Avid Single Digit 7
Posted 15 May 2012 - 02:33 PM
Ja sam ih imao i u kombinaciji sa ashima paknama su vrh. Na mtbreview su dobile 4,8 od 5 i potvrdjujem njihovu ocjenu. Sto se tice v-brake ne trebas traziti dalje.pozdrav,zanima me kakva su vasa iskustva s ovim kocnicama i da li se isplati kupiti ih,tj da li su one neka od najboljih opcija kada je rijec o v-brake kocnicama,svi prijedlozi o drugim v-brake kocnicama su dobrodosli
i koja je neka njihova generalna cijena ?
Posted 15 May 2012 - 05:13 PM
Po mom mišljenju,ubedljivo najbolji odnos kvalitet-performanse-cena.NA CB ih možeš naći za 30-40 e(ceo komplet)
Posted 16 May 2012 - 10:58 AM
Imam ih i ja...odlicne kocnice. Nisam poznavalac, ali potvrdjujem da su pouzdane i sigurno zaustavljaju
Avid pravi najbolje v-brake kocnice super jednostavne i super jake.I naravno laganije od shimano paralelograma.Sa priblizno slicnom zaustavnom silom.
Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!
Posted 16 May 2012 - 11:09 AM
Imam ih i ja...odlicne kocnice. Nisam poznavalac, ali potvrdjujem da su pouzdane i sigurno zaustavljaju
Avid pravi najbolje v-brake kocnice super jednostavne i super jake.I naravno laganije od shimano paralelograma.Sa priblizno slicnom zaustavnom silom.
Pogotovo kad se upare sa SD 7 rucicama kocnica.
Posted 16 May 2012 - 10:16 PM
Ja imao fr 5 i zamenio ih sa deore m-590.Deore su bi bile nekako sigurnije na stisak,ALI I SKUPLJE.
To je ono sto sam hteo da mu kazem nije se stedelo na snazi i cvrstini zarad smanjene tezine.
Posted 17 May 2012 - 05:58 AM
Ne uvijaju se pod stiskom, ali prave takav utisak.Odnos krakova poluge kod fr5 je drugaciji nego kod shimano sistema, i shimano daje taj neki "cvrsci" osecaj ali je sa fr5 modulacija za klasu iznad shimana. FR5 je odlicna poluga za svoju cenu i primer je pametnog inzenjeringa, koji je prost (pogledati nacin na koji se sajla kaci za polugu) i efikasan.No svako vozi ono sto mu odgovara i tu smo svi u pravuRobustnost (dosta su mekane) uvijaju se kod snaznih kocenja.Ali su zato lagane i lepo dizajnirane.
Posted 17 May 2012 - 06:24 AM
Posted 17 May 2012 - 09:22 AM
Posted 17 May 2012 - 11:41 AM
A jel si probao Speed Dial? Imaju duzu polugu od FR5, pa i bolje zakucavaju A imas i burence za podesavanje jacine kocenja. Koliko vidim u polozaju blize kormanu daje jace kocenje, a okretanjem u pravcu kazaljke na satu (burence se pomera dalje od kormana) valjda skracuje hod sajle i daje vise modulacijedok ja ipak volim robusnost i bolje zakucavanje
Posted 17 May 2012 - 11:51 AM
Posted 17 May 2012 - 12:51 PM
Da, ipak smo ti i ja razlicite kategorije, ja sam daleko ispod 100. Plus ti koristis v-brake, a ja disk. Na kraju da dam doprinos temi: imam Single Digit 7 kao prednju kocnicu fenomenalne su. Pouzdane, lako se podesavaju, dobra modulacija, velika sila kocenja, ma vrh za te paremeni sa mojom velikom kilazom modulacija i nije od pomoci.
Posted 17 May 2012 - 01:34 PM
Da, ipak smo ti i ja razlicite kategorije, ja sam daleko ispod 100. Plus ti koristis v-brake, a ja disk. Na kraju da dam doprinos temi: imam Single Digit 7 kao prednju kocnicu fenomenalne su. Pouzdane, lako se podesavaju, dobra modulacija, velika sila kocenja, ma vrh za te paremeni sa mojom velikom kilazom modulacija i nije od pomoci.
+1
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users