Pošto je već prošlo godinu dana od kako imam Toru (318 Solo Air), a videla je i blato i prašinu i sneg, kontam da joj jedno čišćenje iznutra i zamena ulja i gumica (ukoliko ima potrebe) ne bi škodilo
Rock Shox Tora - Servis
Postavljeno 18 August 2012 - 08:18 AM
Pošto je već prošlo godinu dana od kako imam Toru (318 Solo Air), a videla je i blato i prašinu i sneg, kontam da joj jedno čišćenje iznutra i zamena ulja i gumica (ukoliko ima potrebe) ne bi škodilo
Postavljeno 18 August 2012 - 09:21 AM
Ona specijalizovana ulja i masti su dosta skupi ako se uzima ulje za amorte 5w i 15w plus mast to izađe kao 2/3 cene koliko sam platio toru pa mi to nešto nije isplativo.
Postavljeno 18 August 2012 - 11:44 PM
A koliko kostaju originalna mast i ulje, pa i gumice i gde mogu da se kupe, u Capriolu?
Može da se kupi i ulje i mast u Capriolu, za cenu ulja nisam siguran, a mast je čini mi se nekih 10-ak evra (odavno sam gledao, sad ne mogu da nađem taj cenovnik). U svakom slučaju je mnogo skupo, ne isplati se, jedino kad bi sa nekim podelio trošak, ali niko od mojih drugova sa kojima vozim nema neki amort za koji se isplati davati toliko para za servis (nije ni Tora neki vrh amort, al ajde). U servis neću ponovo da šaljem, znam kako sam prošli put prošao.
Pogledao sam par snimaka i pročitao teme na stranim sajtovima o tome, svi koriste neku belu (teflonsku?) mast za bušinge i dust wiper-e. Sad, konkretno me interesuje sledeće. Koje su dimenzije gumica na Motion Control damperu, da li mogu da posluže neke obične (čitaj - neoriginalne)? Što se tiče LHM ulja, i to sam pročitao da može da se sipa, ali opet, amerima ne verujem previše, imaju mnogo para pa i ako sj*bu amort, nije šteta, bace ga i kupe nov. Najradije bih sve sam odradio ('bem ga, nije rocket science
Postavljeno 18 August 2012 - 11:53 PM
Evo linka sa sajta gde se konkretno govori o dartu ali verujem da je i tora slična ima raznih iskustava ljudi kao i to šta su sve koristili od ulja.
http://www.dropbike.... ... 3cb3414722
Ja se razmišljam oko rasturanja tore jer mi je cimanje da posle nađem nekog ko ima pumpu za amort da se napumpa na predviđeni pritisak jer ovde u lokalnom servisu čovek nema takvu pumpu.
Postavljeno 19 August 2012 - 03:07 PM
10-ak evra za mast nije mnogo ali još po 10-13-.ak za ulje 5w i još toliko za ulje 15w to već izađe na 35 evra što baš i nije malo jedino što tu ima količine za 6-7 servisiranja pa kad se tako gleda isplativo je ali je početno ulaganje solidno.Pa dobro, 10ak e nije puno. Jel si slao amortizer nekom kurirskom sluzbom ili Capriolo vozilom? Meni je receno da saljem iskljucivo preko Capriola, jer su imali slucajeva da su kuriri ostetili amorte
Postavljeno 07 December 2012 - 09:51 PM
*KUPUJEM GIRVIN VECTOR ILI NOLEEN SUSPENZIJU
Postavljeno 08 December 2012 - 12:25 AM
- Desni štap:- gore: 130
- dole: 15
- Levi štap: - gore: 6
- dole: 15

...145 je za coil i u-turn
BTW koje to ulje koristiš?
*KUPUJEM GIRVIN VECTOR ILI NOLEEN SUSPENZIJU
Postavljeno 08 December 2012 - 10:29 AM
Ne razumem se u ovu viljusku ali ja bih po svemu ovome zakljucio da ako ti je viljuska motion control solo air, da ide 130ml. U ostalim slucajevima ide vise. Bar gledajuci ove tvoje i bantove tabele.
p.s. Salji bre ono
I ja bih rekao da je 130, mada je ona druga tabela mnogo tupavo napravljena
p.s. Aj na mail
BTW koje to ulje koristiš?
Valeo LHM.
Postavljeno 08 December 2012 - 06:23 PM
Ulje za Citroen-ovo hidraulično vešanje.Sipao sam svuda, i u damper i za podmazivanje. Lošije da radi ne može, kad sam skinuo donje nogice, izašlo je svega 2-3 kapi ulja.
google prevodilac kaze: mineralna hidraulicna tecnost za kocnice i kvacila?
Koliko sam shvatio u damper ide posebno ulje koje ne peni pod pritiskom, finije, tanje, redje
a u plovke (donje nogice) ide gusce, pa cak moze i motorno WT40, koje ide i na vazdusni klip.
Javi kako radi, bas me zanima, mislim ono, na duze staze, za jedno 6-9 meseci, na kraju sledece sezone.
Postavljeno 08 December 2012 - 06:41 PM
Koju mast si stavljao na dust sealove?
Postavljeno 08 December 2012 - 06:52 PM
google prevodilac kaze: mineralna hidraulicna tecnost za kocnice i kvacila?
Sigurno je i za vešanje! Ne vidim razlog da ne radi i na bicikli. Jedino je rebound malo sporiji, ali ne smeta. Lock takođe radi odlično.
Koliko sam shvatio u damper ide posebno ulje koje ne peni pod pritiskom, finije, tanje, redje
a u plovke (donje nogice) ide gusce, pa cak moze i motorno WT40, koje ide i na vazdusni klip.
Trenutno nisam imao otvorenu kantu motornog ulja, pa sam sipao LHM. Njega sam sipao i u vazdušnu komoru.
Javi kako radi, bas me zanima, mislim ono, na duze staze, za jedno 6-9 meseci, na kraju sledece sezone.
Ako zadržim vilu, a nešto ne verujem da hoću, javljam
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika