Jump to content

Photo

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Please log in to reply
8736 replies to this topic

#5261 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 21 April 2012 - 11:43 PM

Mislim da takvom coveku,
koji zna da prepozna priliku i zna da je iskoristi,
treba dati da vodi neki ozbiljan posao
a ne da bude predmet pljuvanja ovde!

Da ovo jeste buvljak, jeste
da svako može da pljune ili baci opušak gde oće, može
a s obzirom da ja tu ne mogu ništa baš da promenim ne vredi mi ni da se bunim ili sekiram nešto mnogo 8)
ali da takvima treba "dati ozbiljan posao" tu se grdno varaš, takvih je oko nas mnoooogo, zato nam je i hrana najskuplja u okruženju, gorivo isto, telefonske usluge i internet su skuplji nego u sloveniji a 20 puta sporiji, pa ja zapravo ne znam šta je kod nas jeftinije !!! Sve zbog takvih "preduzimljivih" ljudova koji "znaju da prepoznaju priliku" [-X
  • 0

profilepic.gif

#5262 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 22 April 2012 - 12:09 AM

ali da takvima treba "dati ozbiljan posao" tu se grdno varaš, takvih je oko nas mnoooogo, zato nam je i hrana najskuplja u okruženju, gorivo isto, telefonske usluge i internet su skuplji nego u sloveniji a 20 puta sporiji, pa ja zapravo ne znam šta je kod nas jeftinije !!! Sve zbog takvih "preduzimljivih" ljudova koji "znaju da prepoznaju priliku" [-X

Gresis u jednom sitnom detalju.Razlog zbog koga je tebi ovde skuplja hrana, internet, itd nije u postojanju ljudi koji primete priliku za zaradu, vec upravo zbog toga sto ih nema.Ono cega ima jesu kartelske siledzije, a ta druzina je od moguce sposobnosti koja se nazire kod ovog lika jedno dve svetlosne godine iza, ali na zalost po zaradi podjednako ispred.Ti ljudi nisu prepoznali priliku, vec su je sami nametnuli drugima metodom grube sile, te im uskratili izbor, i tu situaciju nizom perfidnih korpucionaskih metoda drze i dan danas.Trgovina je legitimna profesija, a postoji sam bog zna koliko stvari koje si do sada u miru i sreci kupio po ceni koja je visestruko veca od nabavne :)
  • 0
Postavljena slika

#5263 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5628 posts

Posted 22 April 2012 - 12:45 AM

...ali da takvima treba "dati ozbiljan posao" tu se grdno varaš, takvih je oko nas mnoooogo, zato nam je i hrana najskuplja u okruženju, gorivo isto, telefonske usluge i internet su skuplji nego u sloveniji a 20 puta sporiji, pa ja zapravo ne znam šta je kod nas jeftinije !!! Sve zbog takvih "preduzimljivih" ljudova koji "znaju da prepoznaju priliku" [-X

Iako se varam imam pravo na misljenje. A opet, mozda se ti varas?
Ne znam kakvi su to "takvi" na koje ti mislis
ja samo znam da je covek pazario bajs za 300 EUR
i za 2 dana ga prodao za 450 EUR,
i da smo, medju svim ostalim korisnicima berze,
i ti i ja imali istu priliku da zaradimo 150 EUR
i da je nismo iskoristili.
Nisam siguran da na trzistima pomenutih proizvoda
svi zainteresovani imaju takve prilike.
Misljenja sam da su pravila malo drugacije napisana, nazalost!

Stoga zelim da proverim da ti zaista smatras da na "nasoj" berzi i
na domacem trzistu hrane, goriva, telekom i internet usluga
vladaju ista pravila pa ih stoga poredis?
Voleo bih da znam ko je ovde nekoga pitao "koliki je moj deo",
mislim osim "preduzetnika" iz Despotovca (ili odakle je vec)?
Ja sam nesto malo i kupovao i prodavao na berzi
pa mi se niko nije ni "čipio" ni "ugrđivao".

Zaista se ne opterecujem prilikama u Sloveniji
ali ne verujem da su trzista pomenutih roba
ovde i tamo ista pa cak ni slicna. Ipak su oni
kao deo trule Evrope pred skorim raspadom.

Mani se cini da ti jednostavno preslikavas svoje (negativne) emocije
prema nekome ko je zaradio bez obzira na koji nacin je dosao do toga
da bude u prilici da zaradi?
A priznajem da se mozda, kako si vec rekao,i tu grdno varam.
  • 0

#5264 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 22 April 2012 - 01:31 AM

nema tu neke razlike po meni, jedina razlika je u stadijumu razvoja biznisa, u početnom stadijumu oslanjaš se na "dobrovoljnost" ljudi da ti svesno ili nesvesno omoguće veliku zaradu, nemaš sredstva prinude a kad se stekne iskustvo, sredstva, načini i veze (debele) onda dobiješ mogućnost da jednostrano (uskraćujući "kupcima" mogućnost izbora) sprovedeš svoje ideje opet zarad velike zarade...

Ignorance is bliss :mrgreen:

@IgorN
ma nisam ja mislio da ti nemaš pravo na mišljenje, ono za "pljuvanje" i opušak to je bio komentar za globalno stanje oglasa na berzi, nema veze s tobom (samo što to nisam nekako naglasio) a ono ispod je komentar na tvoj komentar :lol:
Možda je prilika postojala za sve ali ja je sigurno ne bi iskoristio u tolikom smislu, i to iz moralnih razloga, ja sam ovde više hobija a ne zbog profita tako da mi varijanta da preneseš proizvod sa jedne tezge na drugu i uzmeš za to 50% jednostavno zvuči pogrešno što opet ne znači da je u stvarnosti to "pogrešno" ili da tako nešto ne treba raditi isl. već da se ja lično ne slažem s tim.
Ja bi recimo uzeo max 50€ ali bi se pre toga potrudio da sredim taj bajs do najsitnijeg šrafa, da možeš da se ogledaš u kaseti, meni lično bi tako bila mirana savest da sam taj novac zaradio...
(kako ono ide: dodatna vrednost= vrednost uloženog rada + vrednost novouloženih sredstava/delova tako nekako :wink: )

Mani se cini da ti jednostavno preslikavas svoje (negativne) emocije
prema nekome ko je zaradio bez obzira na koji nacin je dosao do toga

A nije, čini ti se, što kažu meni ni iz džepa ni u džep, da je tu u pitanju neka prevara, da je neko nekome nešto slagao zarad profita onda bi uključio emocije, možda bi bio ljut zbog toga a možda i ne bi, ko zna, ali ovako sam skroz indiferentan. Pitanje je koliko je to dobro, koliko se treba mešati u neke stvari, da li upozoriti "žrtvu" da joj pada kofa s vodom na glavu ili samo gledati kako se to dešava jer ipak, ko mu je kriv što nije gledao gde ide... Sve to na kraju zavisi od ličnog iskustva, pada kiše, povezeš stoperku a ona ti ukrade upaljač iz auta -> više nećeš uzimati stopere ni kad si sam u autu, ponudiš bakici ruku da lakše pređe ulicu a ona te napiši šta misliš da ima 200 godina i da ne može sama -> više nećeš pomoći nikom starijem pa nek se sruši na sred pešačkog...

Uglavnom, više mi se sviđa ova tema kad se okače dva linka, jedan od prodavca sa berze sa većom cenom i drugi do prodavnice sa nižom cenom :D ova nova filozofija nije u skladu sa mojom -> ODMARANJE & prelistavanje berze :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#5265 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 22 April 2012 - 02:16 AM

nema tu neke razlike po meni, jedina razlika je u stadijumu razvoja biznisa, u početnom stadijumu oslanjaš se na "dobrovoljnost" ljudi da ti svesno ili nesvesno omoguće veliku zaradu, nemaš sredstva prinude a kad se stekne iskustvo, sredstva, načini i veze (debele) onda dobiješ mogućnost da jednostrano (uskraćujući "kupcima" mogućnost izbora) sprovedeš svoje ideje opet zarad velike zarade...

Ako poredis bas konkretne biznise, ovaj biciklisticki nikada nece biti u stanju da ti bilo sta namece.Barem ne na ovom trzistu.Sa druge strane imas monopole koji imaju precutnu podrsku drzave.To jednostavno nisu stvari za poredjenje.

Ja bi recimo uzeo max 50€ ali bi se pre toga potrudio da sredim taj bajs do najsitnijeg šrafa, da možeš da se ogledaš u kaseti, meni lično bi tako bila mirana savest da sam taj novac zaradio...

Jako dobra stvar je sto novac zelis da zaradis.Danas to nekako nije vise IN :D A losa stvar je sto mislis da je moralno ispravno da rintas za sitnu lovu.To nema veze sa moralom, to je promaseno samo po sebi. Ako hoces bicikl da doteras do poslednjeg detalja daklem rastavljanje svega, ciscenje sastavljanje i zamena svega loseg, kao (pretpostavljam) neuigranom mehanicaru tebi ce trebati recimo dva radna vremena.To znaci 25e bruto dnevnice, a to znaci da si finsnasijki nahebo :) Samounistavanje nije moralno ni po kom osnovu, a sve sto bi postigao jeste da bi svojim vremenom i radom finansirao drugoga ...
  • 0
Postavljena slika

#5266 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 22 April 2012 - 10:37 AM

Samounistavanje nije moralno ni po kom osnovu, a sve sto bi postigao jeste da bi svojim vremenom i radom finansirao drugoga ...

Mudro zboriš sinak, ovaj, mudrooo zboriš :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#5267 omega

omega
  • Members
  • 3736 posts

Posted 22 April 2012 - 02:02 PM

Bogami, vidim da ovde ima veoma elokventnih ljudi spremnih da u svakom momentu brane svoje stavove...posteno nema sta...ali od tih ljudi koji uvek prepoznaju priliku pa ih to svrstava u sposobne ljude koji umeju da zarade dok mi ostali ne, malo mi je muka pogotovo kad ne mozes od njih da stignes glupu pedalu da kupis a da se oni tu ne ubace...ako oni imaju legitimno pravo da se ugradjuju, spavaju na oglasima da bi nesto prvi ugrabili od ljudi koji prodaju svoju stvar a ne trguju, pri tom nesto zaista rade bezobrazno i bezobzirno, onda imam i ja pravo da sve pokusam da bih se od njih odbranio i da pritom racunam na kolege bicikliste...zar ne? A ako ovde ima ljubitelja liberalne ekonomije (koja je sahranila sve zivo) onda se izvinjavam...
  • 0

#5268 zare

zare
  • Members
  • 4324 posts

Posted 22 April 2012 - 02:19 PM

Dobro i sta sada predlazes? Da se organizujemo pa pokupujemo sve sto je jeftino, da to stoji negde mesecima dok nam ne zatreba pa da onda "kupujemo" po povoljnim cenama od pre par meseci??

Mlad preprodavac prodaje neke bajseve i odemo da vidimo sta ima. On sav ponosan pokazuje neki besan MTB placen 1300-1400 evra ali kuka na drugog preprodavca od koga je kupio taj bajs jer je saznao da ga je taj platio 700 evra.
Posto je meni do MTB-a stalo koliko i do motokultivatora :mrgreen: pa nemam pojma o cenama pitam ga koliko realno kosta taj bajs. "Ma platio bih ja i dosta vise nego je on zaradio 600 evra na njemu" #-o .
Koliko vidim i ovde se zadnjih par dana radi o tome. Mnogo je bitnije koliko je neko zaradio nego da li smo mi to kupili za realnu cenu ili ispod nje.
  • 0
.

#5269 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Posted 22 April 2012 - 02:22 PM

Ja nisam trgovac ali kad mi nesto treba takodje spavam na oglasima.I tako sam sklopio bajs za 350 eura sa malte ne novim delovima.U pianju je ovaj bajs download/file.php?id=9088&mode=view.A prosle godine sam kupio sram x9 shiftere za 25 eura skinuti sa novog bajsa.Da nisam spavao na oglasima sipak bi kupio 8)
  • 0
puno znoja,malo krvi

#5270 sbriumsobriae

sbriumsobriae
  • Members
  • PipPipPip
  • 75 posts

Posted 22 April 2012 - 02:34 PM

http://www.cikloberza.com/show.php?id=68103
gle sad kad se pojavi ovaj prekosutra za 300!!!!

Evo, ako ti je žao što se tako brzo prodao, možeš ga pazariti od mene za 300, još ga nisam poslao. :)
  • 0

#5271 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 22 April 2012 - 02:50 PM

ali od tih ljudi koji uvek prepoznaju priliku pa ih to svrstava u sposobne ljude koji umeju da zarade dok mi ostali ne

A ti bi da ostvaris bogom dano pravo da kupis nesto dzabe? :)

Jbg evo ugledaj se na mene, ja u zivotu preko berze nista nisam kupio, takodje nista nisam ni prodao :) Odes lepo u radnju calnes lovu pa vozis ono za koliko imas.Cist racun, pracen dugom i trajnom ljubavlju, plus nema kuknjave da te je neko pretako ili zavrnuo.

Eventualni manjak love moras necim kompenzovati.U toj situaciji, ako ti je bas stalo naravno da ces spavati nad oglasima, preganjati se sa prodavcima i izlagati riziku.Valjda ne ocekujes da ces vrednu stvar kupiti za male pare uz besplatnu isporuku u krevet?
  • 0
Postavljena slika

#5272 omega

omega
  • Members
  • 3736 posts

Posted 22 April 2012 - 03:51 PM

Postujem vase stavove i povlacim se, naime u manjini sam...iako se ne slazem sa njima ali sta da se radi...
  • 0

#5273 zare

zare
  • Members
  • 4324 posts

Posted 22 April 2012 - 03:58 PM

Daleko od toga da se ja ne slazem sa tobom. Ali ne ocekujes valjda da nesto sto je jeftino stoji na oglasima mesecima sve dok tebi ne zatreba da ga kupis.
Kao sto Vorda rece, ako ti nesto treba moras da gledas oglase uvak kada imas vremena pa 5 x vise od toga :D . Ni sam ne znam koliko puta se desilo da mi se nesto proda ispred nosa. Od celih bicikala pa do najobicnijih gluposti kojih nigde nema kada su ti potrebne.
  • 0
.

#5274 sbriumsobriae

sbriumsobriae
  • Members
  • PipPipPip
  • 75 posts

Posted 23 April 2012 - 12:19 AM

Jel video neko odakle je Coa ovaj pokupio? Zanima me kolko košta u originalu http://www.cikloberz...ow.php?id=68240
  • 0

#5275 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 23 April 2012 - 07:15 AM

Jel video neko odakle je Coa ovaj pokupio? Zanima me kolko košta u originalu http://www.cikloberz...ow.php?id=68240

Naravno, sa mesta gde pokupi najviše oglasa, limunda...
  • 0

profilepic.gif

#5276 spaske

spaske
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 836 posts
  • LocationBor, Srbija.

Posted 23 April 2012 - 07:19 AM

Ipak treba proceniti koliku će cenu da dostigne, e to je osećaj za bizmis #-o
  • 0

#5277 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 23 April 2012 - 07:24 AM

also: http://www.limundo.c... ... KA/5056011
  • 0

profilepic.gif

#5278 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5628 posts

Posted 23 April 2012 - 07:40 AM

Postujem vase stavove i povlacim se, naime u manjini sam...iako se ne slazem sa njima ali sta da se radi...

Nema veze sto si u manjini, (ako si dobro naoruzan!)
koliko sam primetio svi postuju tvoje stavove iako se ne slazu sa njima
ali iznose svoje mišljenje da su takva ocekivanja nerealna.
Nekad je berza mozda i bila mesto gde se "skupljaju" dvotočkašisti
i gde mogu da pazare nesto za pristupacnije novce nego inače
i od nekoga ko je to nesto i koristio i zna sta i zasto prodaje.
Ali trziste ima svoje zakonitosti...i stigli smo do mesta gde smo danas.
Mislim da to nije ni dobro a ni loše, već je jednostavno tako kako jeste.
Neki ljudu Berzu shvataju kao trgovinu medju biciklistima
a neki shvataju kao priliku da zarade novac.
Koliko vidim domacin (ciklo) to dozvoljava: Kraj priče.

Pre nekog vremena sam gledao sam onaj hrvatski sajt...
ne mogu da se setim kako se zove...
(imali su neki tekst od dolasku na RedBull u BGD)
i tamo sam procitao da postoje neka ogranicenja
mislim da mogu da se oglasavaju iskljucivo korisceni delovi, ili tako nesto
Nema novo, nema "commerce", nema garderobe i sl.
Na "nasoj" Berzi su (još) svi dobrodosli, i to je tako.
Druga je prica kako bih ja (ili bi ti) voleo da to bude :)

Vezano za "coveka koji prepoznaje priliku"
milsim da treba imati neke kvalitete
(znanje, hrabrost, finansije, brzinu pa makar i samo SREĆU!!!)
da na slobodnom trzistu kao sto je Berza
pazari bicikl i da se (dva dana) kasnije proda (na istom mestu)
i uz ne znam tacno koliku (recimo 50%) zaradu!
U tom smislu, ljudima takvih kvaliteta, mislim da treba dati prilku,
nasuprot "preduzetniku" iz Despotovca,
koji je po mom misljenju
pravi primer "lova u mutnom". Užas!

S tom razlikom da je onog prvog neko opljuvao a ovom drugom se ne moze do-akati!
Ta razlika je ono sto me navelo da "branim" "coveka koji prepoznaje priliku".
  • 0

#5279 omega

omega
  • Members
  • 3736 posts

Posted 23 April 2012 - 03:07 PM

Nema veze sto si u manjini, (ako si dobro naoruzan!)
koliko sam primetio svi postuju tvoje stavove iako se ne slazu sa njima
ali iznose svoje mišljenje da su takva ocekivanja nerealna.
Nekad je berza mozda i bila mesto gde se "skupljaju" dvotočkašisti
i gde mogu da pazare nesto za pristupacnije novce nego inače
i od nekoga ko je to nesto i koristio i zna sta i zasto prodaje.
Ali trziste ima svoje zakonitosti...i stigli smo do mesta gde smo danas.
Mislim da to nije ni dobro a ni loše, već je jednostavno tako kako jeste.
Neki ljudu Berzu shvataju kao trgovinu medju biciklistima
a neki shvataju kao priliku da zarade novac.
Koliko vidim domacin (ciklo) to dozvoljava: Kraj priče.

Pre nekog vremena sam gledao sam onaj hrvatski sajt...
ne mogu da se setim kako se zove...
(imali su neki tekst od dolasku na RedBull u BGD)
i tamo sam procitao da postoje neka ogranicenja
mislim da mogu da se oglasavaju iskljucivo korisceni delovi, ili tako nesto
Nema novo, nema "commerce", nema garderobe i sl.
Na "nasoj" Berzi su (još) svi dobrodosli, i to je tako.
Druga je prica kako bih ja (ili bi ti) voleo da to bude :)

Vezano za "coveka koji prepoznaje priliku"
milsim da treba imati neke kvalitete
(znanje, hrabrost, finansije, brzinu pa makar i samo SREĆU!!!)
da na slobodnom trzistu kao sto je Berza
pazari bicikl i da se (dva dana) kasnije proda (na istom mestu)
i uz ne znam tacno koliku (recimo 50%) zaradu!
U tom smislu, ljudima takvih kvaliteta, mislim da treba dati prilku,
nasuprot "preduzetniku" iz Despotovca,
koji je po mom misljenju
pravi primer "lova u mutnom". Užas!

S tom razlikom da je onog prvog neko opljuvao a ovom drugom se ne moze do-akati!
Ta razlika je ono sto me navelo da "branim" "coveka koji prepoznaje priliku".

Hm...ako posmatramo iz tog ugla spretnih biznismena, onda u redu...ali postoji i ugao ljudi koji su konstantno u prilici da nesto plate skuplje nego sto bi trebalo odnosno mogli bi da plate nesto bez da finansiraju i posrednika....zasto im ne pomoci pravovremenom informacijom...pogledajmo samo koliko ima oglasa na sajtu koji stoje tu dugo vremena,a neko bi mogao da te biciklove vozi :D :D :D a ne vozi ih samo zato jer su u rukama preprodavaca...neka oni rade svoj posao ali neka se i mi ispomazemo :D :D :D
  • 0

#5280 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Posted 23 April 2012 - 04:36 PM

A recimo u prodavnici tv 30000 din na akciji, a redovna cena 1000000 din.Zakasnis i nema vise na popustu vec samo po redovnoj ceni.Na koga ces biti besan.Na sebe sto nisi cuo na vreme za akciju ili na nekog sto je kupio 2 kom kako bi ih preprodao ili mu jednostavno treba 2 kom za kucu.
  • 0
puno znoja,malo krvi

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users