Jump to content


Fotografije

Specialized 2007


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
Nema odgovora na ovu temu

#1 misaxtr

misaxtr
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3059 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 October 2006 - 10:13 PM

Ne ulazimo u biznis sa amortizerima, nas posao je da pravimo najbolje bicikle na svetu i osecamo da smo limitirani sa onim sto mozemo naci na trzistu sto se tice amortizera sa hodom od 6 inca ( 150 mm ). Zato smo se upustili u sopstvenu proizvodnu ovakvog amortizera sa najvecim performansama!
Ovo su reci celnih ljudi u Specialized kompaniji i to za nastupajucu 2007. godinu. Ono sto se moze reci za njihove novitete je da ce oni uticati na sve aspekte MTB-a.
Najveci noviteti su svakako nova vec pomenuta All-mountain viljuska tezine ispod 2.200 gr, novi zadnji Brain shock amortizer i to na Epic modelu. Takodje ce i dame biti prijatno iznenadjene citavom linijom high-end bajkova i opreme. Da predjemo na stvar:
Za Specialized – controla je sve! Eliminacija uvijanja i nepotrebnog savijanja je postizanje kontrole i stvaranja amortizera koji je “produzena ruka” vozacevog tela. Tu dolazimo do njihove nove viljuske FutureShox E150 koja ovo treba da ispuni. Kako tvrde u Specialized-u, za sada ni jedna viljuska na trzistu ovo ne ispunjava. Koristeci “triple clamp” varijantu dizajna, misljenja su da ova viljuska moze istovremeno biti laksa a cvrsca od onih sa “obicnom” krunom i istom visinom hoda. Ova viljuska je kompletno proizvedena u Specialized kompniji, bez upliva drugih.Integrisana osovina i slajderi rezultirali su torziono otpornu i tezinom laku viljusku. Attitude ajustment – opcija podesavanja hoda koja brzo moze da spusti hod do 4 cm da bi optimizovala performanse na usponu. Vozac treba samo da malo podigne viljusku ili da jednostavno nastavi sa voznjom i ona ce se sama nivelisati na pun hod!
Sto se tice zadnjeg amortizera, AFR shock ( Active Functional Response ) ce se naci na novom Enduro SL biciklu,a namenjen je i za sve 3 njihove varijante za XC: All mountain, XC trail i XC racing modele. Vazdusno ogibljenje sa velikim volumenom je ovde upotrebljeno da bi se dobio zeljeni efekat na 150 mm hoda zadnjeg tocka full sus modela. AFR ima novi tzv “Spike” ventil kompresioni krug koji kontrolise low i high speed silu truckanja i udara. Pedaliranje ne aktivira ovaj ventil, dok skokovi i udari nasuprot momentalno aktiviraju ventil koji maksimalno apsorbuje ove udare.
Sve ovo je nagovestaj nove all-mountain masine ENDURO SL – all day-all mountain bajk. Cela linija Enduro modela je u 2007 na “dijeti” - model SL je tezak oko 12,25 kg sto za ovakvu masinu predstavlja dobar izazov za konkurenciju. Ram je odradjen od karbona sa novim AFR zadnjim i E150 prednjim amortizerom.
Stumpjumper je sledeci u nizu koji je takodje doziveo promene. U svetu se ovaj model vozi verovatno u najvecem broju u poredjenju sa bilo kojim drugim mountain biciklima. Za 2007 godinu, ovaj model ima Flowcontrol Brain shock kao okosnicu zadnjeg ogibljenja kao i FACT karbonski ram. Najjaci model ima XTR komponente ukomponovane sa XO sifterima i zadnjim menjacem ( ovo dovoljno govori koliko se SRAM uvukao “pod kozu” vrhunskim proizvodjacima ). Jos jedan podatak: Magura je napravila samo za Stump elite nivo svoje “Red Marta disk kocnice!
Sto se EPIC XC serije tice, oni koji su makar jednom ovaj produkt isprobali – vise nisu seli na hardtail bicikl, bilo da je u pitanju “obicna” voznja ili trka. Ukoliko se mozda cini da su ovi bicikli teski za XC trke, podatak da isti tezi svega oko 9 kg pobija ive tvrdnje! Ono sto ovaj bicikl cini specificnim je specialno konfigurisan Flowcontrol zadnji amortizer. Umesto hidraulicnog tajmera koji se nalazi u originalnom “Brain” amortizeru, ovaj se oslanja na rebound protok njegovog ulja da bi zatvorio kompresioni ventil momentalno. Ovakav novi princip omogucava Brain-u da se krece izmedju aktivnog i lock moda tako dobro da vozac o tome ne treba ni da razmislja. Njegovo je samo da “plovi” stazom. Novitet je takodje i magnezijumska ekstenzija zadnjeg amortizera, kao i karbonsko vesanje. Ono sto se za velike novce moze kupiti u top klasi ovog modela je sto se opreme tice Fox amortizer 100mm, Shimano XTR 2007 mehanika i hidraulicne kocnice, Mavic tockovi, Specialized gume kao i Thomson komponente.

Attached Thumbnails

  • specialized 2007a.jpg

  • 0
Postavljena slika


MTB do groba a i posle...




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika