@vilain
Ma ako ima pucu, ni ovo ne pomaze

svideo mi se ovaj komentar:
The fitness gym is probably the worst place to steal anything from
@rade
Pa ovoliki se i prodaju

Mislim, nisu ovolike alke bas, ali duzina i debljina alki je slicna, na abus lancima na primer ovim jacim. Ali u filmu mi je taj lanac delovao izuzetno krto. Razmisljam se svakako da idem na pijac i uzmem jedno 1-1.5m nekog lanca i dobar katanac, nadam se da skupa nije vise od 1000din.
@topic
Danas sam gledao malo po radnjama brave. Prodavac u jednoj, koji prodaje svasta od brava, me savetovao za neki scott model od 2900din (u-lock, posto sam za takve pitao). Brava stvarno izgleda cudno, tj kljucevi, nikad nisam video nesto slicno. Nisu klasino izrezbareni sa jedne/dve strane, niti imaju rupice, vec je kljuc nekako 3D, lici na klasican kljuc kojem su prorezi izlomljeni na par mesta. Ne znam kako bolje da objasnim, ali kad se kljuc gleda s prednje strane sam deo koji ulazi u bravu je slican obrnutom slovu "Y". Kaze da je to u stvari abus u-lock samo brendiran kao scott, i da je "U" deo prilicno jak i izdrzljiv, a da se sama brava ne obija za kratko vreme. Ovo je, predpostavljam, relativno od lopova do lopova

Prodavao je i svasta drugo, pa i neki Tour De France U-lock za koji kaze da je "U" deo ok kvaliteta (ali losiji nego kod scotta), medjutim da je brava slaba tacka i da uz malo ubedjivanja moze sa srafcigerom da se otvori.
Ne znam da li slicno vazi za u-lock koji ima sifru kao bravu? Iako takve danas ne videh nigde.
Bili su i neki Abus lanci sa katancem za 2500-3000 ali su katanci prilicno obicni, deluje mi da imaju slabiju bravu od onog scott u-locka.