Jump to content

Photo

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Please log in to reply
8736 replies to this topic

#5821 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 06 September 2012 - 08:40 AM

Ne bi da zvucim arogantno ali promjeniti nabnu nije isto kao promjeniti volan, lulu. Skoro svaka nabna ima razlicite dimenzije isto kao i felna-obuc, tako da bi ih uvezao trebaju ti i zice odgovarajucih dimenzija ( razlicite za prednji i zadnji tocak ). Obicno kad kupujes nabnu imas sledece informacije ( dimenzije nabne ) http://superstar.tib... ... cts_id=342{16}169{5}242
Using DT spoke calc
PCD Left - 58mm
PCD Right - 54mm
Spoke hole ID - 2.5mm
Flange Left - 36mm
Flange Right - 22mm

Na ovom sajtu imas graficki prikaz istih dimenzija i kalkulator duzine zica http://www.prowheelb...ngthcalculator/
Takodje trebas obratiti i paznju na broj rupa obruca kao i njihovog rastojanja ( odnosi se na nacine uvezivanja tocka ).

Mislim da je u tvom slucaju najbolje da kupis gotove budzet tockove ^^. Na forumu mozes da nadjes dobre tockove od 50 do 70e.

Pozdrav

WTF is nabNa?
  • 0
Postavljena slika

#5822 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Posted 06 September 2012 - 09:32 AM

NABijemNA :mrgreen:
  • 0
Potpis

#5823 miletich

miletich
  • Members
  • Pip
  • 22 posts

Posted 06 September 2012 - 05:44 PM

danas sam pokušao da kupim retrovizor, ali u beogradskim radnjama (bajs, planet bike) iz meni neshvatljivih razloga drže samo "britanske" retrovizore, i u obe radnje je bio isti drill - kada sam im rekao da hoću retrovizor koji se motira sa druge strane, krenuli su da me ubeđuju kako on treba da stoji sa desne strane; kada sam im skrenu pažnju da je to nepraktično jer će me vozila obilaziti sa leve, rekli su mi da opušteno mogu da montiram taj retrovizor sa leve strane tako da stoji ispod, umesto iznad nivoa guvornale #-o odustali su tek kad sam im objasnio da moja leva ruka nije od stakla i da ne mogu da vidim kroz nju.
  • 0

#5824 milanbike

milanbike
  • Members
  • PipPipPip
  • 136 posts

Posted 06 September 2012 - 10:28 PM

a možda razlog i nije neshvatljiv, koliko ja znam retrovizori se u većini slučajeva i montiraju ispod,
a možda i grešim?
  • 0

#5825 pekar

pekar
  • Members
  • PipPip
  • 37 posts

Posted 07 September 2012 - 04:12 AM

I ja mislim da se tako montira??
  • 0

#5826 B0jan

B0jan
  • Members
  • 7 posts

Posted 07 September 2012 - 06:18 AM

Cudi me da imas blizu 3000 postova, a da ne znas sta je nabna ( ili ti je mozda namjera bila da me gramaticki ispravis ? ).
Elem nabna- nabla - prednja, zadnja glava itd... englezi kazu hub, a ako te stvarno interesovalo da si otvorio linkove koji su navedeni u postu dosao bi i sam do zakljucka, a i manje bi ti vremena oduzelo od pisanja na forumu.

Slika, da se ne mucis > Postavljena slika

Poz
  • 0

#5827 aztec

aztec
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 585 posts

Posted 07 September 2012 - 06:27 AM

Hm....pa i meni je malo čudno.Liči na nešto meni poznato-ali ne bih da lupam da znam.Aj molim te malo bliže objasni pojam naBne.Hub imam na računaru sa 8 portova, glava mi je valjda kako treba-al' ova NABNA.... :-k
  • 0
SPARK 10

#5828 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 07 September 2012 - 07:59 AM

Cudi me da imas blizu 3000 postova, a da ne znas sta je nabna ( ili ti je mozda namjera bila da me gramaticki ispravis ? ).
Elem nabna- nabla - prednja, zadnja glava itd... englezi kazu hub, a ako te stvarno interesovalo da si otvorio linkove koji su navedeni u postu dosao bi i sam do zakljucka, a i manje bi ti vremena oduzelo od pisanja na forumu.

Slika, da se ne mucis > Postavljena slika

Poz

google je zlo :)

a nabna kao pojam je definitivno novi momenat na ovom forumu, ono aj za nablu smo svi manje vise culi ...
  • 0
Postavljena slika

#5829 arioth

arioth
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationMagnitogorsk

Posted 07 September 2012 - 08:07 AM

Nabla je nabla...ali ovo je monstrum od nable...zato polako 8)
  • 0
Before you ask stupid questions, ask GOOGLE first

#5830 B0jan

B0jan
  • Members
  • 7 posts

Posted 07 September 2012 - 08:52 AM

Nabna lapsus, prastajte prijatelji forumasi.

Kad smo vec kod nabli sta mislite o HALO SUPRA ? 120 zuba, zuji kao formula, 4tri industriska lezaja, a u izradi SUPERSTAR componentsa ima i mogucnost mjenjanja osovine ( NOVATEC 4 in 1 sistem ) 9mm, 10mm thru i 12mm thru ( zadnja ), odnosno 9mm, 15mm, 20mm ( prednja ) ?
  • 0

#5831 bant013

bant013
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1168 posts

Posted 07 September 2012 - 01:07 PM

Nabla je nabla...ali ovo je monstrum od nable...zato polako 8)

Misliš - monstrum od naBne... :mrgreen:
  • 0
"I've had enough, I've seen enough, I've had it all, I'm giving up I won the race, I broke the cup, I drank it all, I spit it up" (R.E.M)

*KUPUJEM GIRVIN VECTOR ILI NOLEEN SUSPENZIJU

#5832 Vrsac

Vrsac
  • Members
  • 2 posts

Posted 07 September 2012 - 10:32 PM

Ne bi da zvucim arogantno ali promjeniti nabnu nije isto kao promjeniti volan, lulu. Skoro svaka nabna ima razlicite dimenzije isto kao i felna-obuc, tako da bi ih uvezao trebaju ti i zice odgovarajucih dimenzija ( razlicite za prednji i zadnji tocak ). Obicno kad kupujes nabnu imas sledece informacije ( dimenzije nabne ) http://superstar.tib... ... cts_id=342{16}169{5}242
Using DT spoke calc
PCD Left - 58mm
PCD Right - 54mm
Spoke hole ID - 2.5mm
Flange Left - 36mm
Flange Right - 22mm

Na ovom sajtu imas graficki prikaz istih dimenzija i kalkulator duzine zica http://www.prowheelb...ngthcalculator/
Takodje trebas obratiti i paznju na broj rupa obruca kao i njihovog rastojanja ( odnosi se na nacine uvezivanja tocka ).

Mislim da je u tvom slucaju najbolje da kupis gotove budzet tockove ^^. Na forumu mozes da nadjes dobre tockove od 50 do 70e.

Hvala na savetu i informaciji.Bogami komplikovano...Sta sve treba da znas,u p.m. :D :D :D :D

Pozdrav

• 0

#5833 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 07 September 2012 - 10:58 PM

http://www.cikloberz...ow.php?id=80707

Ko bi (u Srbiji) dao traženi iznos za dotični bajs?
  • 0

profilepic.gif

#5834 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Posted 07 September 2012 - 11:18 PM

http://www.cikloberza.com/show.php?id=80707

Ko bi (u Srbiji) dao traženi iznos za dotični bajs?

Neki napaljeni,bogati,dokoni hipster.....Nemoj zaboraviti da je sada in biti hipster i trositi gomilu para na bajkove sa cudnim i ultra kvalitetnim tehnologijama koje blago receno ni na sta ne lice(licni zakljucak)...
  • 0
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!

#5835 miletich

miletich
  • Members
  • Pip
  • 22 posts

Posted 08 September 2012 - 12:15 PM

I ja mislim da se tako montira??

ne verujem (bar za jedan jedini konkretan model koji su u tih par radnji imali).
Postavljena slika

ako se montira sa leve strane ispod, ruka tačno pada preko ogledala. uostalom, na samom pokavanju piše da se model montira sa desne strane, dok postoji i leva varijanta istog ogledala. sad, kapiram da može nekako da se zbudži tako da se postigne minimum funkcionalnosti, ali nisam to ogledalo našao kod tetke u podrumu pa da mu pristupim s šta-mu-fali-dž-je mindsetom. kad već kupujem novu stvar, red je da kupim baš ono što mi treba.

(anyway, na kraju sam ga našao pro bikeu kod vuka, i oni su me totalno oduševili - što su imali na sajtu su zaista imali i u radnji, prodavac baš dobo poznaje robu koju prodaje, i nije bilo nebuloza poput desnih ogledala i kineskih stvari za jednokratnu upotrebu)
  • 0

#5836 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Posted 09 September 2012 - 06:07 PM

Sto bi bacao u smece kad moze da proba da uvali nekome za 1500 dinara
http://cikloberza.co...ow.php?id=74333
Edit: Muka mi je kakvih ima ljudi
  • 0

#5837 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 12 September 2012 - 03:09 PM

http://www.cikloberz...ow.php?id=81169

Cena -> #-o ](*,) :-# :-& n2:hahaha n2:hahaha n2:hahaha n2:hahaha n2:loony
  • 0

profilepic.gif

#5838 Kuplung

Kuplung
  • Members
  • PipPip
  • 33 posts

Posted 12 September 2012 - 03:21 PM

Pa zar ne vidiš da ima nula kilograma. :D
400 evra je mizerna cena za napravu koja remeti zakone održanja mase i energije.
  • 0

#5839 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 12 September 2012 - 03:29 PM

Pa mislim logično je, čovek je izumeo napravu ili materijal sa antigravitacionim svojstvom pa je red i da to naplati :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#5840 spaske

spaske
  • Members
  • 836 posts
  • LocationBor, Srbija.

Posted 12 September 2012 - 05:18 PM

Pa mislim logično je, čovek je izumeo napravu ili materijal sa antigravitacionim svojstvom pa je red i da to naplati :mrgreen:

+1 :lol: :lol: :D [-o< [-o<
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users