Jump to content

Fotografije

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
8736 odgovora na ovu temu

#5281 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 23 April 2012 - 04:50 PM

sve zavisi po kojoj ceni bi preprodavao 800000 ili 1500000 din n2:hahaha
  • 0

profilepic.gif

#5282 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 23 April 2012 - 05:15 PM

I da li bi dao oglas ili bi stao ispred te iste prodavnice i okačio cenu 100000 :mrgreen:. U tom slučaju bih ja stao pored njega sa natpisom "ovaj lik je juče ovde kupio ovaj tv za 30000" :mrgreen:

Između redova: moj stav po pitanju je neutralan, jer me roba ne interesuje a i ne tiče me se što neko lošije prođe jer ga mrzi da se raspita. Samo mi se ne sviđa što mnogo branite takvog lika i lepite mu epitet "preduzimljiv" :), po meni sa 300 na 450e na istom mestu nije preduzimljiv već bezobrazan. Samo bih voleo da se u tržišnu jednačinu ubaci jedan stvar - da taj kupac zna da ga je kupio pre dva dana za 300 i da ništa uložio nije. Da vidim da li bi onda uopšte kupio ili bi mu spuštao cenu. Ako bi mu i tada dao 450 onda je sve ok :) ili vredi toliko pa je originalan prodavac ovca, ili je kupac ovca ili ima pare pa ga baš briga... nebitno. Ova tema je tu, uvek u novim postovima, podforum "pomoć pri kupovini" najposećeniji pa ko je i pored toga lenj, izvolte kod preprodavaca :).
  • 0

#5283 sveta344

sveta344
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1673 posts

Postavljeno 23 April 2012 - 06:10 PM

Ja ne znam odakle vama informacija da je bicikl prodat za 450e?Ja samo znam da je prodavan za te pare,a za koliko je otisao nisam bas siguran??Taj bajs je bio na prodaju dobrih pola godine za 400e,pa onda nekih mesec dana za 350e,pa ga niko nije pazario!

Samo bih voleo da se u tržišnu jednačinu ubaci jedan stvar - da taj kupac zna da ga je kupio pre dva dana za 300 i da ništa uložio nije. Da vidim da li bi onda uopšte kupio ili bi mu spuštao cenu. Ako bi mu i tada dao 450 onda je sve ok :) ili vredi toliko pa je originalan prodavac ovca, ili je kupac ovca ili ima pare pa ga baš briga... nebitno.

Sta bi promenilo to sto ti znas nabavnu cenu dela ili bajsa od nekog prodavca,mislis li da bi ti to pomoglo da prodjes jeftinije?Nisam siguran da bi,jer svaki ozbiljan prodavac zna vrednost onoga sto prodaje,a ako ti ne odgovara ti dodji prekjuce pa kupi po povoljnijoj ceni.
Po meni lik je sasvim legitimno investirao svoj novac sa namerom da zaradi,ipak je preuzeo rizik,pa je red i da zaradi.
  • 0

#5284 omega

omega
  • Members
  • 3736 posts

Postavljeno 23 April 2012 - 06:17 PM

A recimo u prodavnici tv 30000 din na akciji, a redovna cena 1000000 din.Zakasnis i nema vise na popustu vec samo po redovnoj ceni.Na koga ces biti besan.Na sebe sto nisi cuo na vreme za akciju ili na nekog sto je kupio 2 kom kako bi ih preprodao ili mu jednostavno treba 2 kom za kucu.

:D :D :D
  • 0

#5285 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5628 posts

Postavljeno 23 April 2012 - 06:28 PM

Ja ne znam odakle vama informacija da je bicikl prodat za 450e?Ja samo znam da je prodavan za te pare,a za koliko je otisao nisam bas siguran??Taj bajs je bio na prodaju dobrih pola godine za 400e,pa onda nekih mesec dana za 350e,pa ga niko nije pazario...

Posto je bila prozivka da je covek pazario bajs sa linka br 1 za 300 i ponudio ga na linku br 2 za 450e klikom na drugi link video sam da je oglas oznacen kao PRODATO te sam stoga zakljucio da je prodat.
Kad god sam spominjao cifru pokusao sam da se ogradim sa verovatno, mozda, npr i sl jer ne znam da li je bilo spustanja cene ili ne. Sa druge strane mozda ga nije kupio ni za 300 vec za manje. Nebitno! Meni je manje bitna je cena, meni je zanimljiva prozivka! Zasto prozivati coveka da je ovakav ili onakav i sto je najzanimljivije predvideti da nece prodati bicikl jer ne vredi 450
(valjda da komsiji crkne sve zivo a ne samo krava) a oglas samo nekoliko sati nakon tog posta oznacen kao PRODATO! Ne shvatam.
Znanje nabavne cene kupca moze samo da dovede do nerviranja. Ovako moguci kupac razmilja da je super prosao jer je mozda bio spreman da 550 za bas tu velicinu u toj boji! Nikad se ne zna :)
  • 0

#5286 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5628 posts

Postavljeno 23 April 2012 - 07:05 PM

kaze Gadjan:
...ili vredi toliko pa je originalan prodavac ovca,
ili je kupac ovca ili ima pare pa ga baš briga... nebitno...

pitam se kako bi se ti osecao da tebe neko ko te ne poznaje tako...opisuje?
Mozda coveku hitno trebale pare,
ko zna kakva ga nevolja snasla
ne daj boze neka bolest (pu, pu, pu) ili sl
a ti odmah po "blagu" :)

NPR:
ukradem (nebitno gde, u NS ili u Nemackoj, Austriji)
bicikl koji kod nas polovan vredi 500 eur
i ponudim ga na berzi za 300
i neko ga kupi za tili čas i sutra preproda za 450
(nebitno, na berzi ili kod komsije)
ko je onda tu veći zloća: lopov ili preprodavac?
Onaj koji je zaradio 300 da ne znamo
ili ovaj koji je zaradio 150 pred nasim ocima?
Koliko mogu da shvatim iz nekih postova ovaj preprodavac je ZLO! da ne moze da bude vece.
  • 0

#5287 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 23 April 2012 - 07:28 PM

Nikoga lično ja ne opisujem, a i ti si sad lepo izmislio hipotetičke situacije :).
Da projektujem situaciju na sebe: mene bi bilo blam da stavim na oglas nešto što sam pre dva dana kupio za 50% manje i to je to. Tako sam iz priče shvatio da je bilo, a Sveta je sad naveo korisne informacije da se ne znaju tačne cene kao i koliko dugo se bajs prodavao tako da se mlati prazna slama, svi imaju neko svoje viđenje i poređenje sa "šta ako" situacijama. Ja oglase ne pratim, pogotovo bicikle, a ovde se napravila slika da je neko brzo ugrabio bicikl pa prekosutra prodao nekom neobaveštenom.

Sta bi promenilo to sto ti znas nabavnu cenu dela ili bajsa od nekog prodavca,mislis li da bi ti to pomoglo da prodjes jeftinije?Nisam siguran da bi,jer svaki ozbiljan prodavac zna vrednost onoga sto prodaje,a ako ti ne odgovara ti dodji prekjuce pa kupi po povoljnijoj ceni.
Po meni lik je sasvim legitimno investirao svoj novac sa namerom da zaradi,ipak je preuzeo rizik,pa je red i da zaradi.

Meni bi promenulo, ne bih kupio sigurno, i gotovo. Oko cene ne bi promenulo, jer se nikad ne cenjkam, kupim po ceni koja je navedena ako mi odgovara.
Za rizik ze ne slažem, barem meni je i 50 evra realno za to, ovako se samo osmehnem, podseti me na one oglase "ako sutra ne ode povećavam cenu" :)
  • 0

#5288 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5628 posts

Postavljeno 23 April 2012 - 08:00 PM

kaze Gadjan: Nikoga lično ja ne opisujem...a ovde se napravila slika da je neko brzo ugrabio bicikl pa prekosutra prodao nekom neobaveštenom.
opet nikoga ne opisujes licno,
samo onako, generalno: neobavesten?!?!
Mozda neobavesteni samo nije bio dovoljno brz?
A mozda je dovoljno dobro obavesten da za tih
450eur pazari bajk koji vredi mozda i celih 750?

Ono sto je veoma realno u mojim hipotetickim situacijama
je dobra mera negativnih emocija usmerena ka "preprodavcu".
A cini mi se da je u pitanju samo ljubomora :)
  • 0

#5289 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 23 April 2012 - 08:08 PM

Pa istina boli,a ko ne iskoristi priliku posle mu zao.Jedna sansa je cudo.....
  • 0
puno znoja,malo krvi

#5290 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 23 April 2012 - 08:51 PM

Kako sad 750 :mrgreen: kad je Sveta rekao da je stojao na berzi sa cenom 350. Opet si izmislio situaciju koja ti odgovara :).

Ono sto je veoma realno u mojim hipotetickim situacijama
je dobra mera negativnih emocija usmerena ka "preprodavcu".

Ako misliš na mene lično mnogo si omašio, mene takav bicikl ne zanima, ne bih ga kupio ni za 300. Ako misliš ljubomora jer je prodavac zaradio, ne bih se bavio prodajom nikad :), niti bilo kakvim sličnim poslom s raznim ljudima gde trebaju živci.
  • 0

#5291 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5628 posts

Postavljeno 23 April 2012 - 09:28 PM

Kako sad 750 :mrgreen: kad je Sveta rekao da je stojao na berzi sa cenom 350. Opet si izmislio situaciju koja ti odgovara :).

Ako misliš na mene lično mnogo si omašio, mene takav bicikl ne zanima, ne bih ga kupio ni za 300. Ako misliš ljubomora jer je prodavac zaradio, ne bih se bavio prodajom nikad :), niti bilo kakvim sličnim poslom s raznim ljudima gde trebaju živci.

Ma jok bre, nisam mislio na tebe
jer nisam primetio da si ostavio takav post. :)
Ali mi se cini da je bilo "ljuboromnih" postova,
u fazonu: bas je neki, kupio je bajs za 300
koji sam ja gledao i premisljao se oce-kak-nece-kaki
a prodao za 450 a bilo bi u redu da ga je prodao za 350 i sl.

Mislim da je nebitno koja cena stoji
vec mi se ucinilo da na oglasu sa vecom cenom stojim PRODATO!

A situacije ne izmisljam da "meni odgovaraju" vec da
"ne odgovaraju" misljenjima za koja smatram da nisu preterano primerena,
tj. pokusavam sa da sagledam situaciju sa neke druge strane.
Sve sto je mi poznato o datim transakcijama sam ubacio u scenario
a ono sto nije poznato sam izmislio samo da pokazem da ne mora
prvi prodavac ili poslednji kupac odmah da se okarakterise kao "ovca"
(kao sto si ti uradio) narocito ne uz toliko malo poznatih faktora.
Al, kako kazu, ima gi razni!
  • 0

#5292 sbriumsobriae

sbriumsobriae
  • Members
  • PipPipPip
  • 75 posts

Postavljeno 23 April 2012 - 10:33 PM

ovo je bre pravi prodavac. u startu ti kaže koliko će da se ugradi http://www.kupujempr... ... id=5819163
  • 0

#5293 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 24 April 2012 - 11:16 PM

u slucaju da nekom treba ACIN br telefona :mrgreen: 064 29 68 213
  • 0
puno znoja,malo krvi

#5294 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 26 April 2012 - 01:27 PM

Pričalo se o "samo malo" polupanim kacigama...

Najžalosnije je što će neko ko ne zna šta radi nazvati prodavca, ovaj će mu spustiti na 20€ i kupac će po sistemu "ma zalepiću a i upola cene je" kupiti i biće uveren da mu je glava sigurna.

nemoj posle da bude: "šta sam ja reko" :mrgreen: ili #-o
  • 0

profilepic.gif

#5295 spaske

spaske
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 836 posts
  • LocationBor, Srbija.

Postavljeno 26 April 2012 - 02:00 PM

Vidiš da se i ove kacige prodaju, samo svaka čast onom ko ih kupuje.
  • 0

#5296 dennnic

dennnic
  • Members
  • PipPip
  • 43 posts
  • LocationBacka Topola

Postavljeno 27 April 2012 - 10:57 AM

http://www.cikloberz...ow.php?id=38006

Sta vi mislite? Garant titanijumske za tu cenu! :D :D
  • 0

#5297 pochetnik

pochetnik
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 324 posts
  • LocationČAČAK,Srbija

Postavljeno 27 April 2012 - 11:17 AM

Drugar je polomio kuku menjača na GT,na samom početku sezone.
mesec dana smo vozili bez njega,krizirao je ko narkoman,na sve strane jurio odgovarajuću kuku,probao nekoliko sa drugih bajkova,i nije našao odgovarajuću.Na kraju je kod nekog majstora,rođaka,na glodalici nabudžio kakvu takvu,i sav srećan vrti,vrti,vrti...
Naravoučenije:Kad je frka dao bi i 20 e,pitaj obližnjeg narkomana :D
  • 0

#5298 dennnic

dennnic
  • Members
  • PipPip
  • 43 posts
  • LocationBacka Topola

Postavljeno 27 April 2012 - 11:30 AM

Nista mi ne govori... Meni se moja stara kuka iskrivila prilikom pada prosle godine. Uzeo sam u Capriolu novu, istu kao iz linka u prethodnom postu, ali za smesne parice, oko 300 dinara.
Jedino sto je muka bila posle, 4 sata seckanja i turpijanja dok nije leglo sve na svoje mesto. :(

Ali 10e za kuku, koja mozda nece ni odgovarati... sto je puno, puno je!
  • 0

#5299 pochetnik

pochetnik
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 324 posts
  • LocationČAČAK,Srbija

Postavljeno 27 April 2012 - 11:47 AM

poenta je da roba vredi onoliko koliko je neko spreman da plati za nju
Možda postoji neko ko bi dao 10 e za tu kuku,kukala mu majka
Svi znamo koliko parče obrađenog čelika može da košta,ali...
  • 0

#5300 zare

zare
  • Members
  • 4324 posts

Postavljeno 27 April 2012 - 12:52 PM

http://www.cikloberz...ow.php?id=36101
Ipak ima nade za ovog tipa. Trebalo mu je godinu dana da ukapira da niko nece da plati nebuloznu cenu koju je trazio. Valjda ce do kraja sezeone shvatiti da moze samo da ih pokloni i to ako neko bude hteo da primi "poklon" ;).
  • 0
.

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika