Jump to content


Fotografije

Biciklana fest (Novi Sad)


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
Nema odgovora na ovu temu

#1 Marcus

Marcus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 568 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 22 May 2013 - 03:30 PM

Malo kasna najava, ali šta je tu je :wink:

Postavljena slika

Zašto je sjajno biti biciklista u Novom Sadu? Koji su to biciklistički sadržaji o kojima nešto treba znati? Odgovore na ova pitanja dobićete na Biciklana festu!

Biciklistički festival “Biciklana fest” biće održan u Novom Sadu 31. maja – 1. juna, na Đačkom igralištu u organizaciji Novosadske biciklističke inicijative i partnera (ERSTE banka, Minakva, JKP Tržnica), sa početkom u 18 časova – odmah nakon završetka majske Kritične mase.

Kroz sadržaj festivala biće predstavljena celokupna novosadska biciklistička scena – sportski, institucionalni, nevladin/neprofitni i komercijalni segment biciklizma. Posetioci festivala imaće jedinstvenu priliku da upoznaju bici scenu na jednom mestu, da vide i čuju nešto novo i uvere se da je Novi Sad biciklistički grad.

BICIKLANA FEST – DAN I

Prvi dan festivala namenjen je neposrednom upoznavanju posetilaca sa novosadskom biciklističkom scenom. Uz navedene učesnike (sportske, institucionalne, nevladine i komercijalne), biće organizovan i Bici teatar (projekcija kratkih bici filmova) i foto izložba sa biciklističkim temama.

BICIKLANA FEST – DAN II

Drugi dan festivala okupiće goste festivala iz Srbije i regiona oko aktuelnih biciklističkih tema na otvorenim radionicama i panel diskusijama – krađe bicikala, prilike i prepreke bici privrede, urbanistički razvoj i građanske participacije i inicijative u razvoju biciklističkih politika.

Posetite zvaničnu Facebook stranicu Biciklana festa! Festival koji će vas probiciklisati do gole kože!

BICI TEATAR

Bici teatar je namenjen afirmaciji forme kratkog, odnosno amaterskog filma čija tematika mora biti vezana za bicikl, biciklističku kulturu, biciklističku populaciju, probleme biciklista, biciklistički putopis i sl. Poželjno je da forma traje do 5, a najviše 8 minuta. Svi stilovi su dozvoljeni: animacija, eksperimentalni, narativni, dokumentarni ili muzički spotovi. Maksimalni broj prijavljenih filmova po autoru je 2. Za najbolji film po izboru publike, rezervisana je nagrada.

Foto izložba

Učešće na foto takmičenju mogu uzeti kako fotografi profesionalci, tako i amateri, uz ranije navedenu temu. Najbolje fotografije izabraće stručni žiri i biće izložene za vreme prvog dana trajanja festivala, a za pobedničku (pojedinačnu) fotografiju rezervisana je vredna nagrada. Maksimalan broj fotografija po autoru je 5.

Učešće na foto izložbi i BICI TEATRU je besplatno. Krajnji rok za dostavljanje filmova je 27. maj, a fotografija 25. maj.

Video snimci se dostavljaju na CD-u, fotografije u formatu 30 x 40 cm.

Filmovi i fotografije se dostavljaju: lično ili preporučenom poštom, na adresu organizatora:

UG Novosadska biciklistička inicijativa,
Kosančić Ivana 7, 21101 Novi Sad, Srbija

Nedozvoljen sadržaj: Filmovi i fotografije u kojima se na očigledan način promoviše robna marka, proizvod ili usluga, koji uopšte promovišu sadržaje koji su zabranjeni zakonom (promovišu mržnju, netrpeljivost i sl.) biće diskvalifikovani, a autori će imati mogućnost da dostave ispravljenu verziju rada do krajnjeg roka za prijavu filmova, odnosno fotografija. Prijavom filma i fotografije na takmičenje, svaki autor prihvata da njegov rad bude javno prikazan posetiocima Biciklana festa.

Facebook event: https://www.facebook...156934467814232
  • 0

I chill harder than you party. 





0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika