom vilom. Inace, nebi bilo lose i njega da rasturis i valjano namastis opruge. Sve ostalo je manje vise ok. Za taj novac sasvim pristojan bajk. Ne znam da li ti se do sada desavalo, ali ako pocnes da primecujes neki iritirajuci zvuk caktanja, velika je verovatnoca da su zavrtnji na sajbnama popustili. Ali kao sto rekoh, za rekreaciju je i vise nego dobar bajs.

p.s. zaboravio sam da spomenem mlekadzijsko sediste, meni je uzasno bilo i veoma brzo sam ga zamenio sa Velo-om.
  • 0
"Smrt jednog coveka je tragedija, smrt miliona je statistika"

#20 branimir

branimir
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 192 posts

Posted 10 August 2013 - 09:23 PM

drugar ima proslogodisnji model, i njemu je amort u sedistu pukao u voznji (inace iz starceva, mozda ste se i sreli) tako da tu beskorisnu stvar na bajku zameni najobicnijom i dobices i na tezini i na funkcionalnosti i na stabilnosti. amort,... to svi planiraju da zamene i ja bi toplo preporucio krutu vilu, posto takav bajk retko ide van asfalta a i kad sidje, uglavnom je lagani off road. jedino sto su te vile dosta retke pa samim tim i na ceni. inace, bajk ko bajk, generalno vrlo ok. u zdravlje da se vozis..... n:bicycle
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users