Magura MT5 blidovanje
Postavljeno 26 November 2023 - 02:31 PM

Postavljeno 26 November 2023 - 07:05 PM
Otvor za ispustanje vazduha iz rucice mora da bude najvisi i u njega stavljeno samo telo sprica bez klipa sa dovoljno ulja da ne udje vazduh. U oba tvoja klipa su spricevi sa klipom i rucice horizontalno postavljene sto nije dobro resenje. Tokom ispustanja vazduha mora se pomerati i povremeno pritiskati rucica da vazduh kompletno izadje iz rucice.
Ovo (link), plus guranje ulja spricom kroz celjust odozdo, takodje treba i celjust okretati tokom operacije da izadju svi mehurici vazduha.
Postavljeno 26 November 2023 - 07:33 PM
Gornji špric ima 2 rupice sa strane pri vrhu tako da mu klip ne smeta. To je zgodno jer kad skidaš špric prstima zatvoriš te rupice i neće se prosuti ulje.
E sad, čeljust mi je bila pričvršćena na ram pa je nisam mogao pomerati i okretati. Možda bi to mogao da bude problem. Sad kad razmislim, ako je bilo vazduha na mestu gde su klipovi taj vazduj je tu i ostao jer je takav položaj čeljusti na ramu.
Probaću narednih dana, kad smognem snage da skinem čeljust i da i nju okrećem i malo protresem. Hvala za tip.
Postavljeno 01 December 2023 - 04:38 PM
Danas sam konačno smogao snage tj. našao vremena za novi pokušaj
Problem je bio u položaju čeljusti na ramu. Skinuo sam čeljust, uspravio je, malo kuckao prilikom luftiranja i to je dalo rezultat.
Prednja kočnica može da se izluftira i bez skidanja čeljusti jer čeljust stoji uspravno.
Dusan011 hvala za savet.
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika