Jump to content


Fotografije
- - - - -

Mape sa zbirnim prikazom trekova na Stazama i Bogazama


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
Nema odgovora na ovu temu

#1 Bluealek

Bluealek
  • Members
  • PipPipPip
  • 128 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 22 April 2010 - 03:58 PM

Drugari,

Ne znam da li ste primetili da smo pustili u beta fazu mape sa zbirnim prikazom trekova u sekcijama na Stazama i Bogazama. Sistem funkcioniše tako što kliknete na neki od trekova na mapi da biste dobili prozorčić sa generalijama treka i linkom ka članku u kome je dotični detaljno prikazan i odakle možete da skinete GPX. Na primer:

http://www.stazeibog... ... beljanica/

Svaki trek je jasno determinisan različitom bojom i odgovarajućom ikonicom (biciklistički, pešački), tako da je prikaz, nadam se, vrlo pregledan.

Za sada je rešenje još uvek u beta fazi i funkcioniše poluautomatski (traži malu pomoć administratora, tako da se trekovi iz novopostavljenih članaka ne pojavljuju istog trenutka na zbirnim mapama), ali će finalna aplikacija potpuno automatizovano ažurirati mape na serveru, administratori će imati samo funkciju nadzornog organa.

Kao što vidite, naša baza se lagano puni (mada bi mogla i brže). Ako imate zanimljive trekove, nemojte da se stidite da ih postavite. Krajnji cilj je da, kao što je to slučaj i sa Wikiloc-om, razvijemo mehanizam koji bi omogućio da sadržaji baze Staza i Bogaza budu dostupni i preko Google Earth servera. I naravno, da svaki kutak Balkana pokrijemo zanimljivim, bogato ilustrovanim i opisanim trekovima 8) .
  • 0
My stories, my dreams, my pictures, my home - http://www.freebiking.org




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika