Avid Juicy 3 i 5, eventualno 7
Postavljeno 23 November 2006 - 09:50 PM
Imam para da uzmem 3 ili 5 a ako mi se posreci mozda i 7 (ako dobijem na lotou ). Salu na stranu, kakve su ove kocnice i ima li boljih za iste(citaj:slicne) pare. I da li mogu da se montiraju na SR Suntour xcr(nisam siguran koji, sve u svemu na Scott YZ-0)?
Hvala unapred!
Postavljeno 24 November 2006 - 01:05 PM
Posto nisi naveo cene kocnica, pretpostavljam da je sedmica avid skupa. Ako hoces da imas vece performanse kocenja sa onim sto mozes da kupis, onda Avid Juicy 5 sa 203mm rotorima, to ima da te izuje kad budes kocio.
Avid 7 ima vecu mogucnost podesavanja rucice, ergonomski je podesenija, i ima mogucnost podesavanja pakni da stoje u oredjenom polozaju( sto naravno Juicy 5 nema).
Koja je cena ovih komponenti?
Postavljeno 24 November 2006 - 09:02 PM
Ovde se za tu kintu mogu naci i MAgura kocnice, Shimano, poneki Hayes. Ali za MAguru i Hayes nema delova ovde, a i za Shimano je tanka ponuda. Ja konkretno imam Shimano XT cetvoroklipne disk kocnice - najbolje koje je Shimano ikada napravio!
MTB do groba a i posle...
Postavljeno 26 November 2006 - 02:37 PM
Da bih mogao da stavim ove kocnice moram da menjam i rucice menjaca i za Alivio mogu da stavim SRAM Gripshift ili SHIMANO Alivio koji su meni uzasno ruzni i neprakticni. Sada se otvara mogucnost da stavim Deore XT ili SRAM X9. Sta vi mislite koji su bolji i da li bih morao da menjam srednji pogon?
Postavljeno 26 November 2006 - 03:34 PM
Ako se odlucis za stavis XT ili X9 menjace moras menjati i zadnje zupcanike i lanac jer ti imas osmofaz, a rucice su za devetofaz.
Sad nastaje problem sto Shimano rucica je kompatibilna sa Shimano zadnjim menjacem sto vazi i za Sram.
Shimano rucica – Sram Menjac ne moze
Sram rucica – Sram menjac moze
Srednij pogon nemoras menjati.
Postavljeno 27 November 2006 - 09:42 AM
Postavljeno 29 November 2006 - 06:53 PM
Postavljeno 30 November 2006 - 08:39 AM
Ako i malo razmisljas, dres mozes kupiti pred trku ako ti je toliko bitan, najvaznija je tehnika voznje. Veruj mi i bez kondicije mozes nekoga pobediti ako imas tehniku (na kvarno ili ne, ali nemoj biti prokleti verglac koji ne zna da uravlja svojom biciklom na extremni nacin) bilo da vozis road,xc,4x,dh.....
Postavljeno 30 November 2006 - 04:50 PM
Moze on da stice kondiciju noseci obican sorc i majcu, to sto je obukao dres nece ga nigde odvesti i ne cini ga dobrim vozacem. Tvoj predlog je da potrosi 100 evra na krpice koje nista ne znace i sutra da padne i samo da ih baci....... Delovi su ti koji ce njemu omoguciti sve.
Ako i malo razmisljas, dres mozes kupiti pred trku ako ti je toliko bitan, najvaznija je tehnika voznje. Veruj mi i bez kondicije mozes nekoga pobediti ako imas tehniku (na kvarno ili ne, ali nemoj biti prokleti verglac koji ne zna da uravlja svojom biciklom na extremni nacin) bilo da vozis road,xc,4x,dh.....
Sa time se slazem u potpunosti. Odelo ne cini coveka odnosno biciklistu. Ja preporucujem Hayes jer su trenutno najbolje kocnice u ponudi. Hayes Nine sa 160mm rotorima je jaci nego avid 5 a mozda i sedmica sa vecim rotorom. Uz to mozes i da "doziras" kocenje po potrebi. To jeste istina da se delovi teze nalaze nego avid ali kvalitet je na strani Hayesa a i nece ti se pokvariti ili polomiti kocnice iako padnes jer su vrlo jake.
Postavljeno 30 November 2006 - 06:48 PM
Postavljeno 01 December 2006 - 07:11 AM
I da, slazem se Hayes Nine i teraj, mnogo su izdrzljivije od svih drugih kocnica, a uvek mogu da se nabave rezervni delovi. Non stop ide neko za Madjarsku, samo treba naruciti.
Postavljeno 01 December 2006 - 11:17 AM
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika