Jump to content

Fotografije

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
8736 odgovora na ovu temu

#4921 zare

zare
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4324 posts

Postavljeno 26 February 2012 - 12:24 PM

Znajuci za koje cifre neki preprodavci kupuju bicikle a za koje ih prodaju veruj mi da to tek nema veze sa zdravim razumom :mrgreen: :mrgreen: .
  • 0
.

#4922 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 26 February 2012 - 12:58 PM

He he, dva puta sam u istoj rečenici napisao "izgleda jako moćno" :mrgreen:
Uglavnom uspeo sam da nađem prvobitnog prodavca, (setio sam se da sam pre neki dan video njegov oglas) jedva sam ga pronašao i to na 16-17 strani, katastrofa a oglas bio pre 3 dana (dok sam ručao evo cela nova stranica oglasa!!!) ... Evo ga http://www.cikloberz...?member_Id=1393 baš mi dođe da ga nazovem i pitam pošto je prodao rokija...

Znajuci za koje cifre neki preprodavci kupuju bicikle a za koje ih prodaju veruj mi da to tek nema veze sa zdravim razumom :mrgreen: :mrgreen: .

to je verovatno posledica okruženja u kojem živimo, sve je manje onih koji se ovde biciklima bave iz zadovoljstva i sa razumnom zaradom a sve više onih što su gladni za parama...
  • 0

profilepic.gif

#4923 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 26 February 2012 - 01:23 PM

to je verovatno posledica okruženja u kojem živimo, sve je manje onih koji se ovde biciklima bave iz zadovoljstva i sa razumnom zaradom a sve više onih što su gladni za parama...

Pokusaj danas da zivis tokom cele godine iskljucivo od prodaje/servisiranja bicikala na bilo koji nacin (sa ili bez zadovoljstva), pa ces uvideti koliko gresis. Ti tom nekom serviseru/prodavcu/preprodavcu prakticno preporucujes da uziva tako se ce drugma svojim radom finansirati hobi.To je recept za licni bankrot.

BTW od posla se zivi, te se tezi efikasnosti, daklem realno ostvarljiv maximum love po jedinici vremena.
  • 0
Postavljena slika

#4924 sveta344

sveta344
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1673 posts

Postavljeno 26 February 2012 - 01:37 PM

Ako covek hoce da proda npr. XT shadow zadnji menjac,staviće cenu od 30 do 40 eura.
E sad,može da stavi i 150e,ali ga to ne čini lukavim prodavcem,već glupim.
  • 0

#4925 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 26 February 2012 - 01:46 PM

Pa upravo iz razloga što znam da od servisiranja "nema leba" iako se time ne bavim, i kako bi ipak napravio razliku između onoga što je OK i onoga je n2:loony rekao sam :

iz zadovoljstva i sa razumnom zaradom

. Ja uvek rado prihvatam nove ideje ali ta da kupiš nešto za 700€ a da ga prodaješ za ~1250€ (a to je 550€ razlike) nekako mi nejde u glavu i još kao šlag na tortu napomena kako si uštedeo 200 evrića što si kupio ceo bajs a ne u delovima!!!
P.S. Ja sam samo napisao da znam koliko je taj bajs cenio prvi pre/prodavac (inače čovek je sasvim ok lik, ima malo veće cene ali se može pričati s njim) a samu referencu na oglas nisam ja stavio u ovu temu...
  • 0

profilepic.gif

#4926 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 26 February 2012 - 01:49 PM

E sad,može da stavi i 150e,ali ga to ne čini lukavim prodavcem,već glupim.

Diskutabilno. Ako ga okaci na berzu sa tom cenom i ceka mesecima bezuspesno, onda da, svakako neposoban prodavac je u pitanju.Medjutim ukoliko mu slucajno natrci talenat, i on uspesno primeti njegov dar te mu zavalja menjac za 150e, e onda je The Trgovcina :)

Ja uvek rado prihvatam nove ideje ali ta da kupiš nešto za 700€ a da ga prodaješ za ~1250€ (a to je 550€ razlike) nekako mi nejde u glavu i još kao šlag na tortu napomena kako si uštedeo 200 evriša što si kupio ceo bajs a ne u delovima!!!

Elem cena se gradi obrnuto, gledas to sto imas da zavaljas po realno ostvarljivom maximumu. Ako je on recimo 1000e, onda toliko trazis.Da li si ga nabavio za 700e ili 100 nije bitno.Naravno da je bolje ukoliko si ga nabavio za najnizu mogucu cenu.

BTW jedina razumna zarada je ona koja je najveca moguca, a da ti pri tome srednjorocno ne ugrozava poslovanje.
  • 0
Postavljena slika

#4927 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 26 February 2012 - 02:29 PM

Nekako postaje pravilo da se i oni trgovci (pričam o likovima koji se time ozbiljno bave), a koji krenu sa razumnim, čak i realno niskim cenama, malo po malo "izbezobraze", pa krenu da mrdaju nagore. E tu je pitanje, koliko ko ima smisla za trgovinu, a koliko nezajažljivosti.
  • 0
"Nesposobni su jedino sposobni da onesposobe sposobne"

#4928 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 26 February 2012 - 03:50 PM

Najvažnije od svega, čovek koji ga je prvobitno prodavao, ponudio mi ga je po ceni od 700€(nisam bio sam tako da imam svedoka za ovu cenu ko mi ne veruje...) a nije da se ne razume u robu koju prodaje, tad je imao u ponudi jedno 15-20 bajseva, i većina je bila extra stanje...
.

450e je prvobitna cena tog bajsa,realno on vredi oko 700-800e.
Namena bajsa je takva da ce ga tesko prodati upucenim ljudima.A onim neupucenim nije toliko atraktivan da bi istovarili toliku lovu za njega.
Sad ocekujem razne pretumbacije u setovima i cenama kod ovog bajsa,ali ce se na kraju ispostaviti kao razocarenje za prodavca.
  • 0

#4929 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 26 February 2012 - 04:09 PM

Namena bajsa je takva da ce ga tesko prodati upucenim ljudima.

Nikad se ne zna, možda naiđe neko kome pogled iz dnevne sobe izgleda ovako:
:mrgreen:
Postavljena slika
  • 0

profilepic.gif

#4930 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 26 February 2012 - 04:15 PM

Eee,veruj mi da bih sutra prihvatio ovakav pogled,a i nacin zivota je mnogo zdraviji u svakom pogledu.
Samo sto je i tamo dosao internet,danas i seljaci lajkuju :D
  • 0

#4931 Djera

Djera
  • Members
  • PipPip
  • 47 posts

Postavljeno 27 February 2012 - 09:30 AM

Vidim da ovaj lik prodaje dosta stvari na cikloberzi, ali stavljane lazne tezine mislim,.... Tockovi WH-RS10 = 1680 grama ???

http://cikloberza.co...ow.php?id=62455
  • 0

#4932 zare

zare
  • Members
  • 4324 posts

Postavljeno 27 February 2012 - 02:49 PM

Sta ce covek, zagubilo se negde 400 grama. Plus zatvaraci :mrgreen: :mrgreen: .

Nego meni idu na zivce oni koji stave "tezina: fabricka". Ne da su nam rekli nego...
http://www.cikloberz...ow.php?id=62034
  • 0
.

#4933 Djera

Djera
  • Members
  • PipPip
  • 47 posts

Postavljeno 27 February 2012 - 03:13 PM

ma to "fabrička" mi je sasvim ok naspram lažne težine. Čovjek ne zna koja je težina pa napiše fabrička, ti potražiš na net i to je to (mada je to posao onoga ko prodaje)
Ali kad neko stavi težinu manju ili još kad neko okači neku čeličanu i napise 8 kg :roll:
  • 0

#4934 zare

zare
  • Members
  • 4324 posts

Postavljeno 27 February 2012 - 03:47 PM

Jedno prakticno pitanje. Nije vezano za bicikle i delove za bicikle ali moze da bude.

Drug je narucio neki deo za komp ali mu je prodavac "sumnjiv", da ne ulazimo u pricu zbog cega. Vec je bilo slucajeva da na jednom velikom sajtu za trgovinu "prodavci" posalju ono sto niste kupili. Sto se na zalost moze desiti i na nasim oglasima.
Da li postoji neki nacin (pravne) zastite kada vec "kupite" i platite nesto sto niste ni narucili vec vam prodavac spakuje i posalje bilo sta? Posebno sto sada kurirske sluzbe vise ne dozvoljavaju otvaranje paketa.

Pretpostavljam da nema nacina da se spasete od takve prevare ali bolje da pitam.
  • 0
.

#4935 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 27 February 2012 - 04:00 PM

U prevodu: "fabrička" težina = nemam pojma a previše sam lenj da merim ili tražim po netu...

A što se tiče HW delova, kratak odgovor = NE.
Ni jedan domači sajt nema adekvatan sistem zaštite kupca da ne pričamo o papirnim oglasima, tamo imaš i napomenu da izdavač ne snosi nikakvu odgovornost tako da (ako je u pitanju limundo) možeš da daš tj. tvoj drugar, prodavcu negativnu i da nađe utehu u tome :D
Dobar recept: sumnjiv prodava + plaćanje unapred = za izbegavanje. Ništa nije toliko hitno i toliko retko da ne bi mogao da pronađe drugu/sigurniju varijantu...
  • 0

profilepic.gif

#4936 Wolf87

Wolf87
  • Members
  • PipPip
  • 63 posts

Postavljeno 27 February 2012 - 05:54 PM

Ukoliko planira kupovinu polovnog HW preporucujem mu Benchmark forum.Tamo postoje dve vrste oglasa,u jednoj sekciji oglase mogu da postavljaju samo stari clanovi(minimum 6 meseci na forumu i odredjeni broj poruka) i druga sekcija gde mogu da postuju i ljudi sa 0 poruka i 0 dana na forumu.Deo gde postuju stari clanovi je prilicno siguran,ja sam ceo racunar svojevremeno uzeo tamo i nikakvih problema nije bilo.
  • 0

#4937 Djera

Djera
  • Members
  • PipPip
  • 47 posts

Postavljeno 27 February 2012 - 07:02 PM

Polovan HW izbjegavajte u siroko, a naročito grafičke karte!

da se vratimo na biciklizam.
Jednom je jedan lik došao kod druga sa "carbon" . Neki lik je ram obložio karbon foliom i zavaio ga momku kao da je karbonski a pritom mu rekao da je teži približno 8 kg. E sad, kad ga je drug izvagao pred momkom, biciklo je težilo 12 kg :)

Biciklo je plaćeno nešto mnooogo, ne znam sad tačnu cifru,
Mislim, šta su ljudi spremni da prodaju, ali boga mi i da kupe.
  • 0

#4938 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 27 February 2012 - 07:20 PM

Postavljena slika
  • 0

profilepic.gif

#4939 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5628 posts

Postavljeno 27 February 2012 - 07:21 PM

da se vratimo na biciklizam.
Jednom je jedan lik došao kod druga sa "carbon" . Neki lik je ram obložio karbon foliom i zavaio ga momku kao da je karbonski a pritom mu rekao da je teži približno 8 kg. E sad, kad ga je drug izvagao pred momkom, biciklo je težilo 12 kg :)
Biciklo je plaćeno nešto mnooogo, ne znam sad tačnu cifru,
Mislim, šta su ljudi spremni da prodaju, ali boga mi i da kupe.

Juce na buvljaku u NS (Najlon pijaca) gledam jednog GT KARAKORAMa sa
"canty" napred i U-brake kocnicama nazad. Napabirceni delovi LX tockovi
DX zm, XT srednji pogon i sl. Kaze meni prodavac: karbonski ram, podigni ga.
"Kad me sad nije slog strefio" covek me uvredjeno priupita a sto se smejes?
Nakon onog gornjeg resih da podelim svoje iskustvo sa lukavim prodavcem :)
  • 0

#4940 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 27 February 2012 - 07:37 PM

Karbonski ram ima drugačiji zvuk od alum rama, samo ga čvekneš noktom i odma znaš.
Karbonski ram nema varove na spojevima cevi.
Karbonski ram ima alu uložak za montiranje zadnjeg kalipera disk kočnice (uglavnom).
Postavljena slika
  • 0

profilepic.gif

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika