Bajs je preuzet, mali predah na stanici, vozio sam možda kilometar, oduševljen sam..
Samo se čeka nogica, sve ostalo je montirano.
Vredi li kupiti AVANTI COMPETITOR E-2 eRide
Postavljeno 09 January 2025 - 03:22 PM
Pozdrav svima,
Naišao sam na ovaj bicikl u ponudi PlanetBike-a i ne deluje mi loše. Dobrordošlo bi mi par mišljenja / saveta sa foruma da lakše donesem odluku.
Generalno, tražim eBike MTB, L / XL veličina rama (visok sam 188cm). Danas sam slučajno naleteo na BICIKL AVANTI COMPETITOR E-2 eRide black (planetbike.rs).
Na prvi pogled mi deluje prilično dobro, CX4 motor, 750Wh baterija, Deore menjač, Deore kaseta, Alex rims (njih imam na svom Cube Acid MTB-u i nisu mi pravile problem nikad). I sve to u nekih 1900e, sa 2 godine garancije.
Šta vi mislite?
Ja sam ladno danas izvalio, da je na tom biciklu Gen 5 Cx motor. Ko ne veruje, neka pregleda slike, detalje iz aplikacije oznaka motora itd, bar kod mene je situacija takva. U aplikaciji prijavljuje verziju motora BDU384Y. Na sajtu boscha stoji da je to gen 5, a gen 4 cx ima oznaku BDU374Y. Sjajno.
Postavljeno 09 January 2025 - 10:12 PM
Gde u Flow aplikaciji mogu da vidim kod motora? Našao sam serijski broj i Part number (ni jedan ne liči na ovaj BDU384Y).Ja sam ladno danas izvalio, da je na tom biciklu Gen 5 Cx motor. Ko ne veruje, neka pregleda slike, detalje iz aplikacije oznaka motora itd, bar kod mene je situacija takva. U aplikaciji prijavljuje verziju motora BDU384Y. Na sajtu boscha stoji da je to gen 5, a gen 4 cx ima oznaku BDU374Y. Sjajno.
Evo jedna slika i od mene, prešao 500km već:

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Postavljeno 10 January 2025 - 05:16 AM
Gde u Flow aplikaciji mogu da vidim kod motora? Našao sam serijski broj i Part number (ni jedan ne liči na ovaj BDU384Y).
Evo jedna slika i od mene, prešao 500km već:
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Kada kopiras part number na Google, jedino što izlazi su dve verzije motora, 32kmh i 25kmh, i oba su ta BDU384Y.
Kada potražis Part number za bateriju, dobiješ ovu od 750.
Po poklopcu motora ne vredi gledati, jer ima više različitih koji odgovaraju na oba i gen 4 i 5.
Na sajtu avantija stoji za competitor e-1 da je Bosch gen 4, a za competitor e-2 piše new performance CX, ne piše koja generacija.
Jedino logično ostaje da, ili je to neka 4.5 verzija ajde tako da je nazovem, ili je gen 5 za njihovo tržište. Malo je zbunjujuće, ali iskopacu sigurno tačnu informaciju negde. Inače, do koliko kmh tvoj daje asistenciju? 🤣🤣
Postavljeno 10 January 2025 - 07:46 AM
gen5 je valjda plasiran na trziste od druge polovine 2024, zajedno sa novim baterijama. Kod mene u Flow je EB11 100 000, lici na 3740.
Pa trebalo bi da je tada lansirano, ali nejasno mi je zasto ne izlazi bilo kakva informacija u vezi 3740 kada se pretrazuje taj part number, uvek izadje gen 5.
Kao sto napisah u prethodnom postu, i na sajtu Avantija ne pise koja je generacija, nego new performance cx, a za competitor e-1 pise gen 4..
Ako nije neka zavrzlama oko trzista, i kada je gde lansirano.. Sve mi realnije deluje onda opcija da je verzija na nasem biciklu neka vrsta osvezene generacije 4, znam da svuda po netu pise da je gen 4 imao problema sa prolaskom vode i preranim otkazom rada zbog toga( bilo je potrebno stavljati debeo sloj neke masti da zastiti semering i da voda ne udje), pa je mozda osvezenom linijom motora resen taj problem. Zbog tog problema sa vodom sam i krenuo da istrazujem koja je tacno verzija na bajsu
Postavljeno 02 February 2025 - 01:08 PM
Prvi peh sa biciklom se desio vec nakon 100km, zadnja nabla je pocela da krcka, kod mene licno su bile neke "no name" nable i nisam to primetio odmah, a u specifikaciji na sajtu Planet Bike pise da su shimano mt400... nisam hteo da reklamiram, da mi ne bi zamenski stavili opet te neke tajvanske, ne zelim probleme svakih 200-300 km. Takodje sa alx rims nisam zadovoljan bio, iako su tockovi bili odlicno podeseni, zategnute zbice, posle par voznji, vec se primetilo da je tocak dobio osmicu (doduse malo, ali i prednji i zadnji) i to iskljucivo od gradske voznje, bez nekih esktremnih udaraca, doduse ja imam 90 kg, ali opet....
Izrevoltiran svime sto se desava, krenem da vozim ono se cuje kuckanje nazad, bio kod ovlascenog u gradu sve zivo covek proverio, nije hteo da veruje da je nova zadnja nabla tako brzo stradala, medjutim, kada smo posle svih mogucih opcija na kraju zamenili zadnji tocak, stvarno se ispostavilo da freehub ima bas lepo lufta i tu sam pukao i rekao mu da sve zameni.
Stavio sam DT SWISS H1900 tockove sa 370 Hybrid nablama (naravno i prednji i zadnji) , dao sam ovo novo smece bukvalno u zamenu za to (par alx rims i nable na njima,gume sam ostavio one su extra), uz korektnu doplatu od 100e. Sada se moze reci da je ovo ozbiljan bicikl za voznju. Kacim slike uskoro
Postavljeno 02 February 2025 - 03:16 PM
Nisu lagani i robusni su, ali kad su na ebike težina se ne oseti.
Dalje voda od njih, lako ulazi u freewheel i stradaju ležajevi.
Ja sam moje zeznuo pranjem pod pritiskom ali sam zamenio ležajeve i teraj dalje.
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Postavljeno 02 February 2025 - 03:41 PM
To su dobi točkovi i možeš sam da ih servisiraš, industrijski ležajevi i standardni su.
Nisu lagani i robusni su, ali kad su na ebike težina se ne oseti.
Dalje voda od njih, lako ulazi u freewheel i stradaju ležajevi.
Ja sam moje zeznuo pranjem pod pritiskom ali sam zamenio ležajeve i teraj dalje.
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
U pozadini mozes primetiti ves masinu, nikako nisam mogao da uhvatim kadar, a da bar jednu ne uslikam (otac i ja se bavimo belom tehnikom) pa su nam lezaji i voda apsolutno poznata tema ![]()
Razlog kupovine upravo i jeste bio taj, mogucnost relativno lakog servisiranja sam, robunost jer sam u tezoj grupi vozaca, 20% mi je offroad sto se tice voznje.
Iskreno jedina mana im je ta tezina, primetio sam da je "range" malko manji ali tipa ~5km mooozda, dok se razlika u prenosu snage oseti dramaticno.
Svakako mnogo bolji od prethodnih Alex EXR 30, koje mozda jesu dovoljne za nekog lakseg vozaca, ali ovaj bicikl sam po sebi je dosta tezak tako da ne verujem da tockovi drze neku ozbiljniju akciju cak i sa laksim vozacem.
Cim sam stavio ove tockove, napunio sam bateriju i otisao u ozbiljniju offroad turu od 20ak km, sa brzim i sporim delovima, fino sam ga pretresao, tockovi kao strela...
2 članova čita ovu temu
0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika