Lukavi prodavci i tako to na tu temu...
Posted 16 August 2012 - 07:10 PM
Šta bi tek rekao na ovo: pre trinaest godina, baš posle bombardovanja, dođe kod nas neki Irac da montira neku opremu i meni zapadne da radim sa njim kao konsultant i saradnik po pitanju naših izvođača radova. Na stranu to što u životu nisam video takvog profesionalca u poslu (a tip je imao samo 24 godine), ali se za sve ostalo ponašao kao prava šamšula, a pogotovo za kupovinu, tu su ovi smarači na berzi za njega bili male mace. Taj se i u državnim robnim kućama cenjkao i natezao oko cene. Jednom me je zajebo da pođem sa njim u neki tržni centar da kupi Solingenov komplet pribora za jelo, jeste da je to bio neka kopija, ali su kod njih pravi bili ko zna koliko skuplji. Prodavac neki fini stariji gospodin, ljubazno nas dočekao i pokazao komplet koji je Irac tražio, kaže, cena je 130 maraka. Irac meni kaže da pitam može li jeftinije. Ja ga pitam, a čovek me pogleda izbezumljenim pogledom i tiho reče: "Gospodine, ali ja vam kažem već najnižu cenu, koju sam i tom vašem kompanjonu rekao. On, znate, već četvrti put dolazi da pita za taj komplet." Kad tada nisam u zemlju propao, nisam nikad! Ali, ni to nije bio kraj. Rek'o neko Ircu da ima i buvljak. Kad tamo taj komplet 100 maraka! Irac sav srećan kupi, uštedeo 30 maraka i da crkne od sreće. Al' ne lezi vraže, opet on otišao sam na buvljak, kad onaj komplet sada 90 maraka! On brzo u hotel, pa sa kompletom na buvljak da vrati gde je kupio, a da kupi 10 maraka jeftinije na drugom mestu. Umalo ga Cigani nisu umlatili.
Posted 17 August 2012 - 07:34 PM
Posted 17 August 2012 - 09:20 PM
To je sasvim ok cena za taj bajs.Za sta lik trazi 250 e
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.pik.ba/ar...vozila-bicikli/
Posted 17 August 2012 - 10:20 PM
A koja je po tebi realna cena? I šta ga to svrstava u kategoriju "lukavih prodavaca..."?Ali kad pogledas kakvih ima bicikala na piku za te pare vidices da cijena nije ni blizu realne....
*KUPUJEM GIRVIN VECTOR ILI NOLEEN SUSPENZIJU
Posted 18 August 2012 - 08:19 AM
Nije lukav vec gl*p , ne moze za onaj krs traziti 250e ... nije ni oldtimer ni nov bic....eto ako hocete pratite oglas pa cete vidjeti da ga nikad nece prodati....A koja je po tebi realna cena? I šta ga to svrstava u kategoriju "lukavih prodavaca..."?Ali kad pogledas kakvih ima bicikala na piku za te pare vidices da cijena nije ni blizu realne....
Posted 18 August 2012 - 10:23 AM
Posted 18 August 2012 - 07:39 PM
http://produktoase-t... ... itung.html
dalje nisam istraživao pošto loše stojim sa nemačkim
U svakom slučaju bajs je stvarno nov
http://www.krone.at/... ... ory-313971
Posted 20 August 2012 - 08:49 AM
Primer oglasa gde je čitav opis laž,pa čak i broj zuba na srednjoj šajbni(nije 38,nego 37 1/2)
Pogledajte samo tu istrošenost zuba(Ajkula 3d),koga briga što su kurble relativno očuvane
http://www.cikloberz...ow.php?id=78371
Posted 20 August 2012 - 04:21 PM
Nije lukav vec gl*p , ne moze za onaj krs traziti 250e ... nije ni oldtimer ni nov bic....eto ako hocete pratite oglas pa cete vidjeti da ga nikad nece prodati....A koja je po tebi realna cena? I šta ga to svrstava u kategoriju "lukavih prodavaca..."?Ali kad pogledas kakvih ima bicikala na piku za te pare vidices da cijena nije ni blizu realne....
![]()
![]()
Onda otvori temu "Glupavi prodavci i tako na tu temu..." ova je rezervisana samo za one "lukave".
Napušio si ga za cenu a kada sam te pitao koja je po tebi realna cena nisi mi dao odgovor?
Ukoliko imaš primedbu obrazloži(oprema zastarela ili istrošena, opis neodgovarajuć...) pa mu onda zalepi epitet "lukavog", ipak je ono "glupi" malo preterano.
Komentarisanje cene pogotovu bicikala kao što je taj je dosta nezahvalno, jer nisu mainstream pa ih samim tim i nema nešto na tržištu kako bi uporedio cenu. Ne želim da ulazim u diskusiju koliko taj bicikl stvarno vredi ali je moja pretpostavka da jeste malo precenjen ali ne toliko da bi oglas završio u kategoriji "Lukavi prodavci..." između ostalog, bicikala sa tako "olako" projektovanom cenom iznad realne ima na CB-u koliko hoćeš pa našta bi ličila ova tema kada bi se svi ti oglasi postavljali ovde, dnevno bi imala po 100-tinak postova.
*KUPUJEM GIRVIN VECTOR ILI NOLEEN SUSPENZIJU
Posted 23 August 2012 - 06:12 PM
Posted 23 August 2012 - 08:46 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users