Jump to content

Fotografije
- - - - -

Biciklom kroz Austriju/Dunavska ruta?

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
59 odgovora na ovu temu

#21 zare81

zare81
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 796 posts
  • LocationBeograd, Bežanijska kosa

Postavljeno 20 June 2013 - 10:02 AM

Hvala svima na savetima :)
Ne bih da rizikujem sa ilegalnim kampovanjem, postovacu njihove zakone & pravila :)
Hrana me najmanje brine, znam da sigurno necu ostati gladna, a i racunam da su cene namirnica slicne kao i kod nas :) Naravno, konzerve su uvek dobrodosle :)
Vise me brine kako da prebacim biciklu od Nisa do Beca :) Voz ispada iz kombinacije, jer koliko vidim na sajtu Zeleznice Srbije, bicikle nisu dozvoljene na liniji Beograd - Bec. a cak ni od Nisa do Beograda. Ostaje mi da nagovorim vozaca Nis-ekspresa da ubaci biciklu u prtljaznik, s tim da ne moram da je rasklapam :)

Fudeksov bus, bajk u boks. Provereno:-)
Eventualno skineš točkove.
  • 0

#22 TiDzej

TiDzej
  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • LocationNis, Medijana

Postavljeno 20 June 2013 - 10:54 AM

Ne znam kakva si sa finansijama, ali jedno od resenja moze da ti bude i ona torba za bajs. Skinu se tockovi i ubace u poseban dzep, ram u sredinu i viljuska i onda ga poneses kao obican prtljag. Ili da gadjas datum kad autobus nije pun i onda bi trebalo da imaju dosta mesta u prtljaznom prostoru, tako da bi mogli da ti izadju u susret i da ti smeste bajs onako regularno

http://www.bikemyday...1/02/case_8.jpg

Super ovo izgleda, mada ne znam koliko sam spremna da sve to dovedem u prvobitno stanje, tj. da ga sklopim :)
Probacu sa "gadjanjem datuma" :) Nadam se da cu tako uspeti ;)
  • 0

#23 TiDzej

TiDzej
  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • LocationNis, Medijana

Postavljeno 20 June 2013 - 10:57 AM

Fudeksov bus, bajk u boks. Provereno:-)
Eventualno skineš točkove.

Nazalost, Fudeks ne vozi iz Nisa :( I to sam proverila. :(
  • 0

#24 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4586 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 June 2013 - 11:59 AM

Pokušaj sa lastom (ne znam da li ide iz Niša ka Beču)...koliko znam,nema nekih prepreka za bajs u bunkeru s' tim što ćeš platiti bajs kao prtljag. Ako ne uspeš iz Niša dobra opcija je da dodješ do BGD-a i odatle za Beč. Možeš pokušati i kod kombi prevoznika...do Beča je nekih 60-ak E i oni uglavnom ne prave pitanje za bicikl (bitno im je da ugrabe putnika).
Postavi nam rutu da malo pogledamo (ako se ne varam ti nameravaš iz Beča ka Srbiji...).

Što se tiče torbe za bajs...dobro rešenje ali tada imaš problem sa torbom koju moraš tegliti nazad na paktregeru.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#25 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts
  • LocationBeograd, Zvezdara

Postavljeno 20 June 2013 - 01:04 PM

Ako vec moze u Fudeks, a eventualno se skidaju tockovi samo neka ti neko pokaze kako se to radi. Ako imas osigurace na oba tocka jos je lakse :)
Vidis prvo da li mozes da uneses bajs na relaciji Nis-Bg, a ako eventualno ne moze, probaj sa autobusom.
Mene zanima samo kako si osmislila rutu posto si rekla da ides pravac Passau-Bec, a autobus ti ide do Beca. Isla bi tamo i nazad ili bi iz Beca nasla prevoz do Nemacke?
  • 0

#26 TiDzej

TiDzej
  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • LocationNis, Medijana

Postavljeno 20 June 2013 - 05:21 PM

Iz Nisa postoji direktna autobuska linija Nis - Bec i kosta 65e (povratna karta). Ako uspem da ubacim bajs u Nisu, mirna sam do Beca. :)
Da, planirana ruta mi je Pasau - Bec, s tim sto bih se popela u voz iz Beca, koji fala Bogu ima predvidjeno mesto za bajs, to sam vec proverila :)
  • 0

#27 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts
  • LocationBeograd, Zvezdara

Postavljeno 21 June 2013 - 12:03 PM

Onda samo vidi sa njima kada mogu da ti izadju u susret sto se bajka tice. Srecno sa tim i da ti put protekne u uzivanju :)
  • 0

#28 Janic

Janic
  • Members
  • Pip
  • 22 posts

Postavljeno 22 June 2013 - 04:05 PM

da se umesam...
@TiDzej: vidim da si se dobrano raspitivala i isplanirala. Kada si planirala ovo da vozis? Mozda mozemo da se nesto dogovorimo, fali mi drustvo, pootkazivali mi ljudi...
  • 0

#29 TiDzej

TiDzej
  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • LocationNis, Medijana

Postavljeno 22 June 2013 - 07:16 PM

da se umesam...
@TiDzej: vidim da si se dobrano raspitivala i isplanirala. Kada si planirala ovo da vozis? Mozda mozemo da se nesto dogovorimo, fali mi drustvo, pootkazivali mi ljudi...

Mozda polovinom avgusta, ali nisam jos sigurna, jer treba da se dogovorim sa drugaricom, da vidim kad njoj odgovara. Mozemo da se dogovorimo, sto da ne :)
  • 0

#30 Janic

Janic
  • Members
  • Pip
  • 22 posts

Postavljeno 23 June 2013 - 06:37 AM

A nema sanse da te/vas ubedim da krenemo sredinom ili krajem jula? Kao sto sam najavio u last minute sekciji, da zavrsimo u Budimpesti 29.jula
  • 0

#31 TiDzej

TiDzej
  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • LocationNis, Medijana

Postavljeno 23 June 2013 - 08:16 AM

A nema sanse da te/vas ubedim da krenemo sredinom ili krajem jula? Kao sto sam najavio u last minute sekciji, da zavrsimo u Budimpesti 29.jula

A od Budimpeste....? :)
Tesko zbog datuma, juli mi je rezervisan za ucenje, mada je ruta vrlo interesantna :)
Ako odustanem od prvobitne zamisli (mada sam se vrlo vezala za nju), javicu ti se na PP da pitam za detalje. :)
  • 0

#32 Janic

Janic
  • Members
  • Pip
  • 22 posts

Postavljeno 05 July 2013 - 03:35 PM

ej! sta se desava? ima nesto novo? ja ovih dana planirao da kupujem kartu za salzburg.
  • 0

#33 TiDzej

TiDzej
  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • LocationNis, Medijana

Postavljeno 06 July 2013 - 09:23 AM

Kod mene nista - najverovatnije da necu ici, a tvoj plan putovanja je super, samo sto mi datum ne odgovara, a koliko vidim, put se zavrsava u Budimpesti, a ne u Beogradu?
  • 0

#34 chamade

chamade
  • Members
  • 4586 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 06 July 2013 - 05:27 PM

Kod mene nista - najverovatnije da necu ici, a tvoj plan putovanja je super, samo sto mi datum ne odgovara, a koliko vidim, put se zavrsava u Budimpesti, a ne u Beogradu?

Prvo yapali raju ovde na forumu...i onda odustane :mrgreen:
  • 0

#35 TiDzej

TiDzej
  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • LocationNis, Medijana

Postavljeno 06 July 2013 - 05:35 PM

@Chamade

Ne secam se da se iko prijavio da krene sa mnom.
Da je bilo zainteresovanih, sigurno je da bih krenula.
Trebali su mi saveti i iskustva onih koji su vec bili, a dobrodosao je svako ko je zainteresovan da krene na ovo putesestvije. :)
  • 0

#36 Janic

Janic
  • Members
  • Pip
  • 22 posts

Postavljeno 06 July 2013 - 09:45 PM

Mogu da kazem da sam dosta saznao iz tvojih postova TJ.
Stvarno, krecem 22, u Budimpestu stizem 29. jula. Ne vracam se do Bg-a, posto imam neka posla u madjarskoj na tri dana :D
Inace, prvi put sam ovu akciju zamislio jos krajem 2010. Tada je bila Bec-Bg
  • 0

#37 TiDzej

TiDzej
  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • LocationNis, Medijana

Postavljeno 07 July 2013 - 06:51 AM

Mogu da kazem da sam dosta saznao iz tvojih postova TJ.
Stvarno, krecem 22, u Budimpestu stizem 29. jula. Ne vracam se do Bg-a, posto imam neka posla u madjarskoj na tri dana :D
Inace, prvi put sam ovu akciju zamislio jos krajem 2010. Tada je bila Bec-Bg

Nadam se da si nasao drustvo, jer ja zbog ispita sigurno necu moci pre 10.-15.8. :(
I naravno, ocekujem utiske ovde na forumu, znam da ce to biti super avantura! =D>
  • 0

#38 chamade

chamade
  • Members
  • 4586 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 07 July 2013 - 09:49 AM

@Chamade

Ne secam se da se iko prijavio da krene sa mnom.
Da je bilo zainteresovanih, sigurno je da bih krenula.
Trebali su mi saveti i iskustva onih koji su vec bili, a dobrodosao je svako ko je zainteresovan da krene na ovo putesestvije. :)

Znam da nije bilo prijavljenih...nego,očekivali smo putopis od novog mladog čnana(ce) a ostaćemo nažalost uskraćeni :D
  • 0

#39 mgrubac

mgrubac
  • Members
  • 1 posts

Postavljeno 11 July 2013 - 12:21 PM

ja bih rado isao po austiji, zanimljiva je ta ruta.
naravno, sto se mene tice prednost je odlazak sto kasnije, mozda pre u septembru, zbog vrucine.
kombinacija za odlazak najbolja je autobus do beca pa onda vozom passau. eventualno da se ide vozom do beca, moj poznanik je nosio bicuklu inkognito i niko ga nije nista pitao.. ali to je rizik. ja bih i autom do beca ako bismo isli zajedno pa da delimo troskove.
Isli bismo supruga i ja, tako da ne bismo vozili jak tempo. spavanje prednost hosteli nad kampovanjem, a i imamo manje tereta da teglimo. Idealno 70ak km dnevno odnosno 4-5 dana tamo plus put. ako je ko zainteresovan neka se javi.
  • 0

#40 caneee

caneee
  • Members
  • 1939 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 11 July 2013 - 01:18 PM

@mgrubac A šta bi sa kolima u Beču? Verovatno nisam razumeo. Odeš kolima u Beč, onda voziš Dunavsku rutu. Kola ostala u Beču. Dakle, koliko god vozio, morao bi (bar neko) da se vraća u Beč po kola? Ozbiljno te pitam, jer i meni cela priča zvuči zanimljivo (ne za ovu godinu), ali meni bi fora bila da se pedala od Austrije skroz do Beograda. Da li si ti mislio samo deo po Austriji, pa opet kolima nazad za BG?
  • 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika