Shimano 105 ili Sram Rival
Started By
predoje
, Jul 07 2009 07:39 PM
5 replies to this topic
Posted 07 July 2009 - 09:19 PM
Kontam da je 105 možda jeftiniji. Ako misliš da koristiš Sram, moraćeš da koristiš njihove šamaraljke i zadnji menjač. Ostalo ti je nebitno.
Takođe, Sram nema 2 poluge za menjanje brzina, nego sve ide preko jedne i taj sistem se zove double-tap. Pogledaj malo na internetu kako to radi, pa vidi da li ti se to dopada.
Takođe, Sram nema 2 poluge za menjanje brzina, nego sve ide preko jedne i taj sistem se zove double-tap. Pogledaj malo na internetu kako to radi, pa vidi da li ti se to dopada.
Posted 07 July 2009 - 09:38 PM
Rival svakako. Ali ne znam gde ces to naci ovde po razumnoj ceni....
Posted 07 July 2009 - 09:53 PM
Jos jedan glas za Rival. Mnogo lepsi osecaj za ruke imam u onim malim trenutcima kada probam neki roadbike koji ima SRAM na njemu. Shimano mi je i u ovom slucaju malo ''meksi'' za rad. Double tap tehnologija meni se vise svidja nego shimano-va. Ali opet treba da se uzme u obzir cena/kvalitet/dostupnost/potreba/naklonost prema proizvodjacu i jos milijon malih stvarcica koji zivot znace.
Before you ask stupid questions, ask GOOGLE first
Posted 22 May 2026 - 02:48 PM
Пар питања у вези са овим мењачем (Срам Ривал 1, тип 3) - решио да спакујем неки гравел 1х11, да ми не стоји бзв рам, међутим мењач нешро теже враћа кавез у задњи положај, теже отпушта. Помислио сам да је до федера коме је то функција (ваљда) па сам скинуо кавез, очистио и мало подмазао, (ништа није ми изгледало да је истегљено или искривљено) али се ништа није побољшало, једноставно оклева да се отпусти до краја, тек кад мало прстом погурам рецимо. Да ли има неки други механизам који то ради а налази се можда у кућишту са спољне стране мењача, испод натписа Ривал? Нисам успео да пронађем неки одговор на интернету.
Такође ме занима има ли неки распоред ролница и смер окретања, пошто ниссм сигуран да сам их после растављања вратио на места на ком су биле?
Иначе, мењач је декларисан за до 42 зуба, ставио сам касету 11-40 и само за прву руку штеловао мењач. Калкулатор за дужину ланца препоручује 114 карика (42 зуба шсјбна, 40 касета, 450 мм погон-осовина задњег точка) али тренутно имам само 112 па мењач у горњем положајј изгледа овако
Рекао бих да то није баш сјајно
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users