Jump to content


Fotografije

Kadeti oko Beograda 2009


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
Nema odgovora na ovu temu

#1 Hari

Hari
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1921 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 23 April 2009 - 09:59 PM

"KADETI OKO BEOGRADA 2009"

Član 1
Biciklistički savez Beograda, je promoter i organizator 38. medjunarodne biciklističke etapne trke "KADETI OKO BEOGRADA", koja se odrzava u periodu 02. do 03. maja 2009. godine. Trka se odrzava po odluci Organizatora bez prava zalbe i otvorena je za Nacionalne ili Regionalne klubove ili druge strukture Nacionalnih federacija - članica UCI, sastavljene od 4 takmičara (u kategoriji KADETA) uz 2 pratioca. Takmičari pojedinačno ne mogu učestvovati na trci. Start i cilj trke je u Beogradu na Avali, a trka će se odvijati po sledećem rasporedu etapa:

SUBOTA , 02. V - 1 BEOGRAD - /Gradska skupština/ zatvorena voznja do novog Obrenovačkog puta (START) - Ostruznica - Sremčica - Ibarska magistrala - Ripanj - Avalski put - AVALA /vrh/, 55,5 km - Start u 16.00 časova.

NEDELJA, 03. V - 2 MOTEL 1000 ruza - Trešnja - Ralja - Ropočevo - Sopot - Đurinci - Avalski put - AVALA /vrh/ – 66,4 km - Start u 09.45. časova. Detaljni opis staze po etapama nalazi se u BILTENU TRKE, kao i predvidjenja satnica za okupljanje i start . Trka će se odvijati u rezimu saobraćaja desnom stranom kolovoza, sa zaustavljanjem vozila iz suprotnog pravca u momentu nailaska učesnika trke (u skladu sa Rešenjem MUP R. Srbije) i sva stizanja na cilj moraju se obaviti na desnoj strani kolovoza.

Član 2

Učešće se odvija na poziv Biciklističkog saveza Beograda. Pozvane ekipe, pošto budu potpisale svoj pristanak za učešće (u prijavnom obrascu), moraju dostaviti liste učesnika najkasnije do 25.aprila 2009. U svakom spornom slučaju i da bi sačuvao prestiz i reputaciju manifestacije, Organizator zadrzava pravo da isključi - takmičare ili ekipe, koji bi svojim postupcima ili izjavama postupali suprotno od principa sportskog fair-play-a na koji ih obavezuje učešće koje su prihvatili u skladu sa paragrafom 1.1.023 iz pravilnika UCI. Osim toga, u slučajevima kada takmičari ili ekipe tokom trke prekrše gore pomenute principe, Organizator zadrzava pravo da ih odmah isključi iz trke.

Član 3
Mesto okupljanja radi provere licenci, podele startnih brojeva i zvaničnih akreditacija odredjeno je u prostorijama Hotela DOM, Kralja Milutina 56 u Beogradu u subotu 02.maja 2009. godine od 13.00 do 14.00 časova.
TEHNIČKI SASTANAK odrzaće se istoga dana u Hotelu DOM u 14.15 časova. NEZVANIČNI START je ispred Skupštine Grada u 15.40 časova, Početak ceremonijala u 15.15.

Član 4
Direktor trke, u dogovoru sa Glavnim sudijom, ima pravo da izmeni satnicu ili stazu, ako neki zahtevi opšteg karaktera to nalazu.

Član 5
U vezi sa prelazom preko pruge ili vremenom koje se dodeljuje takmičarima koji su pali ili imali nezgodu u toku poslednjeg kilometra, vaze odredbe iz pravilnika UCI.

Član 6
Plasman:
1. Generalni plasman na vreme: plasman se utvrduje sabiranjem stvarnih vremena koja ostvari svaki takmičar u svakoj etapi. U obzir treba uzeti bonifikacije i kazne. U slučaju jednakih rezultata, postupa se po članu 2.6.015 i prema Tehničkom pravilniku UCI, a u slučaju kasnije jednakosti, uzima se u obzir bolji plasman na cilju poslednje etape. Prvoplasirani takmicar obavezno nosi zutu majicu - POŠTA SRBIJE. Bonifikacije su predvidjene na cilju za tri prvoplasirana takmičara:
-10", -6", -3".

Član 7
Sve akreditovane osobe na trci, na ma kojoj funkciji koju prihvata organizator, a koje moraju posedovati zvanične akreditacije, obavezne su da od trenutka prihvatanja funkcije, poštuju odredbe ovih Propozicija kao i odredbe Biciklističkog saveza Srbije. Organizator trke “KADETI OKO BEOGRADA” ne priznaje kao ličnu niti u ime svojih predstavnika, odgovornost za eventualne incidente koji bi se mogli dogoditi na štetu osoba ili stvari, i to za vreme ili posle trke.

Član 8
Rampa ili maksimalno predvidjeno vreme za stizanje na cilj se odredjuje na osnovu vremena pobednika etape uvećanog za 10%. Glavni sudija, pošto je obavešten o stavu Direktora trke, a zbog posebnih atmosferskih uslova, ili drugih dogadjaja koji se mogu smatrati izuzetnima, kao što su nezgode ili incidenti, moze da u trku ponovo uključi takmičare koji su stigli posle maksimalnog vremena, tako što će to vreme moći da produzi za najviše 50% u odnosu na vreme predvidjeno ovim članom. Maksimalno vreme izračunato na osnovu vremena pobednika izraţeno u minutima i sekundama, zaokruzuje se potom na prvi veći minut.

Član 9
Radio tour: Sva vozila kojima je dozvoljeno da prate trku moraju biti opremljena prijemnikom koji obezbedjuje Organizator. Podela Radio stanica je 02. maja od 15.00 do 15.30 na platou ispred Skupštine grada - kod starta I etape.

Član 10
Nagrade: etapne nagrade i nagrade u generalnom plasmanu su predvidjene u posebnoj specifikaciji.

Član 11
Prekršaji i sankcije: primenjuje se skala po odredbama UCI. Kazne se plaćaju po normama UCI.

Član 12
Antidoping kontrola: obavlja se po modalitetima koje utvrdjuje Pravilnik za antidoping kontrolu UCI.

Član 13
Dodavanje vode i hrane moze se vršiti i iz ekipnog vozila po dozvoli Glavnog sudije. Hranu i vodu obezbedjuje svaka ekipa za svoje potrebe.

Član 14
U svim slučajevima koji nisu obuhvaćeni ovim Propozicijama, kao referentni izvor sluze norme iz Pravilnika za etapne trke UCI.


PROGRAM 38. MEĐUNARODNE BICIKLISTIČKE TRKE "KADETI OKO BEOGRADA" 02./03.V-2009.

Satnica SUBOTA 2. MAJ 2009

14.50 Brifing sa Sportskim direktorima, podela brojeva i radio stanica

15.10 Svečano otvaranje Trke ispred Skupštine Grada - predstavljanje ekipa i potpis liste

15.40 Start zatvorene vožnje: Bul. Kralja Aleksandra - Kneza Miloša - Bul. Vojvode Mišića - Radnička do Novog Obrenovačkog puta.

16.00 Start - I etapa- Novi Obrenovački put - Ostružnica - Sremčica - Ibarska magistrala - Ripanj - Avalski drum /rest. Belo jagnje/ - Avala /vrh/ 55,5 km

17.30 Cilj na vrhu Avale - proglašenje pobednika

18.00 Smeštaj u Motelu 1000 ruža

19.00 Večera

Satnica NEDELJA 3. MAJ 2009.

7.00-8.00 Doručak

09.45 Start II etape Motel 1000 ruža - Ralja - Sopot - Ralja - Avala vrh 66,4 km

11.30 Cilj na vrhu Avale - proglašenje pobednika

13.00 Svečani ručak /kraj trke/ - Hotel Avala


38. medjunarodna biciklisticka trka KADETI OKO BEOGRADA
Skica i profil staze 1. etape - subota , 02.05.2009. - 16:00 ч


1.jpg

STAZA: Nezvanican start ispred Skupstine Beograda - Bul. Kralja Aleksandra - Kneza MIlosa - Bul. Vojvode Misica - Radnicka - ZVANICNI START novi Obrenovacki put - Ostruznica Sremcica - Ibarska magistrala - Karaula - Ripanj - Avalski put - podnozije Avale - vrh Avale CILJ.

3.jpg


Skica i profil staze 2. etape - nedelja , 03.05.2009 - 09:45 ч

2.jpg

STAZA: Start ispred motela 1000 Ruza - Avalski put - podnozije Avale - Tresnja - Ralja - Ropocevo - Sopot - Djurinci - Ralja - Tresnja - podnozije Avale - vrh Avale CILJ.

Attached Thumbnails

  • 4.jpg

  • 0




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika