Jump to content

Fotografije

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
8736 odgovora na ovu temu

#5661 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4578 posts

Postavljeno 03 August 2012 - 09:50 AM

Sada sam ponovo dobio poziv od dotičnog gospodina kako paket koji je vraćen nije njegov. Tek sad vidim kakav je ko čovek. On da je čovek, paket bi primio nazad, javljam šta je bilo i kako se završila ova farsa

E, ovo prvi put cujem! n2:hahaha

Trebao bi da ti bude zahvalan, jer si ispao korektan i kontaktirao ga pre vracanja. Da si znao kakav je covek, samo da si potpisao odbijanje paketa, pa nek on skace sutradan po kuci kad mu dodje kurir i kaze da spremi pare za duplu postarinu.

Sad me zvao prodavac, kako nisam bio korektan, kako bi za jeftine pare sve. Kako će me naći u NS :D

A ovo je izgovor za samaranje. n:fighting0030 Secam se da je tako svojevremo cuveni Oto iz Kragujevca navodno prodavao par novih guma povoljno, a kad je covek primio one presle par hiljada. Kad mu se ovaj pozalio, odgovor je bio u stilu dobio si taj model skupih guma povoljno i jos se zalis. n2:war_sniper
  • 0

#5662 jakota

jakota
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 589 posts
  • LocationNovi Sad - Kikinda

Postavljeno 03 August 2012 - 10:13 AM

Sad sam zvao aks i rekli su mi da paket može da se otvori samo ako šef ispostave to dozvoli!
  • 0

#5663 jakota

jakota
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 589 posts

Postavljeno 03 August 2012 - 10:33 AM

Pazite se ovog gospodina
http://www.cikloberz...?member_Id=3854
Ovaj prodavac neće da primi vraćen paket što govori kakav je čovek i kakvi su delovi!

Boban Rakic, Uzice
066/952-8555

• 0

#5664 zare

zare
  • Members
  • 4324 posts

Postavljeno 03 August 2012 - 11:55 AM

Meni nista nije jasno. Primio si paket i platio pa mu poslao paket nazad da sada on plati ili prosto nisi primio paket?
  • 0
.

#5665 jakota

jakota
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 589 posts

Postavljeno 03 August 2012 - 11:57 AM

Primio, otvorio pred kurirom i zapakovao i vratio nazad paket. Nisam ništa platio kuriru. Ali dotični nije hteo paket da primi
  • 0

#5666 zare

zare
  • Members
  • 4324 posts

Postavljeno 03 August 2012 - 12:04 PM

Pametno. Njegov problem sto nece da primi paket. Bas me interesuje kako ce da dokaze da nije njegov posebno ako na otpremnici pise da je amortizer u pitanju.
  • 0
.

#5667 jakota

jakota
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 589 posts

Postavljeno 03 August 2012 - 12:09 PM

Jedini problem sad pravim kuriru jel kao nije smeo da mi dozvoli da otvorim paket i da sad kurir mora da plati iznos pošto prodavac to potražuje. Nemam pojma kako da rešim ovo, ali da čovek nije korektan, nije.
  • 0

#5668 zare

zare
  • Members
  • 4324 posts

Postavljeno 03 August 2012 - 12:15 PM

Kurir ne priznaje da je otvorio paket a ni ti ne priznajes. Jos odes kod sefa da posvedocis ;).
  • 0
.

#5669 jakota

jakota
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 589 posts

Postavljeno 03 August 2012 - 12:34 PM

Paket je preuzet. Sad me zvao gospodin iz užica i rekao da je bio u AKS i da je preuzeo paket =D>
  • 0

#5670 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 03 August 2012 - 04:36 PM

Jako je zaguljeno to sa kurirskim službama. U principu, oni samo prenose pošiljke i nisu odgovorni za sadržaj, osim ako ga ne oštete (a i tu su moguće komplikacije). Svakako su ti dali dobre preporuke da, ako poznaješ kurira, paket otvoriš i proveriš sadržaj, pa ako nije to što si tražio ili što je rečeno, vratiš kao i da nisi preuzeo. Samo, većina kurira ne želi s tim da se igra, pošto zaista mogu da izgube posao.
  • 0
"Nesposobni su jedino sposobni da onesposobe sposobne"

#5671 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 August 2012 - 04:49 PM

Paket je preuzet. Sad me zvao gospodin iz užica i rekao da je bio u AKS i da je preuzeo paket =D>

Realno nista drugo nije ni mogao. Jeste drka*ija ali nije bas dibidus moron. On je mogao da krene u pravno natezanje sa tobom i aks-om, i sva je verovatnoca da bi na kraju pukao. Kad sve sabere i oduzme vise mu se isplatio i da ima ostecenog foxa pa da peca drugog naivca, nego da plati sudske troskove koji bi prevazisli vrednost pomenuog lisca ...
  • 0
Postavljena slika

#5672 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 03 August 2012 - 05:02 PM

Da, natezanje sa AKS-om mu zaista ne treba, pošto ni oni nisu naivni kad su takve stvari u pitanju.
Nego, pojavi se gomila nekih prijava za prevare na Berzi. Ili se stvar sa poštenjem rapidno pogoršala ili su se kupci odvažili da više prijavljuju nepravilnosti.
  • 0
"Nesposobni su jedino sposobni da onesposobe sposobne"

#5673 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 03 August 2012 - 05:06 PM

Realno nista drugo nije ni mogao. Jeste drka*ija ali nije bas dibidus moron. On je mogao da krene u pravno natezanje sa tobom i aks-om, i sva je verovatnoca da bi na kraju pukao. Kad sve sabere i oduzme vise mu se isplatio i da ima ostecenog foxa pa da peca drugog naivca, nego da plati sudske troskove koji bi prevazisli vrednost pomenuog lisca ...

+1 Ipak je pristao da preuzme Fox-a za kojeg tvrdi da nije njegov. :mrgreen:

Cinjenica je da je covek hteo da te izradi, al je natrcao na pogresnu "budalu". I na kraju skontao da je bolje platiti duplu postarinu, nego da pokloni vilu AKS-u. :lol:
  • 0

#5674 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 August 2012 - 05:18 PM

Nego, pojavi se gomila nekih prijava za prevare na Berzi. Ili se stvar sa poštenjem rapidno pogoršala ili su se kupci odvažili da više prijavljuju nepravilnosti.

Mozda imam los utisak, ali ni pre se kupci nisu bas ustezali da prijavljiju prevare. Imajuci u vidu ekonomske prilike, vidni porast sitnog kriminala, nekako se namece da su i na ovom frontu lopovi preuzeli inicijativu ...
  • 0
Postavljena slika

#5675 durango

durango
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 464 posts
  • LocationDete sa Kriptona!!!!

Postavljeno 03 August 2012 - 05:55 PM

Ne znam bas da li bi dobio spor na sudu da taj iz Uzica nije hteo da primi paket.
Posto si i ti priznao da si otvarao paket u prisustvu kurira prekrsili ste i ti i on Zakon.
Ali ne ti toliko jer on kao ovlasceno lice koje radi za kurirsku sluzbu mora da zna Pravilnik o radu, tj. nema otvaranja paketa ako to prethodno ne odobri Poslovodja za taj dostavni region.
Tako da bi na Sudu on najebao, mozda bi bio cak i suspendovan i sl.
Da niste priznali da ste otvarali paket onda bi bilo malo komplikovanije, tj. onda bi prodavac po vracanju paketa njemu morao da dokaze da je paket bio otvaran ali se i to da dokazati...
Najbolje je dogovoriti se sa prodavcem da on pri slanju paketa napise u napomeni da pre preuzimanja u prisustvu kurira paket moze da bude otvoren...
Ali tu izjavu mora da potpise i kurir, da tako nesto prihvata, nije bas tako jednostavno...
Dalje, ako je prodavac napisao na oglasu da prodaje polovan deo to moze da se u Zakonu tumaci na razne nacine.
Gluposti su kada ljudi kazu, deo je kao nov...Sta to znaci, pravo ne poznaje termin kao...
Imas 2 opcije, da kupis nov deo u radnji, sa fiskalnim racunom, garancijom ili polovni od ko zna koga i to je naravno macka u dzaku...
Nekad ispadne super ali nekad se ljudi i opeku.Ali taj poslovni rizik moraju da prihvataju svi koji ulaze u trgovinu sa polovnim stvarima.
Posle nastaje problem kada ljudi nisu subjektivno zadovoljni polovnim delom koji su kupili.
Ko ne zeli da rizikuje, za skuplje delove lepo sedens u auto pa pogledas na licu mesta jel odgovara ili ne....
Ili lepo odes u prodavnicu pa kupis nov deo u radnji sa fiskalnim racunom...
  • 0
Passo di Gavia

#5676 durango

durango
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 464 posts
  • LocationDete sa Kriptona!!!!

Postavljeno 03 August 2012 - 06:03 PM

Pogledajte ovog lika ( Dugi ) koji je dao 10 oglasa sa nekom prevarom za viljusku...
Ali pre svih ovih objasnjenja i pricica on je tu istu upropastenu viljusku stavio na oglas da je prodaje za 1000 din.
Zasto tu nije napisao o cemu se radi nego trazi drugu ovcu za sisanje...
Eto koliko su posteni i prodavci ali Boga mi, i kupci...
  • 0
Passo di Gavia

#5677 zare

zare
  • Members
  • 4324 posts

Postavljeno 03 August 2012 - 07:25 PM

A sta cemo sa ovim preprodavcima koji valjaju kineske dreseve kao original? Naravno nigde ne pise da je kopija ili su oni samo neobavesteni.
I sa onim Bogijem koji prodaje sve i svasta od karbona i opet sve kineska kopija. Sto naravno nigde ne pise.
Kakav je to prodavac koji precuti glavnu informaciju o onome sto prodaje?
  • 0
.

#5678 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 03 August 2012 - 08:08 PM

Meni se čini da se nakon uvođenja onog pravila o trajanju oglasa 15 dana znatno povećao broj oglasa, a samim rastom kvantiteta došlo je do pada kvaliteta!!! Sad u toku dana dobijemo 3 nove stranice oglasa a nekad i više...
  • 0

profilepic.gif

#5679 zare

zare
  • Members
  • 4324 posts

Postavljeno 03 August 2012 - 08:34 PM

Nije 15 dana nego 10 #-o . Oglas je i dalje moguce obnoviti 5 dana pre isteka pa imamo to sto imamo.
  • 0
.

#5680 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 06 August 2012 - 01:25 PM

http://www.cikloberz...ow.php?id=70651

Kakav biZmismen.
6-7$ na kineskim sajtovima, sa sve postarinom. #-o
  • 0