Jump to content

Fotografije

Serbia Epic MTB Fruškogorski maraton 2026

mtb maraton

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
8 odgovora na ovu temu

#1 nsduke

nsduke
  • Members
  • PipPipPip
  • 86 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 16 May 2026 - 06:59 AM

U nedelju 10. Maja 2026 na Andrevlju održan je XXXIII Fruškogorski MTB maraton Ivan Davosir.

UCI XCM i Otvoreni Mountain Bike Cross-country Marathon (MTB XCM)

Tri staze maratona: pripravnički 13Km/442m , mali 30Km/906m i veliki maraton 63Km/ 1914m.

Ukupno 108 učesnika u 5 kategorija.

Fruškogorski MTB – Epic Local Site

Čestitam pobednicima i svim učesnicima MTB maratona na odličnoj trci. Takođe pohvale i oraganizatorima na trudu.

Ja sam učestovao u malom maratonu za kojim je vladalo najveće interesovanje učesnika i zauzeo 6. mesto.

Snimak komlpetne vožnje malog maratona.

IMG_20260510_115457.jpg IMG_20260510_115657.jpg IMG_20260510_115721.jpg AMF_9471_1.jpg AMF_9482_1.jpg AMF_9487_1.jpg AMF_9544_1.jpg

Pojedine slike su preuzete sa zvaničkog Epic Serbia sajta.

Tri to od

• 6

#2 Petarl

Petarl
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 291 posts

Postavljeno 16 May 2026 - 10:24 AM

Odličan video svaka čast.
  • 0

#3 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15714 posts

Postavljeno 16 May 2026 - 02:02 PM

@nsduke   Ako do sada nisi, probaj rucice za palceve (TOGS / thumb grips) (link)

• 0

#4 nsduke

nsduke
  • Members
  • PipPipPip
  • 86 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 16 May 2026 - 06:42 PM

@Petarl hvala!

@Dusan011

Uf, nisam ni znao da ovo postoji, definitvno ću poručiti da  isprobam (ima ga na bikeinn-u) jer često držim (odmaram) šake na kormanu pri penjaju i na dužim pravcima, nekako mi taj ugao dođe više prirodan a sa ovim ću imati i bolju kontrolu.

Razmišljao sam već  možda da promenim volan i uzmem neki sa većim backsweep-om, nešto kao ovo SQ Lab 30X 12°

MTB enduro handlebar 3OX 12°| ergonomics & stability | SQlab

Ali ako bi mi ovo završilo posao bilo bi super, ne znam kako drugi ljudi, nisam ovo viđao na drugim bajsevima ili nisam lepo gledao.

• 0

#5 Petarl

Petarl
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 291 posts

Postavljeno 16 May 2026 - 08:44 PM

Kad smo vec kod backsweep, ja imam ovaj sa 16 stepeni backsweep, isto Sqlab, ali je oblikovan tako da toliki backsweep ne menja drastično rastojanje od sedišta do ručica. Meni se dobro pokazao i nisam primetio da me bole zglobovi šaka kao pre.
https://www.sq-lab.c...=54914267840899

Inače, kakvom kamerom si snimao video, nema uopšte nikakvog podrhtavanja, gledao sam ga na 43inca tv-u u punoj rezoluciji, odlični detalji iz videa, odlične boje, lepo za gledanje, nema pregorelog neba iako se vozi u jako kontrastnom okruženju kakve su senke u šumi.
  • 0

#6 nsduke

nsduke
  • Members
  • PipPipPip
  • 86 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 16 May 2026 - 10:01 PM

Snimao sam sa Dji Action 4 kamerom, odlična kamerica gledajući uloženo/dobijeno 

Koristio sam je u nekom polu-auto modu, može to još lepše da ispadne što se tiče boja, oštrine ali zahteva malo post-produkcije odnosno dodatno vreme a koje bi radije proveo vozeći bajs ;)

Mozda u nekom narednom perodu za sada samo "raw-upload"

• 1

#7 lucky_13

lucky_13
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 381 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 18 May 2026 - 07:50 PM

U nedelju 10. Maja 2026 na Andrevlju održan je XXXIII Fruškogorski MTB maraton Ivan Davosir.

Čestitam ti na učešću i uspehu na maratonu i na lepom videu koji si napravio.

Nostalgičan sam kada je ovaj maraton u pitanju. Poslednji put sam vozio 2018, kada je start bio na Popovici.
Deo ovogodišnje staze mi je poznat, a jedan deo nije. Potpuno mi je nepoznat deo staze od Čota, koji ide paraleno sa asfaltnim putem. Rekao bih da je taj deo i prilično zahtevan.

• 1

#8 nsduke

nsduke
  • Members
  • PipPipPip
  • 86 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 19 May 2026 - 07:30 AM

Hvala lucky_13.

Nisam siguran na koji deo tačno misliš, prvi spust prema manastiru Beočin je onako, rekao bih srednje zahtevan, onaj drugi od Crvenog čota prema Andrevlju nije toliko sem poslednjeg  dela pre izlaska na čistinu. 

Ma da bilo je i padova a solidan broj učesnika se žalio na slabu markaciju  staze pogotovo na spustevima a i ja sam dva puta omašio skretanje ali ništa štrašno što bi uticalo na krajnji rezulat. Jedino što sam morao opreznije voziti jer sam pored staze morao pratiti i markaciju :)

Na kraju jedno lepo prijatno iskustvo.

• 1

#9 lucky_13

lucky_13
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 381 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 20 May 2026 - 11:59 AM

Mislio samo na deo od Čota prema Beočinu. Mnogo puta sam bio na toj raskrsnici ali se ne sećam te staze. Rekao bih da je to nešto novo. Bila je staza nekih kilometar niže. Ta staza je bila deo velikog maratona.

• 1

Also tagged with one or more of these keywords: mtb, maraton

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika