Jump to content

Photo

Vredi li kupiti AVANTI COMPETITOR E-2 eRide

• Please log in to reply
61 replies to this topic

#41 p77

p77
  • Members
  • 8 posts

Posted 14 February 2025 - 02:39 PM

Bilo je glasina da ce aplikacija biti "geo-unlocked" u 2025.
U novim patch notes pise da ne treba vise connect module za alarm.

n2:read u nekoj verziji dozvolili su da se koristi par funkcija bez connect module (stats+ext.nav), ali ne verujem da alarm moze da radi bez njega (2G GSM modula), ili barem tracking.

• 0

#42 djapesm

djapesm
  • Members
  • Pip
  • 16 posts

Posted 07 March 2025 - 01:31 PM

Vlasnik od septembra meseca, za sada bez greške.

Da li bi mi mogli poslati neki link za to decije sediste?

• 0

#43 igordunja

igordunja
  • Members
  • 3 posts

Posted 09 March 2025 - 07:20 PM

Šaljem skrinšot sa kupujem prodajem. Kupio sam odavno, tada nije imao mnogo ovakvih na stanju. Ima na aliexpresu dosta ukoliko nema on

Attached Thumbnails

• Screenshot_2025-03-09-20-17-18-195_com.kupujemprodajem.android.jpg

• 0

#44 p77

p77
  • Members
  • 8 posts

Posted 13 March 2025 - 10:36 AM

zdravo svima, da li neko moze da izmeri duzinu poklopca za bateriju? samo metalni deo samog poklopca,  hvala unapred

• 0

#45 PPbike

PPbike
  • Members
  • PipPipPip
  • 75 posts
  • LocationVršac

Posted 13 March 2025 - 10:41 AM

50cm sa plastičnim jezičkom za zaključavanje, 48.4cm metal bez navedenog...

Sent from my SM-A715F using Tapatalk
  • 1

#46 danilovasojevic

danilovasojevic
  • Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • LocationNiš, Serbia

Posted 06 June 2025 - 04:25 PM

Pozdrav ekipa, imam jedan izuzetno iritantan zvuk za vas.

https://drive.google...iew?usp=sharing

Ja sam na svom Avanti-u morao da promenim gume jer su mi originalne Kenda pucale učestalo.

Nakon promene sam dobio zvuk koji možete da čujete na linku iznad.

Zvuk se čuje povremeno, različito u zavisnosti da li sam bicikl nagnuo na jendu ili drugu stranu, da li se više ili manje oslanjam na volan i slično.

Taj zvuk nisam imao sa Kenda Booster Pro 29 x2.4 with FV tube, Cap3, Tubeless Ready gumama koje su došle uz bicikl.

Felne su one koje su došle uz bajk Alex EXR 30 Double-wall Alloy 32H.

Prilično sam siguran da je zvuk kao spoljna guma ne leži dobro na felnu, ali ne isključujem da može da bude i zadnja glava, koja je prilično loša od početka.

Ima li iko da je nekad čuo nešto ovako? Šta mi valja činiti?

• 1

#47 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15732 posts

Posted 06 June 2025 - 05:02 PM

Nije to od gume, cuje se samo dok se okrece lanac.

• 1

#48 danilovasojevic

danilovasojevic
  • Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • LocationNiš, Serbia

Posted 06 June 2025 - 05:05 PM

Nije to od gume, cuje se samo dok se okrece lanac.

E, nije samo tad, mogao sam da naglasim u prethodnom postu. Snimak sam uhvatio malopre dok sam pedalirao uz blagu uzbrdicu, a kad ne okrećem pedale, onda kočim, pa mi je masa na prednjem točku više.

• 0

#49 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15732 posts

Posted 06 June 2025 - 05:11 PM

Meni to zvuci kao da neka plastika ili mozda kraj sajle udara o nesto, na gumu svakako ne. Proveri onaj plasticni providni zastitnik zbica na zadnjem tocku.

• 1

#50 danilovasojevic

danilovasojevic
  • Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • LocationNiš, Serbia

Posted 06 June 2025 - 05:44 PM

Gledao sam i to, čak sam skidao tu plastiku skroz, isto opet. Gledao sam, točak je ravan, žbice zategnute. Baš ne mogu da procenim šta je.
Meni liči na gumu 

• 0

#51 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15732 posts

Posted 06 June 2025 - 06:07 PM

Skini tu gumu, vrati staru pa oslusni da li se cuje taj zvuk.

• 1

#52 PPbike

PPbike
  • Members
  • PipPipPip
  • 75 posts
  • LocationVršac

Posted 06 June 2025 - 07:55 PM

Bicikl je u garantnom roku, odvezi u ovlašćeni servis. Što se tiče bušenja Kenda guma, to sam rešio "mlekom" za unutrašnje gume i prezadovoljan sam.

• 1

#53 danilovasojevic

danilovasojevic
  • Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • LocationNiš, Serbia

Posted 07 June 2025 - 04:19 PM

Na kraju ću tačno da stavim staru gumu, ako se ne bude čulo, mleko i ćao.

Iskreno, da ne vozim bicikl svaki dan, terao bih u servis. Ali verovatno ću u tom slučaju zamoliti nekog sa foruma ko popravlja, sa ovim komercijala nemam dobra iskustva.

Zbog toga sam i počeo da učim kako sebi da sređujem bicikl, na nesreću ženi kojoj okupirm dnevnu sobu stana

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
  • 0

#54 PPbike

PPbike
  • Members
  • PipPipPip
  • 75 posts
  • LocationVršac

Posted 19 June 2025 - 04:10 PM

Iskreno, da ne vozim bicikl svaki dan, terao bih u servis. Ali verovatno ću u tom slučaju zamoliti nekog sa foruma ko popravlja, sa ovim komercijala nemam dobra iskustva.

Zbog toga sam i počeo da učim kako sebi da sređujem bicikl, na nesreću ženi kojoj okupirm dnevnu sobu stana

Rešeno?

• 0

#55 djapesm

djapesm
  • Members
  • Pip
  • 16 posts

Posted 24 July 2025 - 11:01 PM

Pozdrav. Ja sam na mom bajsu imao sličan zvuk iz zadnje glave, kao neko krckanje ali dosta liči na ovaj zvuk koji si postavio na g drive. Zvučalo je kao da se lomi ta zaštitna plastika kod kasete, ali nije to.
Ja sam moj problem rešio tako sto sam originalni Alx rims menjao za dt swiss, ima slike u ranijim postovima, sa glavom 370, starija ali završava posao. Stavio sam H1900 i mogu reci da je kvalitet točka u odnosu na alx 2 klase više.
Takođe posle 2000km baterija mi izbacivala high temperature bez razloga, hvala bogu reklamirao sam to i prihvatili su, dobio sam novu bateriju. Kod mene igranka čitava sa bajsom.
Moje neko mišljenje je da je ta zadnja nabla malo slaba za obrtni moment koji bajs ima, kod mene čak nisu bile shimano kako piše u spec, nego neke bezimene.
  • 0

#56 djapesm

djapesm
  • Members
  • Pip
  • 16 posts

Posted 24 July 2025 - 11:53 PM

9441a0655372faca270ff27377545b8a.jpg
1d719a202956be1963623f37623f7ecd.jpg
4214d92e89b025aea5596bd9b17c9e42.jpg
7b6fc3f892e488e215f9d40c2b9840cd.jpg
19ffc6f969b08f3954e625d6228619f1.jpg
Evo po koja sličica iz avantura

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 0

#57 Milecubura

Milecubura
  • Members
  • 3 posts

Posted 24 March 2026 - 08:31 PM

Pozdrav,

Vidim nema duze komentara ovde ali sam morao i ja da se javim jer sam kupio taj isti bajs u avgustu 2025 i iskreno odusevljen sam. Nisam skoro uopste imao pehova a rekoh skoro jer sam za ovo vreme morao samo da menjam prednju gumu jebiga pocela da pusta. Nogicu i dalje nemam ali ako ova pase https://planetbike.r...0399999222.html uzimam je pod hitno. I na kraju imam samu jednu malo nelagodnost oko baterije vadio sam je i stavljao na punjenje bez problema ali u poslednje vreme mi je vadila mast kada pokusavam da je vratim jer nije hteo kljuc nikako da izadje pa sam je na kraju na jedvite jade nekako vratio i odustao od daljeg vadjenja baterije pri punjenju sad ga punim direktno. 

• 0

#58 PPbike

PPbike
  • Members
  • PipPipPip
  • 75 posts
  • LocationVršac

Posted 25 March 2026 - 07:09 AM

Nogica paše, uzmi dok još ima sumnjam da će ih ponovo nabavljati. Moje stanje pred ovogodišnju sezonu na screenshotu.Screenshot_20260313-183137_Flow.jpg

• 0

#59 djapesm

djapesm
  • Members
  • Pip
  • 16 posts

Posted 01 April 2026 - 08:47 AM

Pozdrav,

Vidim nema duze komentara ovde ali sam morao i ja da se javim jer sam kupio taj isti bajs u avgustu 2025 i iskreno odusevljen sam. Nisam skoro uopste imao pehova a rekoh skoro jer sam za ovo vreme morao samo da menjam prednju gumu jebiga pocela da pusta. Nogicu i dalje nemam ali ako ova pase https://planetbike.r...0399999222.html uzimam je pod hitno. I na kraju imam samu jednu malo nelagodnost oko baterije vadio sam je i stavljao na punjenje bez problema ali u poslednje vreme mi je vadila mast kada pokusavam da je vratim jer nije hteo kljuc nikako da izadje pa sam je na kraju na jedvite jade nekako vratio i odustao od daljeg vadjenja baterije pri punjenju sad ga punim direktno.

Hej, pokušaj staviti kap nekog retkog ulja na ključ da malo podmazes bravu za bateriju.
Takodje imaš sa prednje strane tri inbus šrafa, izvadis bateriju, i kada malko popustis te inbuse moći ces da promenis visinu nosača baterije, pokušaj da spustis za milimetar pa vidi da li bolje zabravi. Sigurno je previsoko postavljena pa jezičak od brave ne nalegne bas dobro i zato ne možeš da izvadis ključ, jer nije okrenut bas bas do kraja. Kada nadjes polozaj, stegni te srafove pošteno, ja sam na jedan namazao lepak za srafove da se ne bi popustilo, posto vozim često teške terene. Nadam se da sam pomogao.

• 0

#60 djapesm

djapesm
  • Members
  • Pip
  • 16 posts

Posted 01 April 2026 - 08:53 AM

[quote name="djapesm" post="301570" timestamp="1775033279"]Hej, pokušaj staviti kap nekog retkog ulja na ključ da malo podmazes bravu za bateriju.
Takodje imaš sa prednje strane tri inbus šrafa, izvadis bateriju, i kada malko popustis te inbuse moći ces da promenis visinu nosača baterije, pokušaj da spustis za milimetar pa vidi da li bolje zabravi. Sigurno je previsoko postavljena pa jezičak od brave ne nalegne bas dobro i zato ne možeš da izvadis ključ, jer nije okrenut bas bas do kraja. Kada nadjes polozaj, stegni te srafove pošteno, ja sam na jedan namazao lepak za srafove da se ne bi popustilo, posto vozim često teške terene. Nadam se da sam pomogao.

Ispravka, možda je i previše nisko baterija, svakako pokušaj podesavanjem visine nosača u nekom pravcu, ja sam tako rešio isti problem.

• 1

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users