Kao što naslov kaže, bicikl bih koristio za različite namene. Imam do posla nekih 15 kilometara kroz Beograd i voleo bih da često putujem njime kako bih malo skinuo kilograme i ušao u letnju formu (imam od 90 do 100 kilograma, variram
)
Več 7 godina vozim isti bajs, Cube LTD CLS trekking, sviđa mi se ali me je smorio. Voleo bih da uđem u gravel svet i da ga napakujem i vozim po Srbiji neke ture od 200-500 kilometara. To mi je neka želja i plan za leto.
Visok sam 181, inseam mi je oko 83-84 i vidim da je to neki prosek za L veličinu (ili 54-56-58) veličinu rama.
Tako da pitanje glasi: Ima li smisla trošiti velike pare na GRX 600 ili 800 grupu, hidraulične kočnice, karbonski ram itd itd.?
Spreman sam da uložim i do 1000 evra u bicikl, ali da li je potrebno? Može li to da pogura i Tiagra ili GRX 400 i da time uložim bar 300 evra manje u bicikl. Takođe verujem i da što je skuplji to je poželjniji lopovima, pa mi se možda i to veliko ulaganje ozbiljno obije o glavu.
Na kraju krajeva, jasno mi je da ja moj voljeni Cube mogu još da guram, ali voleo bih da osetim i to kako je voziti gravel (o kom svi pričaju par godina unazad).
Šta god da odgovorite, voleo bih i da pošaljete link sa preporukom nekog bicikla koji je trenutno na oglasima, tako bi ste mi dodatno pomogli oko odluke.
Hvala unapred!